Cum explica în trecut șeful OceanGate de ce nu a vrut să angajeze „bărbați albi de 50 de ani”, cu experiență militară, pentru a pilota submersibilele companiei: „Am vrut ca echipa noastră să fie mai tânără, o sursă de inspirație”
Directorul executiv al OceanGate Expeditions, Stockton Rush, care se află la bordul submersibilului dispărut, a explicat la un moment dat de ce a preferat să nu angajeze „albi de 50 de ani” cu experiență militară pentru a pilota navele companiei sale, relatează Fox News Business.
Rush a spus că apreciază mai mult căpitanii care sunt „inspirați” decât experiența, menționând că „oricine poate conduce submarinul”, care este controlat cu un controler de joc video de 30 de dolari.
„Când am început afacerea, unul dintre lucrurile pe care le veți găsi, există și alți operatori de submarine, dar de obicei au domni care sunt foști submariniști militari, și veți vedea o grămadă de tipi albi de 50 de ani”, a declarat Rush pentru Teledyne Marine într-un interviu acordat în cadrul 2020 Zoom.
„Am vrut ca echipa noastră să fie mai tânără, să fie o sursă de inspirație, și nu voi inspira un copil de 16 ani să urmeze tehnologia marină, dar un tânăr de 25 de ani, știți, care este pilot de submarin sau operator de platformă sau unul dintre tehnicienii noștri poate fi o sursă de inspirație”, a spus Rush. „Așa că am încercat cu adevărat să implicăm persoane foarte inteligente, motivate și tinere, deoarece facem lucruri complet noi.”
El a adăugat: „Luăm abordări care sunt folosite în mare parte în industria aerospațială, este legată de siguranță și de unele dintre preponderența lucrurilor din listele de verificare pe care le facem pentru evaluarea riscurilor și lucruri de acest gen, care sunt mai mult legate de aviație decât de ocean, și putem instrui oamenii să facă acest lucru. Putem instrui pe cineva să piloteze submarinul, folosim un controler de jocuri video, astfel încât oricine poate conduce submarinul.”
Rush este unul dintre cei cinci membri ai echipajului de pe submarinul Titan al companiei OceanGate, care a dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului în Oceanul Atlantic.
Eforturile de salvare ale autorităților americane și canadiene sunt în curs de desfășurare, echipajul fiind închis în interiorul ambarcațiunii cu o rezervă limitată de oxigen. Ceilalți pasageri sunt marinarul francez Paul-Henry Nargeolet, omul de afaceri și exploratorul britanic Hamish Harding, precum și omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Sulaiman Dawood.
Submersibilul Titan va rămâne fără „aer respirabil” în jurul orei 5 sau 6 dimineața (ora locală SUA), joi, potrivit Pazei de Coastă americane.
Paza de Coastă a desfășurat miercuri dimineață trei noi nave în Oceanul Atlantic pentru a se alătura eforturilor de căutare și salvare cu instrumente suplimentare pentru a scana fundul oceanului, în timp ce se desfășoară o cursă contra cronometru.
OceanGate Expeditions cere turiștilor aproximativ 250.000 de dolari de persoană pentru a explora adâncurile oceanului într-un submersibil de 22 de metri lungime, capabil să se scufunde la aproximativ 4000 de metri sub apă.
Într-un alt interviu acordat emisiunii „CBS Sunday Morning”, Rush a dezvăluit că ambarcațiunea este controlată cu ajutorul unui gamepad wireless Logitech F710 modificat, care se vinde cu 30 de dolari pe Amazon.
OceanGate, care a fost fondată în 2009 de Rush, are mai multe submersibile construite la comandă, inclusiv Titan, care a fost proiectat să atingă adâncimea necesară pentru a vizita epava Titanicului, care se află la o adâncime de aproximativ 4000 de metri. Titan utilizează sistemul de comunicații prin satelit Starlink al SpaceX atunci când se află pe mare.
Site-ul web al companiei precizează că Titan are capacități de susținere a vieții suficiente pentru a susține echipajul de cinci persoane timp de 96 de ore. Potrivit Gărzii de Coastă, submersibilul a plecat duminică dimineață de pe nava de cercetare canadiană Polar Prince pentru a se îndrepta spre Titanic, iar nava a pierdut contactul cu submarinul după aproximativ o oră și 45 de minute.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii