G4Media.ro

Cum funcționează brățările electronice pentru infractori condamnați în Marea Britanie la interdicția…

sursa foto: Pexels

Cum funcționează brățările electronice pentru infractori condamnați în Marea Britanie la interdicția de a consuma alcool: monitorizează nivelul de transpirație la fiecare 30 de minute și alertează serviciile de probațiune

O schemă de montare la gleznă a brățărilor lor electronice la infractori pentru a vedea dacă încalcă interdicțiile de consum de alcool la care au fost condamnați de justiție este introdusă în toată Anglia.

“Brățările de trezire” monitorizează nivelurile de transpirație ale utilizatorului la fiecare 30 de minute și alertează serviciile de probațiune în cazul în care este detectat alcool.

Infractorii care își încalcă ordinul de abstinență pot fi apoi retrimiși în instanță fiind pasibili de pronunțarea de pedepse suplimentare. Schema funcționează deja în Țara Galilor din octombrie 2020.

Guvernul spune că la peste 100 de persoane le-a fost montată brățara acolo de atunci, iar infractorii au fost liberi de alcool în peste 95% din zilele monitorizate.

“Alcoolul joacă un rol în 39% din infracțiunile violente, cu costul social și economic al daunelor cauzate de băuturi în jur de 21,5 miliarde de lire sterline pe an și este văzut ca una dintre cauzele principale ale violenței domestice și a atacurilor neprovocate. De aceea, brățările de trezire vor fi însoțite de asistență de specialitate, indicând infractorilor ajutorul de care au nevoie și contribuind la prevenirea viitoarelor victime.”, se spune pe site-ul guvernului britanic.

Conform schemei, instanțele vor putea pronunța “ordine de abstinență de alcool” pentru infractorii care comit infracțiuni favorizate de consumul alcool.

Acestea pot impune infractorului să se abțină de la alcool timp de până la patru luni și să poarte brățara electronică pentru a monitoriza respectarea ordinului.

Brățările pot fi utilizate numai pentru infractorii cu vârsta peste 18 ani, care nu sunt dependenți de alcool sau au anumite afecțiuni medicale.

Guvernul spune că brățările pot distinge diferența dintre băuturi și alte tipuri de alcool – cum ar fi produsele de dezinfectare a mâinilor sau parfumul.

Schema a fost deja aplicată experimental în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) în Humberside, Lincolnshire, North Yorkshire și Londra, iar de miercuri este aplicată în întreaga Anglie și Țara Galilor (populație 60 de milioane din totalul de 67 de milioane pentru UK).

Sursa: BBC, SKY News, GOV.UK

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Mare brânză, tragi o folie alimentară pe ea șiiii… to the pub!

    • Functioneaza prin tehnologia GPS… reda locatia live 24/24, iar daca sistemul e intrerupt (nu incarci bateria ori interferezi cu dispozitivul) te trezesti cu politia la usa in cateva minute.

      Persoanele echipate cu astfel de bratari sunt de regula pe eliberare conditionata… daca incalci conditiile esti rechemat sa-ti faci restul de pedeapsa… puscaria e puscarie adevarata, nu ca in RO… conationalii care au trecut prin HMP Belmarsh pot da feedback.

    • Atunci doar il infasori in folie si daca apare politia, dai folia jos si raspunzi frumos la usa. Cum nu pot sa te amendeze daca esti acasa si nu ai deteriorat bratara, repeti schema pana cand se satura politia sa mai vina, dupa care il lasi in folie si bagi pana te simti bine sau nu mai simti nimic, in functie de efectul dorit.

  2. Mai bine asi sta tot mandatul la Belmarsh decat sa fiu înrobit si degradat prin supunerea la un asemena tratament pe care il consider inuman prin faptul ca supune persoana la un stres psihologic constant si imens si este excesiv fata de fapta comisa. Si mai vorbiti de drepturile omului… Poate la violatori si pedofili ar fi proportionala. Asa este teroare curata.