G4Media.ro

Cum funcționează „Jucăria Eșecului”, jocul care-i învață pe copii că e bine…

Cum funcționează „Jucăria Eșecului”, jocul care-i învață pe copii că e bine să greșească

A fost creată jucăria care îi învață pe copii că e bine să greșească și să eșueze în unele încercări. Invenția are ca scop să elimine ideea că eșecul este ceva rău și va fi disponibilă pentru comandă din vara anului viitor, transmite Digi24.

Ilana Ben-Ari, inventatorul jocului: Folosim jucării pentru a învăța ceea ce manualele nu pot. Abilități precum empatia, eșecul, abilități care sunt necesare pe viitor la locul de muncă, dar pe care încetăm să le predăm după grădiniță. Așa am creat jucăria eșecului.

Jucăria Eșecului este de fapt un joc de echilibru și experimentare, compus dintr-o roată din lemn și diferite piese abstracte. Timp de 5 minute o echipă trebuie să construiască o formă, simplă sau complexă, care la final să echilibreze roata pe o bază instabilă. Este nevoie însă de muncă în echipă, de colaborare și de asumarea colectivă a eșecului.

Creatorul jucăriei eșecului speră că aceasta nu va fi un instrument util doar la școală, ci va ajuta oamenii de toate vârstele să exploreze modul în care se confruntă cu eșecul, împreună cu riscul, vina și concurența. Spune că eșecul trebuie să fie ceva cu care suntem confortabili, nu ceva de temut.

Citește știrea integrală pe Digi24.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. E buna pentru PSDisti, oameni care nu au fost niciodata solicitati, niciodata pusi la incercare, partidul le-a asigurat totul, intotdeauna.

  2. Interesant joc
    Totuși nu trebuie mers prea departe in a îi educa pe copii sa accepte prea ușor eșecul. Cum ar fi de exemplu un joc cu cartonase cu poze din care copii pentru a câștiga să trebuiască să colecteze prin diverse mijloace pozele lui Dragnea, dancila, firea și Carmen dan sau Codrin Ștefănescu? Ăla joc al eșecului! ( Cu jokeri gen Tariceanu și, de ce nu, Ponta)

  3. Pamflet
    Propun ca la bac, la evaluarea nationala si la admitere la facultate sa promoveze candidatii care gresesç iar ceilalti nu. Si le urez celor care au inventat jocul si celor care il promoveaza sa aiba parte de medici care gresesc, de constructori care gresesc, de politisti care gresesc, de participanti la trafic ce gresesc, de procurori si judecatori care gresesc, pentru copiii lor, de profesori care gresec, etc

    • Degeaba vorbesti. Are scopul sau si esecul. De aia avem numai oameni care in loc sa admita ca au gresit si sa corecteze incep sa minta si sa fure. Sigur ca nu trebuie sa te obisnuiesti cu esecul ca fiind ceva normal dar nici extrema cand nu accepti deloc ideea de esec nu e buna.

    • Esecul poate fi un rezultat al limitarii umane sau a lipsei moralitatii. In cel de-al doilea caz este numit impropriu esec, e vorba mai curand de o vina si nu se trateaza cu terapii de acceptare a esecului.

      Din articol aflam ca „Invenția are ca scop să elimine ideea că eșecul este ceva rău”. E clar deci ca nu se poate referi la moralitate/etica, ci la exersarea competentelor in procesul de invatare, unde trebuie incurajata perseverenta pentru un rezultat mai bun ca alternativa la descurajare si abandon. De asemenea trebuie incurajata asumarea esecului daca in urma unei analize sincere ai inteles ca problema e la tine. Alternativa gresita ar fi sa dai vina pe altii pentru insuccesul de care vinovat esti chiar tu (partea asta are evident de-a face si cu moralitatea).

  4. Empatie ? SF in jungla.

  5. Eventual sa fie introdus la școala de șoferi unde trebuie sa se obișnuiască cu eșecul cu manevre greșite, sa facă la stânga in loc de dreapta , sau sa dea cu spatele când e cineva acolo…
    Exista oameni atât de rău intenționați încât promovează vulgaritatea prostia destrabalarea si atragerea spre pofte care fac rău. Autorii articolului nu înțeleg acest aspect si scopul malefic de a ne transforma in niste oameni slabi i capabili de a face ceva si ajungând sa avem nevoie de multinaționale care acaparează tot

    • @Sorin
      Subscriu

    • @Sorin
      Subscriu

    • Din esecuri se invata. Ideea e sa iti dea posibilitatea sa in veti si sa te perfectionezi. Sunt oameni care la primul esec renunta de tot si zic „asta nu e pentru mine”.

      In schimb, subiectul multinationalelor este foarte simplu : ori esti pregatit si iti castigi un job bine platit la multinationale – ori esti incompetent si cumperi un job cu €5000 de la PSD. La multinationale nu prea merg pilele si nepotismele, doar daca esti foarte bun ca atunci te angajeaza si pe pile ca oricum au nevoie de tine.

      Cautati pe google ” cum recunosti un postac”

  6. Nu. E buna pt hotii de la psd.

  7. Eșecul nu e un lucru bun sau rău în sine. De aici ar fi trebuit să pornească ideea ăstora cu jujucăria. O atitudine exagerat de tolerantă fata de eșec e ca drumul spre iad, pavat mereu cu intenții bune 🙂