G4Media.ro

Director APIA, acuzat că intervenea să ajute un preot din Călărași în…

Sursa foto: Pexels

Director APIA, acuzat că intervenea să ajute un preot din Călărași în fraudarea banilor europeni/ ”Omul lui Bărbosu”, suspectat că suna din partea unui primar și stabilea întâlniri la biserică/ ”Deci a fost super domnu director (…) Raportul de control va fi cum trebuie”/ ”Eu vă mulțumesc din suflet domnu primar”/(rechizitoriu DNA)

În rechizitoriul prin care procurorii DNA Constanța l-au trimis în judecată, vineri, pe Dumitru Dumitrașcu, fost director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, sunt descrise, printre altele, conversațiile pe care acesta le avea cu preotul Florian Seimeanu, din satul Mihai Viteazu (Călărași), transmite Info Sud-Est. Acesta din urmă, numit ”omul lui Bărbosu”, este acuzat de procurori că îl suna pe director ”din partea primarului” și îi cerea lui Dumitrașcu să intervină pe lângă inspectorii APIA, pentru a modifica mai multe documente în favoarea sa, susțin procurorii.

Cum a început, pe scurt, conform rechizitoriului întocmit de DNA Constanța:

  • La sfârșitul anului 2020, doi inspectori APIA Călărași, Ionel Bucelea și Florin Panaitescu, s-au deplasat pentru efectuarea unui control fizic pe terenul preotului paroh din satul călărășean Mihai Viteazu (localitatea Vlad Țepeș), Florian Seimeanu, care s-a angajat să cultive o cultură de strat vegetal, pentru obținerea de subvenții din fonduri europene.
  • După ce au verificat solul, cei doi inspectori au constatat că pe cultura lui Seimeanu nu exista amestecul de rapiță și triticale declarat pe suprafața de peste 4 ha. Astfel, Bucelea, unul din inspectori, îl sună pe preotul Seimeanu să-i spună că se află în control pe teren și nu a identificat stratul vegetal declarat în acte.
  • Florian Seimeanu încearcă să-l convingă pe Bucelea, fără argumente, susține DNA Constanța, că s-ar fi înființat cultura de strat vegetal, iar de lucrarea agricolă se ocupă primarul Constantin Mihalache.
  • Cei doi inspectori APIA consemnează în raport că, în urma controlului fizic din teren, nu s-au identificat hectarele de rapiță declarate de Florian Seimeanu și se întorc la sediu.

Preotul Seimeanu îl sună pe directorul APIA și îi solicită o întâlnire la biserica unde slujește/ ”Eu vă mulțumesc din suflet, domnu primar”

În aceeași zi, primarul Mihalache revine printr-un mesaj text pe WhatsApp către preot și îl întreabă dacă s-a rezolvat cu controlul efectuat de inspectorii APIA, la care Seimeanu îi răspunde: ”Din păcate nu se mai poate face nimic. Eu vă mulțumesc din suflet, domnu’ primar”, arată DNA Constanța.

Cei doi stabilesc, de comun acord, să se întâlnească în dimineața următoare. Astfel, în jurul orei 11, pe WhatsApp, Mihalache îi transmite preotului paroh, Florian Seimeanu, contactul lui Bogdan Dumitru Dumitrașcu, directorul general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), se mai arată în rechizitoriu.

În după-amiaza din aceeași zi, Florian Seimeanu îl contactează pe directorul adjunct APIA, printr-un mesaj text, în care se prezintă ca fiind din partea primarului și îi solicită o întâlnire, la biserica din comuna Mihai Viteazu, unde acesta slujește, susțin procurorii. În replică, Dumitrașcu acceptă invitația și îi confirmă că va ajunge “peste două ore”. După ce s-au întâlnit, Seimeanu îi prezintă acestuia situația cu cei doi inspectori APIA din ziua precedentă și îi solicită sprijinul, mai susțin procurorii.

Peste câteva zeci de minute, Dumitru Dumitrașcu îi trimite un SMS lui Ionel Bucelea, unul dintre cei doi inspectori, care au efectuat controlul pe terenul preotului Florian Seimeanu, prin care îi transmite că îl așteaptă într-o benzinărie, aflată la ieșirea din municipiul Călărași, se arată în documentul consultat.

Odată ajuns la locul indicat, Dumitrașcu îi spune lui Bucelea că ”după părerea sa, procedura nu fusese respectată, în sensul că fermierul nu fusese notificat și că se putea reface controlul cu participarea acestuia” la care mai adaugă că Seimeanu era “omul lui Bărbosu” (omul Domnului, n.red.) și că ar fi bine ca inspectorii să îi confirme în fals cultura de strat vegetal, mai arată procurorii.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. E ok, se va prescrie. Asta daca nu da CCR o directiva care va avea ca rezultat stergerea probelor din dosar.

  2. Glumiți? „Oamenii domnului” sunt cinstiți, nu fac fraude!

  3. ASTA ESTE NIMIC……

  4. Asta e kkmk…la ce smecherii fac popii asta pare un mizilic.