Cum își pot proteja tinerii sănătatea mintală în pandemie și cu supra-consum de social media
Supra-consumul de social media ne-a acaparat pe toți, în perioada celor doi ani de pandemie, cei mai expuși fiind în special copiii și tinerii. UNICEF a publicat câteva sfaturi simple pentru ca ei să-și protejeze sănătatea mintală odată ce petrec timp îndelung pe Instagram, dar nu numai.
Informațiile sunt publicate în februarie anul trecut, dar sunt la fel de actuale și astăzi. De asemenea, un studiu UNICEF publicat în toamnă, spune următoarele: „Copiii și tinerii ar putea resimți impactul COVID-19 asupra sănătății mintale și a bunăstării lor mulți ani de acum încolo”.
„Dacă platformele de social media te-au făcut vreodată să te simți stresat, invidios sau singur, ți-au redus stima de sine sau ți-au provocat anxietate socială, trebuie să știi că nu ești singur.
Iată cinci sfaturi despre cum să ai grijă de sănătatea ta mintală și să fii mai bun cu tine și cu ceilalți în mediul online”, transmite UNICEF. Articolul original poate fi găsit pe site-ul organizației, aici.
Pericolele sunt cât se poate de serioase, la adresa sănătății mintale, pentru tineri, odată cu schimbările aduse de pandemie și au fost confirmate într-un studiu publicat tot de UNICEF în toamna anului trecut.
„Potrivit primelor rezultate ale unui sondaj internațional realizat de UNICEF și Gallup în rândul copiilor și adulților din 21 de țări – rezultate prezentate în avanpremieră în Starea copiilor lumii 2021 – în medie, unu din cinci tineri în vârstă de 15–24 de ani chestionați în cadrul sondajului a afirmat că se simte deseori deprimat sau are un interes scăzut pentru orice fel de activitate.
În pragul celui de-al treilea an al pandemiei de COVID-19, impactul asupra sănătății mintale și a bunăstării copiilor și tinerilor continuă să cântărească greu. Potrivit ultimelor date puse la dispoziție de UNICEF, la nivel global, cel puțin unu din șapte copii a fost afectat în mod direct de măsurile de carantină, în timp ce peste 1,6 miliarde de copii au suferit pierderi educaționale. Întreruperea rutinei, a educației, a activităților recreative, dar și grijile legate de veniturile și sănătatea familiei îi fac pe mulți tineri să încerce sentimente de teamă, furie și îngrijorare pentru viitorul lor”. Comunicatul integral poate fi citit aici.
Studiul citat îndeamnă guvernele și partenerii din sectorul public și cel privat să se implice, să comunice și să acționeze pentru a promova sănătatea mintală a tuturor copiilor, adolescenților și persoanelor care au în grijă copii, pentru a-i proteja pe cei care au nevoie de ajutor și pentru a oferi îngrijire persoanelor celor mai vulnerabile.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii