Cum l-au primit oficialii europeni pe Mark Zuckerberg la Bruxelles, la discuții despre responsabilitatea Facebook și încercările UE de a reglementa activitatea giganților tehnologiei
Mark Zuckerberg a venit la Bruxelles pentru a-și face prieteni. Dar la o serie de întâlniri la nivel înalt avute luni, mai mulți oficiali europeni i-au răspus: nu, mulțumim, scrie Politico.
Fondatorul Facebook a fost certat din cauza implicării companiei sale într-o serie de scandaluri recente și i s-a cerut să facă mai multe pentru a opri acțiunile de dezinformare de pe platforma sa și i s-a pus în vedere să își asume mai multă responsabilitate pentru rolul pe care rețeaua de socializare îl joacă în viața de zi cu zi a oamenilor.
Răceala cu care a fost primit Zuckerberg are loc pe fondul presiunilor în creștere în direcția reglementării exercitate în Statele Unite, Europa și alte părți ale lumii. Drept răspuns, Zuckerberg s-a angajat să cheltuie miliarde de dolari pentru a preveni răspândirea de fake news sau de violare a confidențialității, promisiuni primite cu scepticism masiv din partea decidenților din toată lumea.
„Am tot spus că atunci când ai o poziție atât de importantă, trebuie să anticipezi rolul pe care îl joci în societăţile şi economiile noastre şi nu să aştepţi ca decidenții sau guvernele să îţi spună ce să faci”, a spus Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă.
”Depinde de ei să realizeze câtă responsabilitate au înainte să le spunem noi asta”, a mai spus comisarul francez.
Atitudinea reținută a europenilor se manifestă după ofensiva lui Zuckerberg în legislativul european de la începutul lui 2018 când a încercat să le câștige bunăvoința parlamentarilor europeni în urma scandalului Cambridge Analytica.
De această dată, Zuckerberg s-a concentrat pe discuţii cu oficiali de rang înalt, întâlnindu-se cu Margrethe Vestager, comisarul pentru competiție şi cu Vera Jourova, comisar pentru drepturi fundamentale.
Obiectivul fondatorului Facebook a inclus publicarea unor recomandări referitoare la cum ar trebui reglementat conținutul online, un subiect fierbinte pentru oficialii UE și a susținut, în timpul conferinței de securitate din Munchen, că gigantul în domeniul tehnologiei ar fi dispus să plătească mai multe taxe în țări din afara Statelor Unite în acord cu propunerile de reformare a taxării în sectorul digital, care ar putea fi finalizată până la sfârșitul acestui an.
Zuckerberg şi oficialii Facebook vor ca guvernele să elaboreze noile regulile care să arbitreze lumea online şi că nu ar trebui lăsate firmele private să decidă cum este condusă economia digitală. Dar în timp ce UE este așteptată să dezvăluie mai multe propuneri în domeniul digital către sfârșitul acestei săptămâni, multe care ar putea afecta business-ul Facebook, oficialii europeni au refuzat politicos mai multe idei avansate la întâlnirea de luni, susținând că Facebook ar trebui să facă mai multe de una singură pentru a combate provocările cu care se confruntă compania.
Citește integral pe Politico.eu
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii