G4Media.ro

Cum poate o operație pentru slăbit să afecteze nervii perferici și mersul…

Cum poate o operație pentru slăbit să afecteze nervii perferici și mersul să devină imposibil (P)

În chirurgia obezității, by-passul gastric este apreciat ca fiind unul dintre cele mai eficiente și des utilizate tipuri de intervenții chirurgicale. Procedeul este de separare a stomacului, astfel încât alimentele să ajungă doar în partea superioară a stomacului, la care se conectează o parte din intestin, pentru a asigura tranzitul intestinal. 

După by passul gastric, pacienții mănâncă puţin, deoarece, atunci când alimentele intră în contact cu mucoasa intestinală, o serie de semnale pleacă spre creier, determinând foarte rapid apariţia senzaţiei de saturație.

Aparent, intervenția chirurgicală nu prezintă riscuri mari. Există însă situația lui Adrian Ozoreanu, un pacient tânăr, care, la aproape un an după operația de by pass gastric, a început să nu mai asimileze vitamine și proteine. ”În aprilie 2021, am efectuat operația, iar în noiembrie am început să-mi pierd echilibrul, nervii periferici fiindu-mi afectați. Nu mai pot să ridic picioarele, nu mai pot să pășesc, nu mai pot să stau în picioare fără sprijin, trebuie să mă folosesc de obiectele din casă pentru a putea merge”, povestește pacientul Spitalului Sfântul Sava din Pantelimon.

Adrian Ozoreanu a apelat la specialiștii Spitalului Sfântul Sava pentru recuperare medicală, centrul medical înregistrând cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală de orice tip. În doar nouă zile de la internare, pacientul a început să meargă. ”Piciorul stâng îl târam. Din cauza asta, făcusem bătături în vârful degetelor, care mă dureau. Acum nu le mai am și deja pot să calc pe călcâi. Sesizez îmbunătățiri majore la musculatura picioarelor. Când am venit aici, erau ca niște bețe. Trebuia să mă împing în lucruri ca să mă pot ridica. Pentru nouă zile, de când sunt în Spitalul Sfântul Sava, e o evoluție importantă. La sală, pentru exerciții, mă duc și de două, și de trei ori pe zi.  Terapeuții sunt tineri și ambițioși. Îmi spun: așa cum ești tu, noi te punem pe picioare, altfel nu pleci tu de-aici”.

Spitalul Sfântul Sava are 40 de specialiști în kinetoterapie și fizioterapie pentru 118 paturi autorizate, ceea ce înseamnă că grija și timpul dedicate recuperării fiecărui pacient internat sunt maxime.

Spitalul Sfântul Sava are saloane cu 2 sau 3 paturi, condițiile de internare fiind excelente, asemănătoare unui hotel de 4*. Fiecare salon are baie proprie, adaptată nevoilor pacienților cu deficiențe majore locomotorii. Centrul deține peste 100 de echipamente medicale de ultimă generație, o ambulanță tip C, cu echipamente de resuscitare și terapie intensivă. Din această vară, Spitalul Sfântul Sava are și o secție tip ATI, cu 18 paturi dotate cu monitoare pentru funcții vitale, în care pacienții se pot interna pentru recuperare medicală la 48 de ore după intervențiile chirurgicale de orice tip. Echipamentele de ultimă generație ale Spitalului Sfântul Sava permit efectuarea recuperării medicale pasive, fără niciun efort fizic din partea pacientului aflat încă în patul ATI. Această recuperare medicală timpurie dă șanse mari de succes în refacerea pacientului.

Spitalul Sfântul Sava a fost ridicat de la zero, respectând toate standardele în privința circuitului bolnavilor și de igienă. Nu a înregistrat niciun caz de Covid sau infecții nosocomiale, întrucât condițiile de acces în spital al persoanelor străine este strict controlat. Funcționează cu o echipă medicală formată din 8 medici specialiști, 40 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează