Cum pot ajunge tinerii artiști români în Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. Toate informațiile legate de selecția națională
Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO – The European Union Youth Orchestra). Este una dintre cele mai importante șanse pentru tinerii din România, orchestra reunind cei mai talentați și promițători artiști din Europa.
Termenul limită pentru înscriere pentru România este 9 octombrie.
EUYO este un proiect muzical european care reuneşte cei mai talentaţi muzicieni din toate ţările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de renume internaţional.
Pentru cele aproximativ 120 de locuri din orchestră se organizează anual selecţii în fiecare ţară. De asemenea, EUYO are o listă de rezervă cu aproximativ 200 de muzicieni, care au şansa să cânte în orchestră în timpul anului.
În mai multe țări în care numărul de candidați este mare sau din alte motive administrative, există două runde de audiții care se derulează fie live, fie online, în funcție de țară.
Cum aplică tinerii muzicieni din România
În România este organizată o singură rundă. Termenul limită pentru a aplica pentru audițiile din țara noastră este 9 octombrie.
Audițiile vor avea loc vineri, 11 noiembrie și se vor desfășura live.
Tinerii muzicieni români pot aplica pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene, AICI.
În cazul în care consideră că au greșit ceva în aplicație, tinerii aplicanți trebuie să renunțe la sesiune și să reînceapă aplicația de la început.
Audițiile vor fi înregistrate video, astfel încât să poată fi judecate de un juriu specializat pe fiecare instrument și să poată fi comparate cu ale celorlalți candidați la audiție din toată Europa.
Candidații vor fi rugați să cânte o piesă pregătită, la alegerea lor (de exemplu, o bucată dintr-un concert, o sonată etc.) și o selecție de extrase orchestrale.
Percuționștii vor fi rugați să cânte doar o selecție de fragmente orchestrale pregătite (fără piesă solo).
Pianiştilor li se va cere să cânte toate fragmentele obligatorii şi o piesă solo la alegere. Piesa la alegere proprie poate fi mai lungă de 4 minute, dar pot să cânte doar 4 minute din ea.
Orchestra va avea în 2023 un turneu, iar tinerii muzicieni vor avea ocazia să cânte pe cele mai mari scene al Europei.
De asemenea, își vor putea crea propriile proiecte muzicale și vor avea la dispoziție o serie de programe de învățare gratuite.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii