Cum pot vota pe 6 decembrie persoanele aflate în carantină sau în izolare la domiciliu/Cei care nu au decizia de izolare emisă de DSP sau rezultatul testării Covid pot transmite birourilor electorale cereri pentru emiterea documentelor
Biroul Electoral Central a completat vineri modalitățile de exercitare a dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, cu precizări pentru persoanele aflate în carantină sau izolare la domiciliu sau în spații special desemnate care doresc să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie.
Potrivit deciziei adoptate de BEC, persoanele cu drept de vot aflate în carantină la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, pot vota prin intermediul urnei speciale dacă depun o cerere şi copia deciziei de carantină emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti.
Pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, în locaţia declarată ori într-un spaţiu special desemnat de către autorităţile competente, urna specială poate fi solicitată în urma depunerii unei cereri în acest sens şi copia unuia dintre următoarele documente:
– biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
– decizia de izolare emisă de direcţia de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti;
– rezultatul testării COVID-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.
Cetăţenii cu drept de vot aflaţi în aceste situaţii, cărora nu li s-au eliberat documentele prevăzute, „pot transmite, prin orice mijloace, birourilor electorale de circumscripţie sau oficiilor electorale, după caz, cereri privind emiterea documentelor necesare exercitării votului prin intermediul urnei speciale (…). Birourile electorale de circumscripţie și oficiile electorale asigură transmiterea, de îndată, către direcţiile de sănătate publică judeţeană/ a municipiului Bucureşti, a listei persoanelor care au transmis cereri (…), în vederea luării măsurilor necesare pentru emiterea urgentă a documentelor (..) necesare exercitării dreptului de vot prin intermediul urnei speciale”, se prevede în Decizia nr. 91 a BEC.
În cazul alegătorilor care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, cererile de vot prin intermediul urnei speciale, precum şi copiile actelor din care rezultă situația în care se află pot fi depuse prin intermediul oricărei persoane la biroul electoral de circumscripţie sau la oficiul electoral, până pe 4 decembrie. Există și opțiunea ca cererile să poată fi transmite prin mijloace electronice, tot până cel mai târziu pe 4 decembrie.
sursa foto: Info Sud-Est
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii