G4Media.ro

Cum poți să creezi conținut pe internet folosind doar inteligența artificială. Câteva…

Sursa foto: Instagram / Manas Bhatia (manasbhatiadesign)

Cum poți să creezi conținut pe internet folosind doar inteligența artificială. Câteva unelte esențiale/ Pot roboții să înlocuiască creativitatea umană? Ce răspunde ChatGPT

Inteligența artificială a devenit o componentă care ne influențează din ce în ce mai puternic viețile, mai ales cu cât toate uneltele care au apărut odată cu AI-ul ne oferă foarte multe oportunități, care scurtează procesele de lucru de până acum. Varietatea de site-uri și platforme bazate pe AI fac posibilă orice idee să devină realitate dacă sunt folosite corespunzător. Astfel, îmbinând mai multe unelte pot lua naștere lucruri cu adevărat impresionante. Dar poți să creezi conținut pe internet folosind doar unelte de inteligență artificială? 

Notion.AI – Prima unealtă este un asistent care vă ajută să ”gândiți” mai bine, să lucrați mai repede și vă sporește creativitatea, chiar în interiorul spațiului de lucru funcțional cu care sunteți deja familiarizat, se arată pe site-ul oficial aplicației. Concret, Notion.AI este un asistent care are scopul de a inova, în scopul eficientizării terminării obiectivelor zilnice și totodată oferă idei si perspective. Notion produce răspunsuri text pe baza întrebărilor utilizatorului și a contextului paginii curente.

InVideo.io – Este un editor video AI care permite utilizatorului să creeze rapid videoclipuri atractive. Platforma folosește modele puternice de inteligență artificială pentru a genera scripturi din indicațiile date de utilizatorul. „AI-ul nostru înțelege mesajul cu context și plasează ulterior imagini sau videoclipuri relevante dintr-o bibliotecă de peste 9 milioane de imagini și videoclipuri”, se arată pe site-ul platformei. Funcția de text to video face ca orice idee să devină realitate în doar câteva secunde.

Submagic – Este o platformă bazată pe inteligența artificială care adaugă subtitrări videoclipurilor într-un stil aparte. Utilizând algoritmi avansați de procesare a limbajului natural, inteligența artificială transcrie meticulos audio în text scris în 48 de limbi, scrie dezvoltatorul. Aplicația nu este gratuită, tarifele fiind de 20$ pe lună în care sunt incluse 20 de videouri pe lună de maxim 90 de secunde.

PlayHT – Prin această tehnologie bazată pe inteligența artificială, funcția „text to speech”, adică din text în discurs se realizează aproape instant, oferind un sunet natural și autentic, se arată pe site-ul platformei. Totul este simplu – puteți descărca rezultatul sub formă de fișiere audio MP3 sau WAV pe care le puteți integra ulterior în videoclip.

ChatGPT a răspuns întrebării „Pot roboții să înlocuiască creativitatea umană?”

„Roboții au avansat mult în ultimii ani și sunt capabili să efectueze sarcini tot mai complexe și să depășească performanțele umane în anumite domenii, dar înlocuirea creativității umane cu roboți este o provocare semnificativă și nu este posibilă în totalitate”, a scris inteligența artificială, adăugând o serie de argumente pentru care creativitatea umană, alături de sensibilitatea, empatia artistică și emoțiile individului vor genera mereu rezultate diferite față de ceea ce poate să realizeze un robot.

Totuși, există anumite reglementări cu privire la Inteligența Artificială, în ciuda faptului că în teorie poate fi perfectă și poate înlocui orice. Spre exempu, AI-ul nu poate înlocui decizia umană și nici contactul uman, arată un raport adoptat cu o largă majoritate de Parlamentul European, care cere Uniunii Europene să reglementeze strict utilizarea AI în domeniile civil și militar.

Raportul, adoptat cu 364 de voturi pentru și 274 contra, cere realizarea unui cadru european pentru utilizarea AI, care să prevadă clar că utilizarea Inteligenței Artificiale și a tehnologiilor conexe au ca scop primordial binele comun.

Parlamentul European arată că UE a rămas cu mult în urma Americii de Nord și a Asiei în ceea ce privește investițiile în dezvoltarea de tehnologii bazate pe AI, cu investiții la nivelul anului 2016 de maximum 3,2 miliarde de euro, comparat cu 18 miliarde euro, respectiv 9,7 miliarde.

Citește mai multe:

Totodată, potrivit unei analize BBC, tot mai mulți angajați sunt îngrijorați că inteligența artificială le va lua locul de muncă. 

Claire a început să se simtă neliniștită în legătură cu viitorul carierei sale. Motivul: inteligența artificială. Femeia câștigă bine lucrând  la o mare firmă de consultanță în UK dar consideră că inteligența artificială evoluează foarte repede. BBC a catalogat acest fenomen drept „AI anxiety”:

„Nu cred că o mașină ar putea egala deja calitatea muncii mele”, spune Claire, al cărei nume de familie nu a fost dezvăluit pentru a proteja siguranța locului de muncă. „Dar, în același timp, sunt uimită de cât de repede ChatGPT a devenit atât de sofisticat. Mai dă-i câțiva ani și îmi pot imagina cu desăvârșire o lume în care un robot face treaba la fel de bine ca și mine. Nu-mi place să mă gândesc ce ar putea însemna asta pentru posibilitățile mele de angajare.”

În ultimii ani, pe măsură ce au proliferat titlurile despre roboții care fură locurile de muncă ale oamenilor – și pe măsură ce instrumente de inteligență artificială generativă precum ChatGPT au devenit rapid mai accesibile – unii angajați au declarat că au început să se simtă îngrijorați în legătură cu viitorul lor și dacă competențele pe care le au vor mai fi relevante pentru piața muncii în următorii ani, se arată în analiza BBC.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trebuie neaparat sa creezi continut pe internet sau pentru internet? Nu este suficient?