Cum răcorești rapid interiorul mașinii în zilele caniculare
Cum să răcorim habitaclul mașinii cât mai rapid cu putință în perioda verii și în zilele caniculare, având in vedere că temperatura în interior poate fi și de peste 60 de grade?
Primul pas pe care trebuie să îl facem este să deschidem toate geamurile mașinii, inclusiv trapa dacă aveți această optiune. La unele mașini acest proces poate fi făcut direct din cheie.
Al doile-lea pas este pornirea motorului și a sistemului de aer condiționat. Porniți de pe loc cât mai repede, cu geamurile deschise în continuare pentru ca interiorul mașinii să se ventileze. Mergeți timp de 1-2 minute cu geamurile deschise. În acest timp, pentru cei care aveți aer condiționat automat, setați temperatura dorită și apăsați butonul AUTO.
Sistemul își va regla singur parametrii de funcționare pentru a ajunge cât mai rapid la temperatura setată. Pentru cei care aveți un sistem de climatizare clasic/manual, fără funcția AUTO: setați temperatură pe minim, dar treapta de ventililație să nu fie chiar pe maxim. De exemplu, dacă aveți 4 trepte de putere, dumneavoastră selectați treapta cu numarul 3. Sau dacă aveți 6 trepte de putere selectați treapta cu numarul 5. Setând astfel, aerul va petrece mai mult timp printre elemenții vaporizatorului, deci va fi mai rece.
După primele sute de metri parcurse de la pornire veți simți ca temperatura aerul din interior a scăzut, iar prin fantele de aer a început să vină aer rece. Inchideți complet geamurile din partea din față, iar pe cele din spate ridicați-le, dar nu le închideți complet. Lăsați-le deschise cam cât lățimea unei palme. Mai mergeți cu ele întredeschise încă un minut sau două, pentru a oferi o cale de evacuare aerului cald, ajuns acum în spatele mașinii. Ulterior puteți închide și aceste geamuri.
Pentru a face procesul de răcire și mai eficient, după închiderea geamurilor din spate, selectați modul de recirculare a aerului, astfel aerul deja răcorit va fi răcit din nou, reducând astfel și mai mult temperatura. Dar atenție, acest procedeu nu este recomandat dacă se află pasageri pe bancheta din spate și mașina nu este echipată cu guri de ventilație și pentru acea zona.
Un alt sfat ar fi să dezactivați sistemul Start-Stop dacă mașina este echipată cu un astfel de sistem, deorece în cazul unei opriri sau unei staționari la semafor, motorul se va opri și automat compresorul de aer condiționat nu va mai fi acționat.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
1 comentariu