G4Media.ro

Cum răspunde Ungaria la înștiințarea oficială a Comisiei Europene, care a demarat…

Sursa Foto: Facebook/ Judit Varga

Cum răspunde Ungaria la înștiințarea oficială a Comisiei Europene, care a demarat la sfârșitul lunii aprilie procedura de condiționare a fondurilor europene de respectarea statului de drept

„Conform obiceiurilor noastre, am transmis din timp Comisiei Europene răspunsul nostru la scrisoarea sa privind condiţionarea fondurilor europene de respectarea statului de drept”, a anunţat pe pagina sa de Facebook ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, relatează Nepszava, citată de Rador.

Guvernul ungar trebuia să răspundă până marţi la miezul nopţii la înştiinţarea oficială prin care Comisia Europeană a demarat, la sfârşitul lunii aprilie, procedura privind statul de drept împotriva Ungariei pentru a proteja interesele financiare ale UE. Ministrul ungar a menţionat, totodată că pentru Guvernul ungar a fost în totdeauna importantă cooperarea loială şi dialogul constructiv bazat pe respect reciproc.

„Am răspuns şi acum pe deplin şi profesional la toate întrebările Comisiei Europene, în pofida faptului că am considerat nefondate preocupările Bruxelles-ului în anumite puncte”, a mai precizat Judit Varga, care a adăugat: „Vom rămâne în continuare pentru un dialog direct, exigent şi profesional. Suntem gata pentru negocieri şi pentru a ajunge la un acord!”.

Colegiul comisarilor „a apăsat pe frâna statului de drept” în data de 27 aprilie a acestui an şi a transmis Guvernului Orbán o scrisoare oficială, ceea ce a însemnat demararea procedurii. În scrisoarea sa, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu sistemul ungar de achiziţie publică, independenţa autorităţilor de anchetă şi urmărire penală, combaterea corupţiei şi cu presupusele conflicte de interese legate de subvenţiile agricole.

Conform constatării Comisiei Europene, toate acestea se referă la încălcări ale statului de drept care periclitează grav interesele financiare ale Uniunii Europene. La sfârşitul procesului, subvențiile UE pot fi retrase sau suspendate de la Ungaria din acest motiv.

Răspunsul Budapestei trebuie evaluat de Comisia Europeană în termen de o lună. Dacă va considera că sunt necesare măsuri suplimentare, va oferi Guvernului ungar o nouă oportunitate pentru a face observaţii, iar apoi va trimite propunerea sa de sancțiuni financiare Consiliului Miniștrilor de Finanțe al UE. Miniştrii de finanţe pot adopta sau modifica cu o majoritate calificată propunerea Comisiei Europene. Procedura poate dura, de la începerea sa, între şase şi nouă luni.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Suntem gata de negocieri si un acord,doar lasati-ne sa furaaaaaam.

    • Stai liniștit bre in nici o țară din UE nu se fură cît se fură in Romania!!și acolo nu există pensii speciale!!

    • Oh, chit! Ungurii sunt lasati in offside de celelalte state care pana acum si-au sustinut reciproc derapajele! Nu mai pupa ei de la polonezi sustinere, adio blocare prin veto a sanctiunilor!

  2. o sa fiti gata de negocieri dupa ce scoateti ma ta ranga lui vladolf din gura nu mai repede…😂😂😂😂😂

  3. Maghiarii nu se lasa colonizati

    • Nu, ei vor sa colonizeze pe alții

  4. unguru tot hot ramane.

  5. „Conform obiceiurilor noastre….”,auzi OBICEIURI,nu raporturi bazate pe reguli juridice scrise.Ei considera ca au alt statut în relatia cu UE,mai cutumiar asa,care daca le convine bine,daca nu,UE sa dea banu si sa se conformeze.Tupeu neneaca,tupeu de Mita Baston.
    Pai cine-l umple pe Victor cu tot felul de investitii?Cum sa nu li se urce la cap!?