Cum ratează România fondurile pentru sprijinirea tinerilor care nici nu învață, nici nu muncesc / 2 milioane de euro investiți în 4 ani, din aproape jumătate de miliard disponibili – raport CE
Sprijinul oferit din bani europeni tinerilor români care nu sunt nici angajați, nici nu urmează programe de educație sau formare profesională pare irosit: nivelul investițiilor în astfel de operațiuni și cel al participării la programe este dezastruos, după cum reiese din cel mai nou raport al Comisiei Europene privind instrumentele de sprijin și finanțare pentru angajarea tinerilor, precum și din fișa pentru România anexată acestui document. Situația, așa cum este descrisă în studiul CE, se bazează pe date strânse înainte ca pandemia Covid-19 să îi lovească și mai mult pe tinerii din medii defavorizate. Evaluarea vine în continuarea altor avertismente privind eșecurile în domeniu pe care le întâmpină România, una dintre țările europene cu cele mai mari rate ale sărăciei în rândul tinerilor.
- Raportul CE dat miercuri publicității amintește că, în perioada 2014-2020, din fondurile UE sunt alocați tuturor țărilor membre 22 miliarde de euro pentru investiții pentru angajarea tinerilor, dar există întârzieri ce variază de la o țară la alta și de la o regiune la alta. Au existat, însă, la nivel UE 3,8 milioane de participări ale unor tineri la programele finanțate prin Inițiativa Locuri de Muncă pentru Tineret (ILMT) și prin Fondul Social European (FSE), în perioada 2014-2018, reprezentând 60% din ținta de participare vizată de aceste programe.
Pentru 2014-2018, rezultatele din România sunt printre cele mai slabe la nivel european, reiese din Raportul-cadru, iar fișa de țară anexată acestuia descrie dimensiunile dezastrului.
Potrivit acesteia, “în perioada 2014-2018, UE și România au cheltuit un total de 2 milioane de euro în investiții din FSE / ILMT pentru a atinge acest obiectiv” al îmbunătățirii accesului la locuri de muncă pentru tineri. “Drept urmare, în România au avut loc 22.866 de participări la activități de ocupare a tinerilor”.
Citește articolul integral pe EduPedu.ro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii