G4Media.ro

Cum risipește banii bucureștenilor firma de salubritate care ar trebui să adune…

Facebook

Cum risipește banii bucureștenilor firma de salubritate care ar trebui să adune gunoaiele din Sectorul 3

Sectorul 3 din București este sufocat de gunoaie de la începutul acestei săptămâni, când contractul primăriei de sector cu Rosal s-a terminat, urmând ca serviciul de salubrizare să fie asigurat de firma primăriei din sectorul 3. Cum arată în detaliu cifrele companiei, câți angajați are și ce salarii se plătesc? G4Media.ro a investigat activitatea companiei Salubritate şi Deszăpezire Sector 3, firma care de un an toacă bani fără să facă nimic, dar care îşi plimbă directorii la Munchen, dă salarii mari şi are contracte de consultanţă în comunicare.

  • Buget 2018 – 25.026.000 de lei
  • Cheltuieli – 24958000 de lei
  • Cheltuieli de personal – 10657000
  • Salariu mediu – 4372 de lei
  • Angajaţi – 350 din care 18 de conducere

Pe site, apar însă doar 2 angajaţi în iulie şi 5 în iunie. În funcția de administrator figurează Mihail Niţu, care încasează o indemnizaţie netă de 8000 de lei pe lună. Compania mai are încă 5, plătiți cu 1200 de lei pe lună.

Ce face societatea. Conform propriei prezentări, societatea de salubrizare a sectorului 3 are patru obiective:

1. Colectează deșeurile municipale separat de la persoane fizice, persoane juridice, asociații de proprietari și instituții publice, în vederea eliminării acestora prin valorificare sau depozitare, inclusiv mobilier, echipamente electrice și electrocasnice, dar și deșeurile provenite din construcții și demolări.

2. Matură, spală, stropește și întreține căile publice, trotuarele, parcările, rigolele, mecanizat acolo unde se poate „cu ajutorul utilajelor multifuncționale de dimensiuni mici, cât și mari”, iar în zonele înguste „operațiunile se vor efectuă manual.”

3. Deszăpezește mecanizat și manual „arterele principale, secundare, trotuarele, parcările, spațiile instituțiilor publice, stațiile RATB, împrăștiind cele mai eficiente materiale antiderapante pentru prevenirea și combaterea poleiului.”

4. Reciclează: „ne propunem ca împreună cu dumneavoastră să reușim implementarea unui sistem eficient de RECICLARE. Primul și cel mai important pas pentru realizarea acestui obiectiv este colectarea separată la sursă a deșeurilor. De aceea, vă punem la dispoziție saci, pubele și containere în care este foarte important ca dumneavoastră să aruncați gunoiul separat. Pentru a proteja mediul înconjurător, dar și pentru a avea grijă de sănătatea cetățenilor, este necesar ca o cantitate cât mai mare de deșeuri să nu mai fie depusă la”groapă de gunoi „, ci tratată și valorificată, astfel încât impactul asupra mediului să fie cât mai redus”se arată pe site-ul companiei.

Contracte. Cele mai importante patru contracte încheiate sunt pentru achiziţia de utilaje şi autoturisme: Cu Auto Cobălcescu – 271.716,83 de lei – pentru autoturisme, cu SC Gradinariu Import Export SRL – 1102020 Euro + 7.755.783,35 de lei pentru utilaje şi cu SC BRIARIS IND SA – 921.281,34 de euro, tot pentru utilaje.

Cu toate că nu are nicio factură emisă şi încasată pentru prestarea de servicii de curăţenie, conform desfăşurătorului de pe site, societatea are contracte de consultanţă în domeniul comunicării sau al salubrizării şi managementul deşeurilor.

150 de euro/lună plăteşte firmei Grupul de Analiză Strategică SRL pentru „servicii de comunicare”. Pe site nu apare niciun comunicat de presă. Facturile au fost însă emise şi achitate constant. Înfiinţată în 2014, firma care are ca obiect principal de activitate „cercetare- dezvoltare în științe sociale și umaniste” nu a avut nicio cifră de afaceri de la constituire.

Din 1 martie 2018 are ca acţionari pe Claudia Sabina Mangu – 90% din acţiuni şi Ioana Elena Vârsta – 10% persoana care asigură şi relaţia cu primăria. Ioana Elena Vârsta a fost condamnată la cinci ani de închisoare în celebrul dosar al Monicăi Iacob Ridzi.

45 de euro pe oră plăteşte societatea de salubrizare a sectorului 3 pentru „servicii de consultanță de specialitate în domeniul salubrizarii si managementului deseurilor” societăţii Green Knowledge SRL. Aceasta este firma Mariei Adela Lazăt. Firma Green Knowledge SRL este asociată cu Andrei Valentin Videanu, fiul fostului primar Adriean Videanu în Greenbroker SRL şi cu firma P.C. Management & Consulting – S.R.L. administrată de Corneliu Pascu, fost senator PC, preşedintele Iridex Group.

Servicii juridice – Moldoveanu Remus Alexandru – Cabinet de Avocat – 59.5 euro/oră. Remus Alexandru Moldoveanu a fost timp de un deceniu, până în 2016, jurist în Primăria Sectorului 1 condusă de Andrei Chiliman (sursa). Are contract de asistenţă şi cu o altă societate înfiinţată de Primăria lui Robert Negoiţă – SC Internet şi Tehnologie S3 SRL de la care a încasat 19957.06 de lei ( 3,220. de lei în februarie, 4,159.05 de lei în martie şi 4,545.50 de lei şi 2,490.08 de lei în mai, 1,383.38 în iunie, 4,159.05 în august.)

10.000 de lei a costat deplasarea „domnului Ciobică Marius Daniel, Director General, domnului Mihai Niţu – preşedintele CA şi a domnului Dorojan Stefan Catalin au plecat la Munchen în perioada 16-18.05.2018 şi au stat la Living Hotel am Deutschen Museum. Cazarea a costat 215 euro/noapte de persoană. Informaţia rezultă din facturile publicate pe site-ul companiei. Nu există informaţii privind scopul vizitei.

Ce se întâmplă cu gunoiul din Sectorul 3

Sectorul 3 a rămas fără contract de salubrizare la sfârşitul săptămânii trecute, când contractul societăţii Rosal s-a încheiat. Conform unei postări a companiei de colectare a gunoiului: ” Primaria Sector 3 si-a asumat realizarea serviciului de salubritate pe raza Sectorului 3 – gradual prin realizarea programului de salubritate în schimbul 2 si 3 începând cu data de 08.09.2018, conform minutei comune incheiate la sediul PMB împreună cu reprezentanții Serviciului de Salubritate S3.

Robert Sorin Negoiță trebuie să răspundă față de cetățenii Sectorului 3, pentru managementul catastrofal al serviciului de salubritate în ultimile 72 de ore, în care Sectorul 3 a fost îngropat în gunoaie și în care operatorul public de salubritate nu întreprinde măsurile necesare de curățenie, atât stradală, cât și cea de ridicare a gunoiului menajer, fiind depășit de situație, neavând suficiențe utilaje și personal.

Arătăm că numai în perioadă 04.09-14.09 Rosal Grup a ridicat, gratuit de pe rază Sectorului 4311,42 tone deșeuri menajere, acționând conform minutei menționate până la oră 16.00 a zile de 14.09.2018.

Considerăm că salubritatea pe rază Sectorului 3 nu este o glumă, Primarul Sectorului 3 fiind direct răspunzător pentru gestionarea acestei situații de criză, care escaladează de la minut la minut.”

 

Duminică, Robert Negoiţă a prezentat 80 de Utilaje care s-ar afla în dosarea Serviciului de Salubrizare. Cu toate acestea, sectorul 3 este sufocat de muntii de gunoaie nestranse de la inceputul acestei saptamani.

Articolul este publicat în cadrul proiectului ”Capitalismul de stat”, finanțat de Fondul pentru Democrație.

(Sursa Foto: Facebook)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. g4 media !!! wtf ??? v-am dat eu dreptul sa-mi pozati casa ? sa va fie rusine !

  2. Cam ăsta e adevărul… Stau în sectorul 3 și de câteva zile la fiecare colț de stradă există mormane de gunoaie.. nu mai vorbesc de mirosul care se emană din aceste deșeuri…Situația trebuie rezolvată rapid…

  3. Asta au votat bucurestenii. Nu va mai plangeti. Ati vrut PSD, luati PSD, altfel votati cu altii, natie de fraieri ce sunteti.

  4. Azi au apărut la „treabă” primele mașini. Oamenii ăia care erau pe ele au fost (din spusele lor) luați de pe șantierele unde se fac reabilitări. N-aveau nici cea mai vagă idee despre cum ar trebui să folosească utilajele. Șoferul cu care am vorbit spunea că el e șofer pe ceva camion, dar a primit ordin azi să meargă cu mașina de gunoi. Locuitorii S3 ar face bine să-și încheie niște polițe CASCO dacă nu vor să plângă…

  5. In plus va aduc la cunostinta faptul ca tot Primaria sect .3 a montat niste stativi pt pungi catei. In zona Lucian Blaga, langa Zepter sunt 2 stativi ,unul in dreptul bancii ING, celalalt vis a vis. Am trimis emailuri la primarie, am vorbit personal cu cei de la salubrizare, acestia din urma mi -au inchis telefonul in nas. Probabil ca banii „au fost cheltuiti ” pe pungi !!! Din luna aprilie postez luna de luna pe aplicatia primariei acest fapt, dar cu un tupeu nemarginit ,acestia sterg postarea mea de pe harta si o trec la rezolvate ! Poate dvs sa aveti mai mult succes !
    Cu stima, Constantza Stanescu

  6. Sunt greseli in articol. Iata stirea corecta. Obiectivele societatii:

    1. Colectează „deșeurile municipale”, mai exact banii Bucurestiului. In termeni populari „sifoneaza bani”.

    2. Matură, spală, stropește și întreține aparenta ca lucreaza, la fel ca si „Mircea”.

    3. „Deszăpezește” angajatii trimitandu-i prin locuri calde iarna

    4. Reciclează banii, in temreni populari „spala banii”.

  7. Locuiesc in sect 3 in zona de case(nu am votat niciodata psd…by the way) si vreau sa va spun ca este dezastru. A trecut o saptamana si nici urma de gunoieri. Am sunat la primarie si nu a raspuns nimeni. Poate ma sfatuieste cineva unde si la cine trebuie sa ma/ ne adresam. Multumesc!

  8. As vrea sa stiu si de ce pe unele străzi din sectorul 3 se circula cu masina cu platforma si pe altele nu? Spre exemplu la mine pe strada ramnicu valcea nr8 sunt foarte multe cartoane care cei cu gunoiul nu le iau,sper sa se i-a masuri rapide in privinta asta