G4Media.ro

Cum s-au adaptat izolării 4 elevi de liceu din Ialomița și au…

Foto: arhiva personală Gabriel Alexe

Cum s-au adaptat izolării 4 elevi de liceu din Ialomița și au organizat prima olimpiadă virtuală de geografie

Patru elevi din Ialomița din lotul național de geografie nu s-au consolat cu gândul că în acest an nu s-a mai putut organiza olimpiada clasică de georgafie din pricina pandemiei de COVID-19 și au organizat pe cont propriu o olimpiadă online. Vlad Andrei Iagăr, Gabriel Alexe și Armand Hangu sunt elevi ai Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Slobozia, iar Eduard Niță, al Colegiului Național ”Grigore Moisil” din Urziceni.

 

Sursa colaj foto: geoandrei-ro.webnode.ro

Ei au creat și o pagină de Facebook ”eOlimpiada Nationala de Geografie 2020”.

”S-au înscris aproape 100 de participanți, elevi și studenți, folosind un formular Google. Le-am distribuit formularul, l-au completat cu datele cerute. Competiția a fost bazată parțial pe modul de desfășurare a olimpiadei naționale. Am avut o probă teoretică și una practică”, a declarat pentru G4Media.ro Gabriel Alexe, unul dintre organizatori, elev în clasa a XII-a la „Mihai Viteazul”, în Slobozia.

”Participanții au fost elevi pe care i-am cunoscut la ce­lelalte olimpiade de Geografie la care am participat în anii trecuți. Ne-am îm­prietenit unii cu alții și anul acesta i-am rugat să ne ajute. Fiecare a luat legătura cu alți elevi pe care-i cunoștea și astfel am reușit să-i aducem pe participanți alături de noi. Toți s-au bucurat de faptul că ne-am gândit să organi­zăm singuri Olimpiada de anul acesta”, a declarat și Vlad Andrei Iagăr, citat de independentonline.ro.

”Orice concurs de genul acesta te ajută să cunoști alți oameni și să legi prietenii. Ne-am bazat pe oamenii pe care i-am cunoscut și și-au dorit să fie alături de noi”, a completat și Eduard Niță din Urziceni.

Olimpiada Virtuală de Geografie s-a desfășurat pentru clasa a VIII-a și toate cele 4 clase de liceu. Subiectele au fost realizate de organizatori, cu sprijinul studenților Facultății de Geografie, din Slobozia și Urziceni. Tot cu ajutorul lor, lucrările au fost corectate și notate.

”Am făcut singuri subiectele, având modelele din anii trecuți. A fost oarecum dificil, dar a meritat efortul, mai ales că am învățat lucruri noi. Eu le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au susținut acest proiect pe care l-am realizat. A fost mai greu să-i putem verifica pe participanți să nu copieze, dar au dat dovadă de fair-play și au rezolvat testele fără să se inspire din alte surse”, a explicat și Armand Hangu, citat de independetonline.ro.

”În ziua concursului am dat subiectele pe platforma Google Classroom. Pe platformă am avut mai multe clase, unde au fost adaugați participanții. Au primit subiectul, au scris rezolvarea în documentul primit și au predat lucrarea. Apoi am avut o echipă de corectori care au corectat într-un sistem asemănător olimpiadei și bacului.

La proba practică am avut un material video informativ care a înlocuit excursia pe teren de la olimpiada clasică. De exemplu, la a XII-a am avut un subiect pe tema metroului bucureștean. Participanții au avut de precizat avantaje/ dezavantaje ale acestui mijloc de transport. Am avut de argumentat unul din cele mai semnificative neajunsuri ale metroului. Nu aveai ce teorie să înveți la așa ceva. Era de gândire liberă, critică”, a explicat Gabriel Alexe.

”Acum mai avem de distribuit diplomele de participare, de merit, și cele pentru corectori, cei care au propus subiecte, cei care au contribuit la organizare”, a completat el.

Gabriel Alexe este cel mai mare dintre ei, fiind clasa a XII-a la „Mihai Viteazul” în Slobozia. Râde când i se spune că face parte din generația Covid. El și colegii lui au părăsit sălile de clasă în martie și abia acum, pe 2 iunie, revin pentru pregătirile finale, înainte de bac și facultate. Chiar dacă e pasionat de geografie, vrea să dea la Electronică, la Politehnica București.

Foto: arhiva personală Gabriel Alexe

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...