G4Media.ro

Cum se explică dificultatea cu care majoritatea PSD-PNL-UDMR a strâns cvorumul de…

Sursa foto: Facebook

Cum se explică dificultatea cu care majoritatea PSD-PNL-UDMR a strâns cvorumul de ședință la plenul reunit / De ce au lipsit atât de mulți parlamentari din coaliție

Coaliția PSD PNL UDMR a îndeplint la limită cvorumul de ședință de 234 de parlamentari (numărul minim de aleși prezenți) în plenul reunit al celor două Camere din cauză că numeroși parlamentari participau la alte activități în parlament, cum ar fi lucrările în comisiile paralmenare care se desfășurau în Parlament, a explicat pentru G4Media.ro liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu. Coaliția nu are probleme în mod normal cu asigurarea cvorumului de ședință, cele trei partide având majoritate lejeră în Parlament.

Potrivit surselor G4Media.ro, au fost absenți 47 de parlamenari de la PNL, 19 de la PSD și 6 de la UDMR la ședința plenului care a avut pe ordinea de zi votarea șefei CNA,  a unui conslier de conturi și adoptarea unei declarații comune privind invația rusă în Ucraina.

Coaliția a reușit să îndeplinească la limită cvorumul de 234 de parlamentari, cu ajutorul Dianei Șoșoacă și a altor parlamentari neafiliați, conform explicațiilor unor parlamentari pentru G4Media, după ce parlamentarii USR, cei ai REPER și de la Forța Dreptei s-au retras de la lucrări.

”Ședința plenului s-a suprapus peste ședințe a unor comisii de la Senat. Până și eu eram în ședința Comisiei Juridice, am ajuns foarte târziu. Pe de altă parte, am luat decizia în Biroul Permanent de ieri ca de săptămâna viitoare ședințele plenului senatului să fie suprapuse pe ședințele plenulului Camerei Deputaților, astfel încât să nu mai există situații în care se convoacă ședință comună iar unii sunt liberi iar alții au activități. A fost aleasă destul de rău ziua de marți pentru plen reunit, deoarece au fost comisii. Sunt proiecte, adoptare tacită, activitate parlamentară”, a declarat pentru G4Media.ro liberalul Daniel Fenechiu.

Context

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a transmis, marți, că nu vor participa la voturile asupra numirilor preşedintelui CNA şi a unui consilier de conturi.

”PNL şi PSD îşi împart ţara ca o pradă, instituţiile ca pe nişte prăzi, în spatele uşilor închise. Nu o să stăm aici să vedem cum voi vă împărţiţi instituţiile statului şi, iată, puneţi la Autoritatea de Audit o doamnă fără nicio competenţă, însă pare că este ajutată de foarte mult praf de stele (…). CNA este o instituţie care trebuie condusă altfel, trebuie să fie o instituţie independentă, este o instituţie care nu funcţionează (…). USR nu va sta la acest vot”, a transmis Ionuţ Moşteanu.

”Într-adevăr, coaliţia PSD – PNL se pregăteşte să pună stăpânire pe tot ceea ce înseamnă instituţii publice ale statului”, a transmis și Ionel Dancă de la Forța Dreptei.

Plenul Parlamentului au ales-o prin vot secret cu buletine pe Monica Gubernat în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului şi pe Camelia Pricopie în funcţia de consilier de conturi, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit.

s

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...