G4Media.ro

Cum se împart taberele în USR pentru Biroul Naţional. Cine sunt aliaţii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cum se împart taberele în USR pentru Biroul Naţional. Cine sunt aliaţii Elenei Lasconi. Vlad Voiculescu, Dominic Fritz şi Clotilde Armand, în aceeaşi echipă (surse) / UPDATE: Votul pentru noul președinte al USR a început. Doi candidați s-au retras

UPDATE: Luni dimineață la ora 8.00 a început votul intern în USR pentru alegerea unui nou președinte al partidului. Votul se desfășoară online și se va încheia în data de 26.06.2024, la ora 12:00.

Înainte de începerea votului, doi dintre candidați au anunțat că își retrag candidaturile, se arată într-un comunicat al USR. Este vorba despre Vasile Dincă și Luiza Oancea.

Lista finală a candidaților pentru funcția de președinte al USR este (în ordinea în care apar pe buletinul de vot):

1. Filip Vasile-Gabriel
2. Hossu Radu-Mihai
3. Lasconi Elena-Valerica
4. Seidler Cristian-Gabriel

În primele două ore de vot, adică până la ora 10, două mii de membri și-au exprimat opțiunea pentru un candidat.

Astăzi și mâine, 24-25 iunie, va avea loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie, precizează sursa citată.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Cine sunt candidații la funcția de președinte USR:

1. Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța.

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat. A avut mai multe funcții în acest domeniu, de la poziții de execuție la funcția de director, și a activat, de asemenea, ca antreprenor. A avut proiecte în mai multe județe din țară, dar și în Republica Moldova și în străinătate. Este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală. Vasile Gabriel Filip activează în filiala USR Constanța, fiind membru din 2019.

2. Radu Hossu – 38 ani, Brașov.

Radu Hossu are o experiență de peste 10 ani în marketing comercial și de opt ani în comunicare și consultanță politică. S-a implicat activ în sprijinirea Ucrainei încă de la începutul războiului declanșat de Rusia, prin relatări de pe front și prin ajutoare pentru civilii și militarii ucraineni. Pentru implicarea sa, a fost decorat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și de Armata Ucraineană. A fost președintele Asociației Pro Democrația Brașov și a fost implicat, de asemenea, în organizarea la Brașov a protestelor în cazurile tragediei de la Colectiv și a OUG 13. Radu Hossu activează în filiala USR Brașov, fiind membru din 2020.

3. Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeş.

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019.

4. Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, Bucureşti.

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. În primul său mandat de deputat, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat. Înainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă. A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la drept din ELSA România. Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

Știrea inițială: Trei tabere din USR vor concura pentru Biroul Naţional, forul colectiv de conducere al partidului. Pe lista Elenei Lasconi pentru Biroul Naţional vor candida nume ca Lucian Stanciu-Viziteu, Claudiu Năsui, Cristina Prună şi Radu Mihaiu. Gruparea rivală reuneşte lideri influenţi în partid, ca Vlad Voiculescu, Dominic Fritz, Clotilde Armand şi, posibil, Allen Coliban. Fostul primar al Braşovului are de ales între a merge cu o listă proprie sau a candida alături de Vlad Voiculescu. A treia tabără este grupată în jurul lui Cristian Seidler şi reuneşte foşti “nicuşoristi”. De asemenea, Ionuţ Moşteanu va candida pentru un loc în BN, fie pe listă cu Seidler, fie separat, susţin surse din conducerea USR pentru News.ro, transmite News.ro.

Dincolo de alegerea noului preşedinte al USR, cursă în care Elena Lasconi pleacă favorită, Congresul partidului va alege şi noul Birou Naţional, format din 24 de membri, care poate bloca deciziile preşedintelui. Spre exemplu, în februarie 2022, disputa dintre Biroul Naţional şi preşedinte a dus la demisia lui Dacian Cioloş din fruntea USR. Acum, Elena Lasconi ameninţă că nu va accepta să candideze la alegerile prezidenţiale dacă nu va avea majoritate în Biroul Naţional.

Preşedintele partidului este ales cu votul tuturor membrilor, însă componenţa  Biroului Naţional este stabilită de Congres, prin votul delegaţilor. Vor exista mai multe liste de candidaţi pentru BN.

Pe lista Elenei Lasconi se vor regăsi primarul Bacăului, Lucian Stanciu-Viziteu, fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, deputatul Cristina Prună şi, probabil, primarul învins al Sectorului 2 Radu Mihaiu. “Vlad Voiculescu şi Radu Mihaiu sunt rivali în partid, chiar dacă amândoi fac parte din filiala Bucureşti. Sunt din tabere diferite, deci nu pot fi pe aceeaşi listă”, au explicat surse din partid pentru News.ro.

De partea cealaltă, Vlad Voiculescu a strâns în echipa sa mai multe nume cu greutate: primarul Timişoarei, Dominic Fritz, primarul învins al Sectorului 1, Clotilde Armand, parlamentari ca Oana Ţoiu şi Oana Murariu. “E posibil ca pe lista lui Vlad Voiculescu să candideze şi Allen Coliban”, susţin sursele citate.

Primarul învins al Braşovului ia în calcul şi opţiunea de a merge cu o listă proprie pentru BN. “Lista lui Voiculescu e foarte puternică, iar organizaţia pe care o conduce, Bucureşti, are foarte mulţi delegaţi. Trebuie spus că USR Bucureşti a învins PSD şi PNL în Capitală obţinând mai multe voturi decât în 2020. Sigur că un merit important a avut şi Nicuşor Dan, care e asociat cu USR, dar Vlad Voiculescu, personal, a ieşit întărit din aceste alegeri”, explică surse din conducerea USR. În schimb, rivalii din partid numesc tabăra lui Voiculescu drept “lista penalilor”, aluzie la dosarele penale în care sunt implicaţi Vlad Voiculescu şi Clotilde Armand.

Cristian Seidler, candidat la şefia partidului, va veni şi cu o listă pentru BN, pe care se vor regăsi fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, şi parlamentari ca Silviu Dehelean şi Cristian Ghica. “Din tabăra Seidler fac parte “nicuşoristii”, apropiaţii lui Nicuşor Dan, deşi unii dintre ei au mai schimbat taberele în decursul anilor. Însuşi Seidler a fost nicuşorist, apoi a trecut în “teamBarna”, ca azi să revină la statutul iniţial”, susţin sursele citate.

Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al partidului şi liderul parlamentarilor USR, ar putea veni cu o listă proprie pentru BN. Moşteanu conduce şi organizaţia USR Argeş, din care face parte şi Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel. Însă Lasconi a refuzat să facă echipă cu Moşteanu, pe motiv că este unul din apropiaţii lui Cătălin Drulă, Dan Barna şi Cristian Ghinea, pe care-i consideră vinovaţi pentru scorul slab obţinut de USR la ultimele alegeri. De asemenea, există şi varianta în care Ionuţ Moşteanu să candideze pe lista lui Cristian Seidler pentru BN.

Cătălin Drulă, Dan Barna, Cristian Ghinea şi Vlad Botoş, nucleul-dur al echipei care a condus USR în ultimii ani, nu vor candida pentru un loc în Biroul Naţional la alegerile de sâmbăta viitoare.

Luni şi marţi are loc primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, pe o platformă online. Candidatura a şase membri USR a fost validată în cursa pentru preşedinţia formaţiunii, după decizia lui Cătălin Drulă de a se retrage din funcţie, în urma rezultatelor slabe înregistrate a alegerile din 9 iunie.

În 24 şi 25 iunie are loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea preşedintelui USR, va fi stabilit noul Birou Naţional al USR, prin vot al delegaţilor la Congres.

Cei 24 de noi membri ai noului Birou Naţional vor fi aleşi în Congresul partidului, convocat de preşedintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

  1. USR nu a învățat nimic din fostele lor alegeri. După aceste alegeri iar se va rupe in și mai multe bucăți. FD a obținut 11-12% la alegerile recente. Daca socotim că PMP a avut și are mereu un procent la limita pragului electoral de 5%, dar hai sa nu punem 5 ci doar 4%, pârliții ceilalți să zicem că au și ei un 2%, e simplu sa vedem că USR a scăzut la un dramatic 6%. Locul lor era langa Reper. Dar când orgoliile personale sunt mai mari decât „interesul țării” (pe care tot îl blamează ei) nu au niciun drept să ne spună că votul pentru Reper a fost de fapt un vot pentru PSD-PNL. Din păcate sunteți o rușine și, in loc sa faceți tot posibilul sa atrageți electoratul tânăr, dezinteresat de vot, voi mai tare ați alungat electoratul că nu a mai avut cu cine sa voteze.

    • Ah, ce simplu e de pe margine. Îmi aduce aminte de jocul României contra Belgiei de acum doua zile, unde toți după meci, spuneau cum trebuiau sa joace, cât sunt o „rusine” si bineînțeles nu au pus „interesul tarii” decât pe cel personal înainte.

    • 🙂 normal ca de pe marrgine!. e greu sa te angajezi la usr pe un salariu mare daca nu ai pile. in 2023 pnl+psd au cheltuit cu personalul 4.5 milioane iar usr 4.9 milioane. ca vorba aia au membrii si filiale in toate catunele

    • @Cata
      Comparatia cu un meci de fotbal este cel putin neinspirata. Un meci dureaza 90 min si-l pierzi sau castigi o singura data, pe cand USR ul joaca pe scena politica din 2014 ( cred) si pierde constant in ultimii ani. Ar fi timpul sa se maturizeze. @ DoruD are perfecta dreptate.

    • Usri partidul zerourilor barate și al nulităților sociale, in afara de a fura banii europeni nu au făcut nimic , avem exemplul ciolos, a furat banii din cumințenia pământului. A fost prim ministrul zero , el a dat startul nulităților. Apoi vine din urmă nicoisor dan, clotilde(singurul copil alb născut în Guadalupe), drula, Voiculescu,coliban care se încuia in birou la primărie, flanela ăla de umbla cu trotineta la guvern etc. Ăștia sunt toți o apă și un pământ . Cine sa ii mai voteze,daca nu făceau alianță cu Băsescu o sugeau la rece in alegeri ….

    • care e legatura intre fondurile europene si „cumințenia pământului”? de restul nu te intreb ca ai uitat sa iti iei medicamentele.

    • Apreciez G4 ca acceptati si comentariile unor postaci netoti precum Gci! E semn de democratie evident!

    • @Gci.
      Inteleg oftica care-ti intuneca mintea dupa ce ai tai, aur, sos, abia si-au gasit loc in PE si numai dupa ce au fost stransi cu usa sa nege ceea ce declarau cu valva si entuziasm inainte de alegeri.
      PS. Calmeaza-te, sanatatea-i mai presus de orice.

    • @susufler0,@Sincer poate ca usr, pe ultima suta de metri , e cazul sa trimita la o scoala de PR postacii lor. nu ma indoiesc ca pe voinu v-au primit in Mensa decat datorita formatiunilor oculte ale lui soros sau putin. stiti ce am facut acum? am ajuns la extrem, datorita unor persoane care cred ca judecata lor e decontestat. banuiesc ca faceti parte dintr-un partid, care a ajuns aici tocmai datorita faptului ca nu intelege democratia. intelegeti ca si o rama poate fi presedinte daca e votata de gaini (in conditiile de acum nu sunt sigur ca nu as prefer o rama)

    • baietii? cine nu e cu voi, e impotriva voastra? si e si cel mai mare !d!)t? banuiesc ca faceti parte dintr-un partid, care a ajuns aici tocmai datorita faptului ca nu intelege democratia. intelegeti ca si o rama poate fi presedinte daca e votata de gaini (in conditiile de acum nu sunt sigur ca nu as prefera o rama)

    • si stati linistiti cenzura inca mai functioneaza

    • „normal ca de pe marrgine!. e greu sa te angajezi la usr pe un salariu mare daca nu ai pile. in 2023 pnl+psd au cheltuit cu personalul 4.5 milioane iar usr 4.9 milioane”

      Diferenta intre USR si PSD-PNL e ca aia isi platesc angajatii si membri „in natura”. Adica: ajutoare sociale si avantaje indirecte la tara (exemplu, primarul inchide ochii cand tu ai venitul minim garantat desi lucrezi din greu la negru). Un pic mai sus: posturi fara numar in orice inseamna institutie de stat (primaarie, scoli, spitale, politie locala), regii autonome. pentru aia medii. Mai sus: posturi in consilii de administrtie si contracte serioasa catre firmele de partid, de care sunt atarnati o tona de trepadusi, care sug din tzatza asta.

      De asta fondul de salarii e mic, ca restul de bani sunt completati din greu din bugetul de stat. Sau tu crezi ca e cineva bagat in politic in PSD si PNL ca sa castige un salariu si atat? Dap, si eu cred in mos Craciun.

      La USR e evident ca orice filiala noua costa, ca nu pot face ce face PSD-ul si PNL-ul, amebele partide calare total pe resursele statului.

    • @silicon… explicatii? k. ajung la guvernare. ce fac, cand ei de mici sunt invatati sa manance ca si lipitorile astea? sigur ca se vor lauda ca au desfiintat posturi (sigur). din simplul motiv ca nu sunt membrii usr cate capuse sunt acum.dar nici nu au demonstrat nimic. lacrimi? „moscova nu crede in lacrimi”. daca nu stii, sa il vezi!!! am fost crescut ca liberal. usr e de stanga nu de dreapta (cum era candva considerat liberalismul), liberalul inseamna individualism, imi vad numai de viata mea. nu ma intereseaza ce faci tu si cine esti pana cand nu ma deranjezi.

    • ce este atat de greu sa mobilizeze lgb+? o forteaza in strada. la fel si cu ce legi au mai propus. am aflat dupa ce au fost picate. explica omului de rand ce fci tu in „umbra”. lucrezi in umbra ramai in umbra. sau dispari ca „spiritele” la lumina, multa ceata si nimic

  2. Nori negri la USR ,care rămâne un partid foarte fragmentat ,cel puțin trei tabere, ceea ce îi anihilează forță de acțiune și doar alegerile printr-o componentă sau tabără majoritară în BPN ,recunoscută în mod democratic,prin fairplay de ceilalți (adică să știi să pierzi) ar putea schimba cursul lucrurilor.

  3. Să-l aleagă pe Voiculescu ca să pună le pună cruce 😅

    • din pacate a fost pusa de cand au fost „scosi” de la guvernare. dupa 3 ani de batut cuie in cosciug acum asteapta prima lopata de pamant. poate dupa alegeri apare un alt partid, cu un program coerent si realizabil, nu numai lozinci. daca mai are cu ce membri sa functioneze. dupa inca 4 ani de „stabilitate”, cu gauri la buget de umplut, s-ar putea sa ramana 90% bugetari si pensionari.

    • „poate dupa alegeri apare un alt partid, cu un program coerent si realizabil”

      Daca dispare USR, cam 8-10 ani dureaza sa apara altceva. Multi nu realizeaza ca un partid e mort fara structura locala si filiale. USR sustine ca a trecut de 1000 de filiale in aproape 8 ani de chin si tot e putin pe langa colosii PSD si PNL, e calcat in picioare la locale.

      Orice partid nou apare va urma fix calea USR-ului. De ce? Pentru ca la PSD si PNL oamenii sunt legati tare prin interese (acces la bani publici si la resurse, imunitate, chestii). Si asta functioneaza. Intr-un nou partid gen USR vor intra iarasi n-spre mii de fosti corporatisti, mici intreprinzatori, IT-isti si liber profesionisti, toti cu idei crete si cu un ego pana la cer. Se va sparge iar si iar partidul in nspe mii de aschii.

      Iar potentialii votanti vor privi tot cu scarba la acest nou partid, iar si iar. Ei inca ii asteapta pe Maica Tereza si IIsus, sa intre in politica. Votanti PSD si PNL nu au astfel de greturi.

      Pe scurt: luati-va gandul. Invatati sa va placa PNL-ul. Bode e totusi un intelectual. daca te uiti mai bine la el.

    • @silicon „Bode e totusi un intelectual. daca te uiti mai bine la el.” asta e cea mai tare. da, asa e. de aia ar fi fost bine sa se mai roage putin de N Dan care a inceput sa invete „politica” (ce-o insemna aia)

    • @silicon_v
      O analiză corectă, cu o concluzie tristă. Sper că totuși potențialii votanți USR se vor trezi când o vadă mediocritatea PSDPNL in toată splendoarea ei.

  4. Văd pe la TV ca nu este criticat partidul de pe primul loc la alegeri, nici cel de pe al doilea loc, deși guvernarea e catastrofală și România se îndreaptă într-o direcție greșită cu aceste două partide la guvernare.

    Nu este criticat nici partidul de pe locul al treilea. AUR.

    Este atacat permanent, se vorbește despre excluderi, erori grave etc., partidul de pe locul al patrulea, URSR.

    Pare absurd, dar de ce se face atâta efort pentru distrugerea USR, atât din interior, cât și din exterior? Un mic partid aflat în opoziție…Cu ce deranjează și pe cine?

    • 50% din electorat nu e de acord că e catastrofală. De fapt, doar câteva procente cred asta, cu precădere cei care au fost la guvernare dar au crezut că asta înseamnă să își facă campanie electorală pe seama partenerului de guvernare, în loc sa guverneze. Culmea, unul din geniile politice responsabile cu strategia asta vrea să fie noul lider de partiduleț.

    • „se vorbește despre excluderi, erori grave etc.” – nu sunt surse citate de presa! sunt declaratii oficiale ale membrilor usr. asa ca nu mai e nevoie sa fie distrus din exterior. ca si romania. nu avem nevoie de teroristi, se descurca guvernantii. chiar mai bine

    • IonA
      Fa trimitere la un linck ca sa dam click si sa citim astfel de „declaratii oficiale ale membrilor usr” despre excluderi, erori grave, etc”.

    • scuze! nu sunt oficiale! sunt pe paginile lor de fb, la tv, sau pe unde le posteaza. nu puteau sa le publice in monitorul oficial, nici la militie, ca nu exista „membri disparuti”. dar considerandu-se niste persoane verticale si nefumate, banuiesc ca declaratiile pot fi considerate „oficiale”. Bineinteles nu ale „partidului drula”, ci ale membrilor care il contesta. daca vrei sa ramai la barfa de la gard, si fiecare spune ce vrea „la betie” si isi cere scuze dupa, de acord. Tata nuti a facut asta. si se pare ca e in top.

    • poate ca declatiile de pe europa libera ale lui fritz, sunt oficiale: „„Eu sunt un bun prieten cu Elena Lasconi, e extraordinar ce a reușit la Câmpulung Muscel și de aceea pentru mine e evident că ea trebuie să facă parte din această construcție, trebuie să aibă o voce puternică în USR și pentru USR, tocmai pentru că știe cum să câștige majorități.”

      Fritz menționează că rămâne de văzut sub ce formă va colabora cu Lasconi. „Eu cred că vom vedea că Elena și Dominic, să zicem așa, vor colabora”.”
      colaboram „sa zicem asa”. 🙂

  5. Doamna Lasconi este un lider de comunitate locala extraordinar, cu un discurs elegant, corect, dar fara o asa numita ,, obraznicie”, sau ,, impertinenta pertinennta!!”, si la care atacurile la contracandidati vor fi prea elegante !
    Gruparea care are pe ,,vino incoa, chiar daca ti dau o palma”, aproape identica cu a dlui Basescu din perioada de glorie, este gruparea dlui Voiculescu, impreuna cu Clotilde Armand, Dominic Fritz, si Allen Coliban, dar numai ca un tot unitar . ,,Obraznicia” de campanie a lui Clotilde Armand si a lui Voiculescu, cu eleganta si probitatea morala si profesionala a lui D Fritz si Coliban, sunt un atu extraoordinar, care va atrage, si i va mentine si pe actuali simpatizanti, dar si din nehotarati si antisistem, adica anti actuala coalitie PSD si PNL, pe muti din judetele cu romanii 100 %, care au votat UDMR, ca vot antisistem .
    Si trebuie sa stie, ca nu vor lua probabil, din simpatizantii lui Simion si Sosoaca .
    Iar dl Voiculescu poate arata extraordinar cine au fost promotorii achizitionarii vaccinurilor .
    Ei pot arata si ca deciziile din periada coalitiei USR – PNL, se luau in primul rand de partidul majoritar al coalitiei de atunci, si ca actuala coalitie include si fosul partid majoritar din perioada coalitiei USR -PNL, adica PNL, paritar pe liste !!!! la europarlamentare, cu PSD .
    Iar daca l ar coopta si pe dl Ciolos, o persoana ff competenta, si care aduce pe undeva , ca personalitate, dar si fizic, aduce cu dl Stolojan si desi nu are un ,, discurs obraznic”, poate capta pe multi .

    • Corect! ” lider de comunitate locala” – ATAT. o dancila cu vocabular, cursuri de PR, care nu se imbraca ca o activista PCR.

  6. USR are un sistem democratic de alegere a organelor de conducere!
    Nuta trebuie sa accepte rezultatul votului si daca va fi aleasa sa invete sa lucreze cu un Birou National compus din membri cu diferite orientari ideologice! Nu-mi suna bine insa ca ea se vede drept o salvatoare a USR si are pretentii absurde.
    Nicusor trebuie sa ia in considerare ca in viitor sa candideze la Presedintia Partidului.

    • teoretic ai dreptate. dar nu stiu de ce, numai democratic nu mi se pare usr-ul. oare pana acum membrii simpli nu puteau sa faca ceva, cand se vedea caderea libera?daca puteau si nu au facut… mie mi se pare ca este o reprezentare la scara mai mica a romaniei. 50% cuminti si rasplatiti, si restul impartiti in 4 tabere neglijabile. pacat

    • Maestre, in USR, alegerile sunt electronice. Adica fiecare membru voteaza prin email. Scrie si in articol. Dar cand gruparea Barna-Ghinea (si satelitii de la Cluj, Timisoara, Brasov, etc) detine aprox. 20 000 de adrese de email FALSE, care apartin unor membri FALSI (adica efectiv nu exista acesti oameni), ghici cat de democratice sunt alegerile in USR! Sa ramana scris aici: vezi cate voturi va lua aceasta grupare!

    • pardaliane,
      -alegerile electronice nu inseamna ca trimit un mail cu un nume. exista software specializat. „prin vot direct, pe o platformă online.” asta nu inseamna email
      -nu exista „adrese de email FALSE” (exista, pot fi verificate)
      -membri FALSI (adica efectiv nu exista acesti oameni)- oamenii exista, dar nu sunt membrii. prin 2018-19 cand m-am inscris in usr, am dat un cnp. in 2021 cand am iesit, nu mi-a dat nimeni cnp-ul inapoi.
      Ar fi interesant de unde ai informatiile. 20k de oameni a caror identitate e folosita? ar fi invidios si fiscul american sa descopere. te umplii de bani cu informatia asta ( daca ai si dovezi, daca nu esti mai rau ca ciutacu)

    • @IoaA – Ioane dacă zici ca ai fost membru, înseamnă că știi exact despre ce vorbesc. Dacă nu știi, ori ai fost orb ori ai fost parte din schemă.

  7. Logica politică cerea mai întâi congres pentru a se analiza serios condițiile electorale impuse USR-ului de comasați: pragurile înalte pentru liste, un singur tur, ostilitatea presei, bizarerii ca la Sectorul 1 și 2 etc. Eliminarea chiar și din Biroul Național a unor lideri experimentați e ca și cum, numai pentru că n-au învins Belgia, i-am scoate din echipă pe Niță, Drăgușin, Stanciu, Man și Mihăilă!

    • nu prea stiu care sunt liderii experimentati, dar ca heirupism nota 10. o fac acum si plang dupa. discriminati dom’le

    • Tare asta cu ostilitatea presei. G4media, care se lauda ca e cel mai citat site de știri din România, acordă o atenție disproporționată unui partid care nu se știe dacă mai intră în parlament.

    • teoretic arata atentie singurului partid care AR FI PUTUT sa faca fata usl. sper sa se sparga in bucatele tot adu. poate asa apare un partid de opozitie serioscu alegatorii. usr si kwj (de la pnl nu mai aveam sperante de la usl1) ar putea sa intre in cartea recordurilor ca cele mai mari dezamagiri dupa 89.

  8. hai ca au ramas doar 4. Vasile Dincă și Luiza Oancea s-au retras

  9. hai sa incercam sa fim mai tari decat casele de pariuri. cine e castigatorul si de ce/nu (la o casa de pariuri nu te intreaba de ce).
    Eu merg pe tabara lui voiculescu – revizuim dar nu schimbam nimic.
    lasconi nu are cum ca e prea „tata” si vrea sa plateasca polite.
    seidler – aripa mult prea democrata. isi pierd unii privilegiile si partidul devine ceea ce a fost la inceput „miscare sociala anti-sistem” din pacate nu se pune cu banii. poate ar trebui sa faca un alt partid, real de dreapta

  10. test ca e si contul asta scos

    • nu… dar se pare ca nici despre seinfeld nu poti sa comentezi. atat extremism nu am mai vazut… niciodata. tocmai de la aia „progresisti”. las ca vedeti voi ce bine o sa fie cu aur, sos, afd, si sa va fereasca extremele nordice (care sunt mai mult decat progresite si mai mult decat rasiste -extrem).

  11. am postat un comentariu al lui liviu dogeanu de bun simt poetic. cam acum o ora. moderatorul se pare ca are treba cu limba romana, si cauta „mesaje subversive”. si uite asa ramaneti in tara numai pensionari si speciali

  12. Mai baieti, pe mine chiar nu ma mai ingrijoreaja cand crapa usr. se va face ceva. dar se pare ca romania eduacata si esuata a intarziat. citate din articole de azi
    „„Trenul are o întârziere de peste 25 de ani.”
    „Bărbatul de 61 de ani a murit la spital, în urma rănilor suferite, în timp ce ofițerul mai tânăr a fost grav rănit.” dupa comentariu au pus virgule .
    cred ca ala 50% sub PISA e umflat. sa dati 3.5% pentru un ong non profit (familiara) care nu au profit pentru ca dau salarii analfabetilor din banii credulilor

  13. redactia nu stiu ce cenzurati dar incercati sa beti la munca. din betie te trezesti din pr niciodata. macar aveti o scuza

  14. @silicon_v. cutoate ca a fost o dezamagire, chiar credeam ca se mai poate face ceva din usr. vezi ultima declaratie „neoficiala” a tutei si iti dai seama ca nu. vrea sa fie si ea cu retarzii, la care li se spune a rusii sunt de vina, nu lipsa crasa de educatie

  15. IonA
    Ai grija de sanatatea ta mai baiatule!
    O zi buna si mai usor cu ceaiurile din plante! 😉