G4Media.ro

Cum se încheie prima sută de ani

Cum se încheie prima sută de ani

Televiziunile s-au căznit să arate și ceva bun. Hai, că se poate. Am avut și genii, sportivi, muzicieni, scriitori, medici sau ingineri de valoare. Au răscolit cu toții în cuferele istoriei după ceva luminos. Hai că n-am trăit chiar degeaba o sută de ani!

Din toate reportajele, din întreaga atmosferă de 1 Decembrie, din scremetele propagandei oficiale de a sublima o România care nu există, țâșnește, însă, ca un furuncul pe obrazul patriei ceva urât, o cangrenă în metastaze.

Oricât fard am turna peste puroi, boala iese la suprafață și ne sluțește pe toți.

Această infecție răspândită în tot corpul națiuni vine din pierderea respectului și a încrederii în sine. Niciodată n-am fost mai dezabuzați și mai pesimiști în legătură cu propriul nostru viitor. Niciodată n-am crezut mai puțin în șansa noastră, în destinul nostru de țară, decât în acest sfârșit de an, la capătul celor o sută, din care jumătate i-am irosit în bezna comunismului.

Pentru că niciodată mica lumea românească n-a avut în fruntea ei o mână de borfași, de mici găinari și de analfabeți mai detestabili decât conducătorii de azi. Nici măcar n-avem scuza tăvălugului istoric, a guvernelor-marionetă impuse cu tancul după împărțirea lumii între marile puteri.

Cei de azi n-au venit la cârmă puși cu mâna din afară, cum s-a întâmplat în 1946, ci i-a ales poporul sau ce-a mai rămas din el, într-o țară care încă pendulează, la fel ca acum un veac, între Occident și no-mans-land-ul istoriei.

Doar întâmplarea și multă șansă face ca prima sută de ani să ne prindă în interiorul lumii occidentale. Cum nu se știe cât vom mai rămâne pe aici, cei mai mulți pleacă înainte să cadă o nouă cortină. Unii încă sângerează și fac ce pot pentru țara lor, din afara ei. Ceilalți, o mână dintre cei rămași înlăuntru, fac ce pot să-și păstreze cumva respectul și încrederea în ei, să găsească motive pentru a merge cumva mai departe.

Iar tot ce mai pot face este să protesteze și să se revolte că am ajuns atât de bolnavi. Ar trebui să fim mai mulți, mult mai mulți.

Ați albit, probabil, auzind în aceste zile ce înseamnă ”adevăratul patriotism”, cum trebuie să fim uniți și să ne vorbim țara frumos afară.

Singurul act de patriotism valabil în aceste momente grele este lupta neobosită cu răul, denunțarea zilnică a minciunii oficiale, trezirea celorlalți, având mereu conștiința momentului teribil care ne-a fost dat să-l trăim.

Toate celelalte sunt vorbe frumoase bune de rostit cu mult patos de Ziua Națională.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

39 comentarii

  1. Tapalaga, iar plangi ca o baba in piata ca nu i-a cumparat nimeni zarzavatul. De ce nu emigrezi? In Congo, ca sa amintesc vorba mult-iubitului tau Basescu, cel care spunea ca esti doar un lingator de clante…..

    • bah Gigel,nu mai bine emigrezi tu mai la est…asa prin stepele siberiene.
      inclin sa cred ca daca tot crezi ce spune basescu inseamna ca vei crede si in nevinovatia blondei fugare in Costa Rica.
      de 1 Decembrie iti urez un ” hai,mars in Siberia” si poti sa-l iei si pe base cu tine.

    • Un comentariu de …Gigel ! Cum să emigreze când trebuie să pună umărul ca să terminăm cu voi…?

    • Gigele, ei fi tu vreun functionaras mituit de Dragnea, pensionar special sau doar un postac amarat platit in copeici, strange banii ca vin vremuri grele pentru economie Romaniei. In rest, nu va baga nimeni in seama, uita-te la orice filmulet de ieri, 1 Decembrie, si vei vedea cat de detestati sunt patronii tai. Detestati de 15 milioane de oameni care au copiii plecati in strainatate sau care simt cel mai bine explozia inflatiei si scumpirea nivelului de trai. Voi astia va rariti din ce in ce mai mult, biologic cel putin.

  2. Romania este mai mica decat in 1918 iar la 200 de ani, posibil, nu va mai fi deloc cata vreme gunoaiele natiunii primesc onor militar !

  3. Cu mic cu mare in straie de sarbatoare cu stegulete fixate pe masini si cu ecusoane tricolore in piept. Piata plina de tarabe si deja decoratiile de craciun. Prea multi nu inteleg nenorocirea pe care o traim.

  4. Din 2014 până în 2019 vom fi pierdut 900000 de tineri (estimare) care pleacă în scârbă peste hotare, îngroziţi de ce fac nu doar PSD, ci şi BOR şi toţi ticăloşii, ţeparii, putorile, mincinoşii, neserioşii etc.

    Evident nu pleacă de bine ce e în România.

    Barbu Mateescu spune că depopularea ţării e „o cursă între aeroport şi cimitir”.

    România nu are viitor. #îndrăzneştesăcrezi

  5. Cel mai mult ma intristeaza faptul ca majoritatea tinerilor nu merg la vot. Cunosc multi tineri foarte nemultumiti de mafia pesedista dar la vot nu merg. Mai bine zis nu constientizeaza importanta votului.

    • ce să voteze tinerii ? Cunosc ei pe cineva care merită ? Trebuie crezute promisiunile unora sau altora ? Vor ei să muncească din greu ?

  6. 1 decembrie 1918 nu ar fi existat fara sacrificiile din 1916-1918.
    La fel cum 24 ianuarie 1859 nu ar fi existat fara cele din 1848.

    Pe cei puternici, dezamagirile nu ii doboara, ci ii trezesc. Deziluziile de azi sunt tarana din care rasar semintele constiintei civice si vointei de actiune de maine.

    STIM ca roata istoriei se va intoarce. Asa s-a intamplat mereu.

    • Să te audă ăL de Sus, pentru că frumos și adevărat grăiești..!

    • Montane, asta se numește ATITUDINE !
      Încă o mână de oameni ca tine și mutăm munții din loc.

      La Mulți Ani, România !!

    • Motancea,
      daca raspunsul tau il considera Ionic-ul ATITUDINE,
      hai sa consideram raspunsul lui ALTITUDINE.
      Ce zici?

    • @Scara, Ionic, Adela
      Ar trebui sa fim increzatori in viitorul nostru. Nu vad niciun folos sa fim altfel.
      Cum s-ar zice, e la LATITUDINEA noastra daca alegem sa avem ATITUDINE.

      Manifestatiile sunt un indicator asupra a ce gandeste grupa cea mai activa si implicata a societatii. Dar guvernantii sa nu uite ca demonstrantii sunt numai varful vizibil ai iceberg-ului, dincolo de ei se afla marea masa a populatiei care simte la fel ca ei.

    • Dupa secole de trait in minciuna, dupa ce ne-am faurit (sau ne-au faurit) o istorie bazata numai pe mituri, trebuie sa ne punem oglinda in fata si sa spunem si adevarul: DA, Unirea de la 1859 a fost posibila si datorita sacrificiilor (si trezirii) din 1848, DA – MAREA UNIRE din 1918 a fost posibila datorita jerfelor din 1916 – 1918, dar nici una nici alta NU ar fi fost posibile fara sprijinul Europei Occidentale fara care Romania, probabil , ca nu ar fi existat. Aceasta Europa Occidentala pe care patriHotii psd-isto – alde- isti o blameaza astazi. Ce ar fi Romania azi daca nu ar fi in Uniunea Europeana ???
      Da, patriotism inseamna ATITUDINE, dar atitudinea trebuie sa insemne mult mai mult decat dragoste „platonica” manifestata prin vorbe frumoase si festivism ieftin. Atitudinea TREBUIE SA INSEMNE ACTIUNE CIVICA HOTARATA.
      Daca am oboist dupa cateva participari la proteste, daca preferam sa ne postam dezacordul si deznadejdea numai in spatial virtual, daca preferam sa emigram, atunci sa nu miram ca ticalosii vor izbandi. Pe pricipiul vaselor comunicante, ei vor ocupa locul lasat liber de oamenii cinstiti , dar care nu au suficiente „cojones”. Sa fie un blesterm al romanilor fatalismul si pasivitatea ?? Eu continui sa sper ca NU !!

  7. De acord cu textu cu exceptia :
    ————————————————-
    „Cei de azi n-au venit la cârmă puși cu mâna din afară, cum s-a întâmplat în 1946, ci i-a ales poporul sau ce-a mai rămas din el, într-o țară care încă pendulează, la fel ca acum un veac, între Occident și no-mans-land-ul istoriei.”
    ——————————————————–
    Nu domnule Tapalaga cei de azi au fost pusi cu mana Israelului .Interese directe de Justitie si economice. N-ar trebui sa va fie frica s-o spuneti.

  8. Am plecat multi. Este adevarat. In ceea ce ma priveste am invatat in Occident mult mai mult decat as fi putut invata in Romania. Am returnat in Romania mai multi bani decat a investit vreodata Romania in mine. Romania are o diaspora respectata care nu si-a uitat originile si care contribuie la schimbarea in bine a tarii chiar si de la distanta. Da, sunt probleme. Dar societatea romaneasca a rezistat destul de bine asaltului de marlanie pana acum. Cu o banda de hoti in Parlament, cu un presedinte slab si ezitant, romanii onesti au iesit in strada si vocea lor s-a auzit in toata Europa. Oameni precum Cristian Presura se intorc in Romania. In timp vor mai fi si altii. Eu insumi intentionez sa ma intorc in vreo 10 ani. Capul sus, Tapalaga!

    • Ce bani ai returnat tu in Romania? I-ai returnat eventual familiei tale care s-a folosit de ei sa cumpere produse de la multinationalele alea care nu platesc impozit in Romania. Asa ca las-o jos ca macane.

    • Gigel, mănânci căcat și știi asta. Dar o sa recapitulez ce a întors Alin la buget ca să te fac de căcat în ochii tuturor cititorilor, nu doar ai mei: 19% TVA, 16% impozit pe profit, 85% impozit pe munca salariaților care au facut ca produsele cumparate de el sa ajunga efectiv la el.
      Iar de multinaționale ce sa zic… telefon ai? Calculator ai? Sunt românești?… Ratatule!

    • Gigele, esti deosebit de spalat pe creier de mocirla media. Daca ai bani de internet, sa postezi in favoarea GIO PSD asta este datorita banilor romanilor din strainatate, cel mai mare investitor din tara. Nu mai comenta ce nu stii !

  9. Nu cred ca este vorba de incredere în noi. Pt. Asta trebuie un anumit stadiu al constiintei. Acești bezmetici, care de-a lungul istoriei au întruchipat felurite stadii ale raului, ultimul de popor PSD, care vegeteaza în continuu,care habar nu au ce li se întâmplă,care se uita și comentează inocent Raul făcut aproapelui, fără pic de compasiune, niciodată nu au avut o construcție a binelui și atunci de unde încredere când tu trăiești sub pragul constintei, social, politic, moral, etc. Au fost călăriti de toate lichele, gen dragnea, și ei au stat, fascinați de ce li se întâmplă….

  10. „Meh ca sunt roman” just about sums it up. Nasolelile din istorie le-am integrat foarte bine. Partile frumoase ale dezvoltarii civilizatiilor umane le-am sarit cu gratie. Probabil asta inseamna sa fii roman: sa te obisnuiesti cu raul. Probabil de aia noi astia nemultumiti de coruptie iliberalism si lipsa unui stat de drept nu suntem chiar romani. Link: https://www.piticigratis.com/2018/12/oarecum-impacat-cu-faptul-ca-sunt-roman/

    • Este acelasi sarcasm ( de alta calitate) cu https://m.youtube.com/watch?v=BvwHg7AzwJg

    • Cu raul, este greu pana te obisnuiesti, dupa aceea el este normalitatea. Iar, pentru noi, romanii, se pare ca a fost asa mereu. Ne-am obisnuit cu raul si am considerat ca asa este normal. Sunt cateva ziceri/proverbe in limba romana care ne caracterizeaza:
      – ” las’ ca merge si asa „;
      – „Bine ca nu e mai rau ”
      Cat de rau trebuie sa fie ca sa „explodeze mamaliga” ??!!
      Aceasta explozie ar trebui sa fie actiunea civica sub toate formele ei pasnice. Dar, pentru asta, este nevoie de constiinta civica, pe care noi nu prea o avem.Sau, vorba lui nenea Iancu, este sublima, dar lipseste cu desavarsire.
      Oare, degeaba imnul national se intituleaza „desteapta-te, romane !” ??

  11. @Johnny Consilierii aia israelieni sunt rudele tale?

  12. Bah Tapalaga, dupa ce ca n ai umor si scrii numai tampenii, trebuie sa mai si iei la mana sa stergi mesajele oamenilor onesti… Iti crapa capul de nervi, este?!?

    • @asistat – vezi ca ai uitat sa te stergi la gura si duhnesti de la o posta a rahat putinist !
      Pasol na turbinca, ciorti!!

    • @asistat
      Ai is verificat breh diferentele intre Marx feat Engels si Leanin feat Stalin ?
      Zi ? Hai mujicule ca ai stiinta, dar negi ca o Mazeta Mincinoasa( pravda)
      Cel putzin 150 milioane de victime ale Genocidului Comunist comis cu Buna Stiinta de URSS ( URSS care traieste in2018 din pacate !)

    • @un domnu coate-goale, mai usor bai cu pufoaika, tu nu vezi ca visezi toata ziua pe toate forumurile numai Putin, Marx, Engels, Lenin si alti mari „maestri”? Te-a tampit pufoaika

    • @jijel gaspadin
      Breh, tu esti fratele celebrului Dorel ?

    • @Gigel,
      A zis Mosu’ ca nu mai trece anul acesta prin Kiseleff 10, cica s-a saturat sa tot care an de an carti din acelea groase, cu coperta rosie, ca oricum nu se ”lipeste” mai nimic de voi…Ce te faci, tocmai sosise randul tau la lectura…obligatorie…?!

  13. Domnule Tapalaga,
    Trebuie din nefericire sa privim lucrurile in fata. Acesta este poporul roman astazi. Punct.
    Daca maine vor fi alegeri, cu groaza va spun, ca tot aceleasi partide vor reusi sa faca majoritatea. ( din scarba, nu le scriu numele ) De ce ? Nu stiu, sa raspund.

  14. „I.a ales poporul”?câtă ipocrizie, câtă naivitate!!!

  15. „I.a ales poporul”?câtă ipocrizie, câtă naivitate!!!

  16. Scurt, concis si la obiect…

  17. România a fost condusă de un rege aventurier, altul adolescent, de foști pușcăriași, de un activist PCR care a închis ochii genocidului unei mii de români, de un anost profesor universitar, de un comandant de navă și încă odată de un neamț neînțeles. Penalii au fost creați de o justiție care dă satisfacție opinie publice care vrea la pușcărie pe cei care au furat țara. Dar pe baza unor alegeri refuzate de majoritatea populației, câștigătorii se vor stăpâni, iar cîțelușii îi latră, dar ar face la fel. Și ca alegătorul să fie tot mai scârbit, presa este tot mai vehementă, pentru că banii vin într-un sens sau altul. Deși alți oameni politici nu apar, suntem tot mai agasați de presă care simte mirezme tot mai urâte sau trebuie să le șteargă de r…t Unde vom ajunge ? Vom avea atâta minte încât să închidem televizoarele, sau sperăm ceea ce nu am avut niciodată, o țară pentru noi ?