G4Media.ro

Cum și-au primit studenții de la Facultatea de Limbi Străine colegii „boboci”:…

Studenți, boboci, voluntari ASLS/ Foto: ASLS

Cum și-au primit studenții de la Facultatea de Limbi Străine colegii „boboci”: activități de socializare, picnicuri, prezentări ale programelor, sesiuni informative în proiectul Freshers Week FLLS

La începutul anului universitar, Asociația Studenților din Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității din București a organizat o altă ediție de succes a proiectului „Freshers Week FLLS” în cadrul căruia are loc „săptămâna bobocului” din cadrul Facultății de Limbi Străine

„Inițiativele din timpul acestei săptămâni includ activități de socializare, prezentări ale programelor de studiu sau chiar sesiuni informative, fiind o ocazie unică pentru noii studenți să exploreze toate posibilitățile oferite de facultate și să înceapă să-și contureze parcursul lor
academic și profesional.  Astfel, proiectul are drept scop principal crearea unui cadrul prietenos pentru studenți, oferindu-le oportunitatea de a se integra rapid în comunitatea facultății și de a-și face noi prieteni”, transmite Asociația menționată (ASLS) printr-un comunicat de presă.

Câțiva dintre voluntarii acestui proiect au transmis în câteva cuvinte experiența din cadrul proiectului. „Ediția din acest an a fost un real succes, în special pentru că am avut studenți de la toate specializările care au participat la diferitele activități propuse: de la picnicurile din parcul Izvor, până la seminarele introductive din Edgar Quinet, de la Turul Bucureștiului la Seara de Teatru concepută special pentru studenții de anul I” – Diana Avădănei – Coordonator Freshers’ Week FLLS 2023.

„Sincer, mi-au plăcut foarte mult activitățile, cel puțin picnicurile au constituit un icebreaker destul de bun. Deși am întârziat vreo 30 de minute și jocurile deja începuseră, m-am dus să caut persoane cunoscute și am dat de colegii mei de la germană, căci eu sunt de la Germană A – Suedeză B. M- am împrietenit cu ei, am vorbit, iar, după finalizarea picnicurilor, datorită faptului că eram deja toți prezenți, am avut ocazia de merge apoi la o cafenea, unde ne-am apropiat și mai mult.  La Seminarul Introductiv am apreciat mult modul deschis în care cei din ASLS vorbeau și răspundeau la întrebări și, chiar dacă în principiu era monolog, am avut totuși sentimentul că era o conversație.
Ca o concluzie, vreau să spun că picnicurile și seminarul m-au motivat și mai mult să fiu parte din facultatea și asociația aceasta” – Tamer Bulut, participant.

„Pentru mine, această ediție a reprezentat un real succes, și nu doar din pricina numărului im presionant de participanți, ci și datorită modului în care m-am simțit pe durata desfășurării sale.
Am avut ocazia de a privi evenimentul prin prisma a două viziuni. Prima este reprezentată de ipostaza de speaker în cadrul Seminarului Introductiv, în cadrul căruia am avut ocazia de a relaționa cu studenții și de a-i ajuta să depășescă teama pe care o pot simți din cauza unor aspecte cu totul noi, cu care aceștia nu sunt familiarizați. Le-amprezentat, alături de ceilalți speakeri, ce înseamnă să fii student, cum să te obișnuiești mai ușor cu examenele, sesiunea, parțialele și chiar cu diferența dintre săptămâna pară și cea impară.
A doua ipostază, care a avut un impact aparte asupra mea, este reprezentată de cea a studentului, care nu a avut curajul de a participa, cu un an în urmă, la astfel de activități, de teamă că nu s-ar putea acomoda cu noul mediu. Ei bine, această șansă de a participa activ și de
a mă implica direct în ajutorul oferit bobocilor am avut-o acum” – Maria Vlădan.

Pagina de social media a evenimentului, aici. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează