G4Media.ro

Cum sunt cheltuiți banii bucureștenilor: 185 de blocatoare automate dintr-o parcare, scoase…

Foto: PS4

Cum sunt cheltuiți banii bucureștenilor: 185 de blocatoare automate dintr-o parcare, scoase sau furate după doar o lună

La o lună însă după ce au fost montate, toate cele 185 de blocatoare automate din parcarea făcută recent în Parcul Tineretului de Primăria Sectorului 4 au fost scoase. Într-un răspuns remis G4Media.ro, primăria spune că a făcut acest lucru „întrucât au fost distruse”. Surse din instituţie au declarat pentru G4Media.ro că ar fi fost distruse doar circa 20 blocatoare, iar motivul pentru care acestea au fost retrase ţine mai degrabă de suspiciuni privind ilegalitatea montării.

„Eco-Civica şi Salvaţi Bucureştiul sunt în proces cu Primăria Sectorului 4 privind înfiinţarea acelei parcări deorece ea nu deserveşte obiective din parc, ci îi deserveşte pe rezidenţii din zona respectivă. Lucru interzis prin lege. Primăria Sectorului 4 s-a apucat să vândă, să închirieze aceste locuri de parcare unor cetăţeni şi fiind în proces cu noi, tocmai invoca faptul că parcarea este destinată publicului care accesează parcul, nicidecum cetăţenilor din zonă. Şi atunci a trebuit să demonteze acei blocanţi şi să redea parcarea publicului. (…) Acum, văzând că este strânsă cu uşa şi că sentinţele nu-i sunt favorabile, vrea să arate că era o parcare pentru cei care accesau parcul şi nicidecum pentru cetăţenii din zonă”, a declarat pentru G4Media.ro Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica.

Pe 12 aprilie, Primăria Sectorului 4 a organizat o conferinţă de presă în care a arătat jurnaliştilor cum va „revoluţiona” parcările de pe raza sectorului, montând câteva sute de blocatoare automate. „Rezistente la apă, şocuri şi lovituri, noile dispozitive sunt uşor de manevrat. Acţionate electronic, dintr-o telecomandă, care poate recepţiona semnalul de la distanţă, sistemele permit blocarea şi deblocarea locului de parcare în doar câteva secunde” se arăta în comunicatul primăriei de la acea vreme.

Cât au costat dispozitivele? Un răspuns remis G4Media.ro de către Primăria Sectorului 4 arată că preţul de achiziţie a unui blocator automat a fost 297 lei, fără TVA, jumătate din preţul aceluiaşi model de blocator automat găsit pe piaţa liberă. Cu toate acestea, primăria a omis să ne comunice câte astfel de blocatoare automate a cumpărat, de la ce furnizor şi prin ce modalitate. Nici consilierii locali consultaţi de G4Media.ro nu au reuşit să ne lămărească.

„Eu personal am găsit o licitaţie, din păcate anulată, pentru aceste blocatoare de parcare şi nu am găsit niciun fel de achiziţie pentru acestea. Nu ştiu cum au fost achiziţionate şi nici la ce preţ. Nu există nicio dovadă de achiziţie în sistemul public de achiziţie, SICAP” a declarat pentru G4Media.ro Moulin Guilhem, consilier local USR.

În Sectorul 4 sunt înregistrate 44.813 locuri de parcare de reşedinţă şi aproximativ 150.000 de autovehicule înmatriculate. Autorităţile locale susțin că în viitorul apropiat vor crea alte 10.000 locuri de parcare.

Foto: Blocatoare automate de parcare (Sursa: Primăria Sectorului 4)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Cea mai mare idiotenie sunt blocatoarele de locuri de parcare. Dupa ce ca sunt putine locuri de parcare, vine un cretin de primar si spune ca chiriasii au drept exclusiv de a tine locul de parcare gol. Adica daca chiriasul pleaca dimineata cu masina si se intoarce seara, nimeni dar absolut nimeni nu are voie sa foloseasca locul de parcare al acestuia.
    Pai nu se putea vota o hotarare de consiliu local prin care cine foloseste locul de parcare al altuia sa puna OBLIGATORIU in geam numarul de telefon si sa aiba obligatia de a veni in max 10 min sa elibereze locul de parcare? Abia cand se incalcau treburile astea politia locala amenda zdravan nesimtitul ce nu-si lasa telefonul in geam.
    In felul asta primaria mai face un ban „cinstit” din inchirierea blocatoarelor – de fapt asta era scopul.

    • Pentru mine ,acel blocator este vital, deoarece programul de lucru nu concorda cu programul 8-17 si atunci cand vin acasa dimineata, stau ca prostul si astept pana la ora 16 sau 17 cand cel care a lasat masina pe locul platit de mine ,vine de la serviciul lui, iar daca lasa un nr de tel , nu va putea pleca de la serviciu. Eu consider ca este necesar ca parcarile din zona metroului sa fie dotate cu acele BLOCATOARE.

    • Ideea cu numarul de telefon in geam si obligativitatea eliberarii locului de parcare in 10 minute este foarte buna. Exista deasemenea cadrul legal care permite Politiei sa amendeze cu 2.000 de lei pe cel care ocupa abuziv un loc de parcare inchiriat de la Primarie. Ce nu inteleg este pretul cu care Primaria inchiriaza acel loc de parcare, pret care este pana in 100 de lei pe an. Oare oricare dintre noi, daca ar avea un loc de parcare proprietate personala in Bucuresti, l-ar oferi spre inchiriere cu 100 de lei pe an? Primaria ar putea scoate locurile de parcare la licitatie si cine da mai mult, sa-l foloseasca …

  2. Mindrii ca suntem romulani !!! 🙂

  3. Hahahhaaaahaha hai ca se poateeee si mai mult bravooo primaria Buc. atentie la autostrada suspendata cica ajunge si pe pamant. Doamna primar stati linistita ca o sa va mai votammm :)))) in anul 2900