G4Media.ro

Cursurile online, provocare pentru elevii din zonele rurale ale județului Brașov: 8.000…

Foto: World Vision Romania

Cursurile online, provocare pentru elevii din zonele rurale ale județului Brașov: 8.000 de tablete distribuite în mediul rural nu se puteau conecta la net

Creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 în școlile din județul Brașov a determinat autoritățile sanitare să mute în online cursurile în cele mai multe unități de învățământ, transmite Rador. 399 de clase își desfășoară activitate didactică în mediu online, iar aproape 9.300 de elevi din județ participă la cursuri de acasă.

În ultimul an, IȘJ Brașov a distribuit mii de dispozitive pentru ca activitatea pedagogică în mediul virtual să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Despre problemele cu care s-au confruntat autoritățile a vorbit, la emisiunea Pulsul Zilei de la Radio România, inspectorul școlar general Ovidiu Tripșa: „Anul trecut am distribuit la nivelul județului Brașov peste 8.000 de tablete primite prin bugetul de stat, de la minister, iar ulterior am aflat că ele nu funcționează pe rețeaua pe care erau setate. Copiii făceau eforturi mari pentru a veni în centrul comunei, satului, pentru a prinde semnal, a-și descărca materialele ulterior lucrându-le acasă. Am recomandat directorilor să ia legătura cu operatorii de telefonie, de internet, care să îmbunătățească fluxul de internet în localitățile respective”.

Inspectoratul Școlar Județean continuă să investească în infrastructura educațională online.

„La nivelul municipiului Brașov avem în curs de achiziție sproximativ 2.000 de dispozitive, laptopuri și tablete, pentru a îmbunătăți calitatea în sistem online, în școlile din municipiul Brașov”, a adăugat Tripșa.

Foto: World Vision Romania

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Țara te vrea tâmpit. Păi dacă am avea copii școliți, de unde ar mai „importa” vesticii căpșunari, badante, diribau, salahori sau infirmiere?