G4Media.ro

Curtea Constituțională a admis sesizările PSD pe legile privind vechimea profesională necesară…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Curtea Constituțională a admis sesizările PSD pe legile privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizările PSD pe legile privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură şi cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Astfel, potrivit unor surse din CCR, Curtea a admis sesizarea PSD pe legea privind vechimea profesională necesară pentru intrarea în magistratură, „pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale Curţii Constituţionale pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare”.

În ceea ce privește proiectul referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, Curtea a admis sesizarea PSD „pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale forului constituţional pentru utilizarea asumării răspunderii şi s-a avut în vedere că erau legi în Parlament, pe acest subiect, în faza de finalizare”.

În sesizarea PSD se arată că proiectul de aprobare a OUG 51/2019 se află în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Acest proiect propune eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se va desfăşura în regim comercial, cu respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere.

Prin proiectul de act normativ pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea se propune abrogarea prevederilor din OUG nr. 51/2019, astfel încât transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate la nivel judeţean să intre în sfera serviciilor publice.

Guvernul şi-a asumat, în 12 decembrie 2019, răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice.

PSD a contestat la CCR legea care abrogă OUG 51/ 2019 şi legea care prorogă unele termene din justiţie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că cele două sunt în procedură parlamentară, ceea ce ar reprezenta un conflict juridic de natură constituţională.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Oare de ce nu ma suprinde !
    Iar legat de sesizarile pe taierea pensiilor magistratilor, aceste sesizari sunt judecate de niste politruci ordinari care cumuleaza pensie cu salariu !

    Mama ei de tara de rahat , formata din idioti care voteaza penali si hoti !

  2. Asa va respinge TOT ce si a asumat Guvernul in Parlament ,pentru că nu sunt îndeplinite cele patru condiţii stabilite prin decizii ale Curţii Constituţionale pentru utilizarea asumării răspunderii ” : care or fi alea ?

  3. PSDistii si ISRistii, aparatorii magistratilor

  4. Măsurile populiste ,ale guvernaților actuali, prin asumarea răspunderii , pe diferite domenii,trebuie să aibă în vedere prevederile sistemului legislativ național, actual și îndeosebi comunitar dar și Deciziile Curții Constituționale care sunt obligatorii.Nici un act normativ nu trebuie să acceadă Constituției care este izvor de drept și legea fundamentală în orice democrație funcțională.Cei care sunt împinși de mânie ,proletară, stimulată de manipulare , împotriva judecătorilor Curții Constitiționale, să se documenteze pentru a cunoaște care sunt condițiil ce trebuiesc îndeplinite de judecătorii care încadrează instanța de contencios constituțional.Autoritatea supremă legiuitoare este Parlamentul țării prin care poporul își exercită suveranitatea ,aici trebuiesc dezbătute și adoptate legi , iar asumarea răspunderii este o instituție care trebuie să funcționeze în situații de strictă urgență dovedită.Definiția statului de drept este simplă : statul unde legile sunt respectate, și nu cuprind prevederile neconstituționale , iar puterea judecătorească este o putere dinstinctă și esențială în stat. Cu toată simpatia și considerația pentru cei care comentează pe varii teme lansate în dezbatere publică.

    • Mircea Apostol .CCR=Psd.Mai incet cu pianul pe scari.
      Te contrazic asupra faptului ca parlamentul reprezinta poporul,se reprezinta doar pe ei,de unde si lege care le dau in favoarea lor ,restul e praf in ochi.

  5. CCR, coada de topor al ciumei rosii.Dorneanu isi face treaba ca slugoi PSD-ist.

  6. Postaci anti CCR…ia spuneti voi frumusel,dece amanarea pensionarii cu 20 de ani vechime si a completului de 3 in apel a trecut prin lege im procedura normala,iar pentru amanarea dispozitiilor privind vechimea si durata INM si-au asumat raspunderea? Tocmai de asta a picat la CCR…nu se trece un proiect “ pe usa din dos” doar pt ca asa vrea Guvernul…trebuie indeplinite conditiile prevazute in Constitutia Romaniei…Toata ziua postaciti pe aici de stat de drept,etc…fara respectarea Constitutiei nu exista stat de drept,in caz ca nu stiati…

  7. Curtea prostituțională!