G4Media.ro

Curtea Constituțională a amânat, pentru a treia oară, o decizie privind impozitarea…

Sursa Foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Curtea Constituțională a amânat, pentru a treia oară, o decizie privind impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei

Curtea Constituțională (CCR) a amânat miercuri, pentru a treia oară, luarea unei decizii privind legea prin care pensiile speciale mai mari de 7.000 de lei ar urma să fie impozitate cu 85%, au declarat surse din cadrul Curții pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, motivul amânării a fost absența judecătorului Attila Varga, intrat în carantină după ce soția sa a fost infectată cu Covid-19.

Noul termen a fost stabilit pentru data de 8 decembrie.

Sursele citate au explicat că judecătorul raportor în acest caz – fostul șef al Secției Speciale de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan – a solicitat o serie de informații de la toate instituțiile care plătesc pensii speciale astfel încât judecătorii CCR să își poată forma o imagine completă, de ansamblu, asupra situației înainte de a lua o decizie.

Camera Deputaților a adoptat pe 17 iunie, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale mai mari de 7.000 de lei cu până la 85%.

Sesizările împotriva acestei legi au fost depuse la CCR de către Avocatul Poporului și de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prima dezbatere pe această speță a avut loc pe 14 iulie, iar cea de-a doua pe 30 septembrie.

Renate Weber a explicat că a atacat la Curte supraimpozitarea pensiilor speciale deoarece consideră că beneficiarii acestora ar fi astfel discriminați.

”Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem în fața unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articoul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați”, a susținut Renate Weber.

”Suntem, de fapt, în fața unei mari ipocrizii, pentru că din toate luările de cuvânt de ieri, atât din partea politicienilor, cât și din partea jurnaliștilor, toată lumea aștepta să vadă ce spune CCR. De parcă toți știau că e o problemă neconstituțională, dar așteptau din partea Curții să spună asta”, a mai adăugat Weber.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește integral: Supraimpozitarea pensiilor speciale este din nou pe masa Curții Constituționale / Legea care prevede un impozit de 85% pe pensiile de serviciu mai mari de 7.000 de lei a fost atacată de Avocatul Poporului și Înalta Curte

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. Judecatorul udmr nu avea un laptop pentru sistem online!!!!

  2. Mulțumesc.

  3. Chestia cu verificarea tuturor categoriilor de persoane care primesc acest tip de venituri e o șmecherie pt a trage de timp… asta se putea verifica in 5 minute in sistemele cu datele centralizate ale tuturor unităților plătitoare a veniturilor… adică in Iulie când a fost primul termen nu le-a trecut prin cap sa facă verificările pe care le fac acum?

    Este o imensa mizerie la asemenea nivel, iar asta se va întâmpla pana in momentul in care vor sti exact care va fi soarta alegerilor parlamentare, pe tru ca atunci vor sti exact dacă va exista o majoritate de 2/3 din totalul parlamentarilor care sa poată schimba sau chiar înlocui actuala Constituție cu alta. Adică vor sa știe aca exista riscul unor modificări viitoare care pot afecta existența, componenta sau chiar desființarea actualei CCR…
    Despre asta e vorba.

    • Sa fim seriosi. Treaba lor e sa spuna daca legea e constitutionala sau nu. Ce treaba au date de la diverse institutii aici?

    • @sila, au spus ca nu e constitutionala decizia,asa sa incercat si in polonia, au iesit oamenii din toate categoriile in strada,la noi pu**mea urla ca „e dreptate” aceeasi plebeni care nu au nici 4 clase,dar fac cariera politica !

      @vasile, esti prost rau tata, pune mana pe o carte nu pe telecomanda pe stirile de manipulare,esti manipulat mai rau de cat un soarec in labirint

  4. Cerșetori de ultimă speță…tot amână să mai lase impresia că vor aproba impozitarea. Niște nemernici care ar trebui condamnați și averea confiscată până la al șaptelea neam. Ne-au jefuit destul.

  5. Când s au stabilit aceste pensii speciale nu a fost discriminare fata de ceilalți pensionari.

    • Comportament tipic mafiot. Fara scrupule. Nu isi pun problema ca e o rusine sa foloseasca atatea tertipuri pentru a mentine un privilegiu de care beneficiaza si ei insisi.
      Romania merge atat de prost, e coada Europei din cauza ca cei pusi sa serveasca interesul public niciodata nu platesc pentru indolenta, prostie, sabotaj.
      CCR nu plateste pentru aceste intarzieri facute fie intentionat, fie din comoditate, fie din incompetenta.

  6. E o tragere de timp , o șmecherie ieftină să scape de această impozitare. Pensiile trebuie date după principiul contributivitătii .

  7. Oare pensiile de peste 7000 nu sunt discriminatorii față de ceilalti pensionari?
    Doamna Weber este cel putin ipocrita deoarece este o beneficiara a unei astfel de pensi.

  8. Am mai scris judecătorii CCR așteaptă alegerile di 6 decembrie. Dacă majoritatea se formeaza din PSD et com. o da ca impozitarea este nocostitutionala dacă nu o mai amână până se formeaza o altă majoritate pe parcurs prin migrarea traseistilor. si uite asa avem un stat captiv unor judecatori care au imunitate absoluta.

  9. Aveti asteptări mari de la acesti pimanagii!
    Pomanagii de partid!
    Poate ca o alta majoritate parlamentară va stabili restrucurarea CCR

    Poate !

  10. DE CE NU LE DA PARTIDUL UN MILION DE EURO PE LUNA DE FIECARE SI LE DA DOAR 30000 ?
    VA TREBUI SA LE PLATIM NU-I ASA ?

  11. CCCR A AMÂNAT…CAND SE AMÂNA ȘI SALARIILE LOR????

  12. Noi care muncim cate 30 de ani cu salariul minim și pensie avem între 800 lei și 1200 lei trebuie sa ne descurcam pentru că nu avem dreptul la pensie specială sau de serviciu .De ce nu mi se acordă și nouă niste ajutoare lunare sa ajungem la pensia speciala minima de 7000 lei ccr și avocatul poporului nu vede aceste discriminări și noi am muncit în cei 25 sau 30 de ani dar pe salarii de mizerie.daca sunt drepturi sa fie pentru toți egale .

  13. Gunoaie, ultimii oameni, scursurile pamantului…..

  14. Mă întreb dacă se realizează mare lucru doar cu impozitarea pensiilor speciale/nesimțite de peste 7.000 de lei.
    E incredibil cât de batjocură am ajuns.

  15. Ff bine …so amane cat vor …oricum e o prostie…85 % .. prea puțin. Anulate e cea mai sănătoasă solutie pt toata lumea

  16. Ff bine …impozitarea nu e solutie …desfintarea e neapărat necesară

  17. @ Probabil că, un sistem mai simplu și mai eficient de pensii ar fi un sistem prin care toți pensionarii să primească de la stat pensii de aceeași valoare, pentru pensiile de stat stabilindu-se și un nivel al contribuției din veniturile obținute în funcție de dimensiunea bugetului anual de pensii aflate în plată, pensii eventual cu mici bonificații pentru vechimea efectivă în muncă până la o vârstă limită de pensionare, încurajându-se posibilitatea de a se investi de către contribuabilii beneficiari de pensii în fondurile speciale de pensii organizate de stat și în cele private , din veniturile obținute și în cuantumul dorit din veniturile obținute ,de către beneficiarii de venituri din sectorul public și că privat , ?