G4Media.ro

Curtea Constituțională a respins sesizările USR privind numirea de către Parlament a…

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Curtea Constituțională a respins sesizările USR privind numirea de către Parlament a lui Bogdan Licu şi a Iuliei Scântei ca judecători ai Curţii Constituţionale – surse

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările USR cu privire la numirea de către Parlament în funcţia de judecător al CCR a lui Bogdan Licu şi Iuliei Scântei, au declarat surse, pentru News.ro.

CCR a a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.36/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România din Camera Deputaţilor şi sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.81/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România din Senat.

Pe 3 mai, Camera Deputaţilor a adoptat numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu. În aceeaşi zi, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. (Sursa: News.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nicio surpriza. CCR e aservita mafiei usl-iste.

  2. Liber la impostorii precum Licu Bogdan! Liber la hotzie. Liber la panarame. Liber la analfabeti.

  3. Aceasta este traducerea considerentelor hotararii de respingere a sesizarii. CC trebuie desfiintata iar atributia de verificare a constitutionalitatii sa fie incredintata ICCJ. Macar acolo nu ajung juristi obscuri de la alimentara ori de la firme de asigurari.

  4. CCR? Aia cu pensii speciale?

  5. La ce scame comuniste sunt la ccr ,! rezultatul nu putea fi altul!! O rusine de ccr.

  6. Nici o surpriză, Dorneanu și gașca lui trebuie să aibă urmași demni în continuarea ticăloșiilor.

  7. Daca il mai pun pe Licu si in fruntea curtii o sa fie fix motul de la … palarie. CCR al PSD se va numi aceasta curte puturoasa.

  8. Bogdan Licu este de teapa lui Ciolacu și a mafiei PSD&PNL&UDMR.

  9. Acesta ar trebui considerat unul din cele mai importante evenimente din ultimul timp petrecut in Romania,pentru ca suntem in prezenta unui caz de incalcare flagranta a Constitutiei Romaniei,care nu poate fi supus nici unei interpretari,fiindca textul constitutional este fara echivoc,art.143 prevede foarte clar,fara alte alineate,ca”judecatorii Curtii Constitutionale trebuie sa aiba pregatire juridica superioara,inalta competenta profesionala si o vechime de cel putin 18 ani in activitatea juridica sau in invatamantul juridic superior”.Peste sintagma „INALTA COMPETENTA PROFESIONALA”nu se mai poate crea nici o perdea de fum,in sensul ca stiinta asta a interptetarii legilor este o chestiune complicata pe care o inteleg numai specialistii si ca lumea nu se pricepe si trebuie sa-si vada de treaba ei.Oricine,care stie sa citeasca,inclusiv analfabetii functionali,cu discernamant limitat,isi poate da seama ce inseamna aceasta conditie.Nimeni nu se poate prevala ca nu stie despre ce este vorba,ca nu intelege.
    Prin decizia pe care a dat-o CCR a consfintit numirea neconstitutionala facuta de Parlament cred ca doar aparent,fiindca aceasta nu cred ca a intrat sa judece pe fond,respingand contestatia pentru motivul ca nu este competenta sa controleze hotararile Parlamentului,ci numai legile,iar in ce priveste existenta unui conflict constitutional contestatarul nu are calitatea prevazuta de Constitutie pentru a sesiza aceasta instanta.Iata avem un caz in care Constitutia are un mare neajuns,ca o gaura neagra in care i se poate topi puterea.Imaginati-va unde s-ar ajunge daca se continua cu asemenea numiri.
    Nu stiu ce proceduri sunt cand se pregateste propunerea de numire,insa daca exista criteri de evaluare in vreo lege,cei care au semnat asemenea propuneri pot raspunde penal.De fapt,avem de-a face,mai de graba,cu incalcarea ordinii constitutionale,pentru ca legea fundamentala,ca atare,nu este decat un act juridic,puterea acestuia se exercita prin deciziile judecatorilor Curtii Constitutionale.
    P.S.Si totusi cu aceasta contestatie s-a reusit doua lucruri:unu ca a iesit la suprafata o lucuna imensa a Constitutiei(de parca a fost creata intentionat;Iorgovan,de)si doi ca s-a eliminat o faza procedurala care putea sa creeze confuzie.