G4Media.ro

Curtea Supremă o obligă pe Adina Florea să termine până la 1…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Curtea Supremă o obligă pe Adina Florea să termine până la 1 aprilie dosarul deschis în 2019 privind extrădarea fugarului Nicolae Popa

Procuroarea SIIJ Adina Florea a fost obligată de Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-o sentință definitivă pronunțată astăzi, să finalizeze până la 1 aprilie dosarul în care aceasta o cercetează pe fost șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, potrivit minutei instanței.

În 10 ianuarie, șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, ceruse Înaltei Curți să o oblige pe procuroarea Adina Florea de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) să dea mai repede o soluție în așa-numitul dosar în care Kovesi a rămas cu statutul de inculpată pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.

Mita primită de Kovesi – în viziunea procuroarei Adina Florea – ar fi presupusa plată de către Sebastian Ghiță a zborului către Indonezia pentru aducerea în țară a fugarului Nicolae Popa, fost director FNI, condamnat definitiv pentru păgubirea investitorilor. Potrivit Adinei Florea, Kovesi ar fi beneficiat de capital de imagine de pe urma acestei operațiuni presupus finanțate de Ghiță cu 68.000 de euro.

În acest caz, lăsat nesoluționat de Secția Specială, în martie 2019, chiar în timpul procedurii de selecție a procurorului șef european, Kovesi a fost plasată, pentru câteva zile, sub control judiciar și a dat cu subsemnatul la poliție. Kovesi a formulat plângere la Înalta Curte, unde judecătoarea Francesa Vasile a anulat controlul judiciar și a criticat extrem de dur dosarul Adinei Florea (detalii aici).

Dosarul instrumentat de Adina Florea a plecat de la o plângere penală a fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Minuta ședinței:

În temeiul art. 4886 alin. (1) din Codul de procedură penală, admite contestaţia formulată de contestatoarea Kovesi Laura Codruţa privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Stabileşte termen la data de 01 aprilie 2021 până la care procurorul învestit urmează a finaliza dosarul, în condiţiile art. 327 din Codul de procedură penală, termen până la care nu se va putea formula o nouă contestaţie cu privire la durata procesului. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei rămân în sarcina statului. În temeiul art. 4886 alin. (6) din Codul de procedură penală, încheierea se comunică procurorului de caz şi contestatoarei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27 ianuarie 2021.

Foto: Laura Codruța Kovesi (InquamPhotos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Nu se poate, ca se încalcă principiul inamovilitatii!

    • @Marcele,
      Cea poreclită „Floricica Dansatoarea” e procuror, așa că nu beneficiază de inamovibilitate, cum beneficiază cel cu care se „hâța-hâța” din când in când, dar nu prea des, că pe dom’ judecător nu prea-l mai țin…curelele, chit că e inamovibil…

  2. Udrea, Florea si Petrov fac figuratie. Kovesi a primit lovitura de gratie de la vicleanul Iohannis.

    • Bați câmpii postac ! Lovitura de gratie primită de Kovesi a venit de la trioul sinistru Zdragnea-Buborel Toader – ccr !

    • @Sonia:
      „Lovitura asta de gratie” a impins-o pana la sefia Parchetului European !

  3. Justitia romana are termene ce se intind pe decenii, se misca greoi, se plange ca e subdimensionata ca personal, dar tine strans de pensiile speciale, mai strans decat de dreptate si timpul rezonabil in care se infaptuieste justitia… Ei sunt alta lume. Iar oamenii? Sa astepte justitia…

  4. Sonia ,ai perfecta dreptate . Dar ticăloșii răstălmăcesc adevărul ,așa cum comuniștii o fac in Romania de peste 75 ani .

  5. Cum o fi sa te oblige curtea, și nu oricare ci cea suprema, să-ți faci treaba?
    Stelian Ion, ne scapi odată de putorile astea corupte din secția Gestapo?

  6. Parte din solutie:
    (1) Repararea legilor justiției (2) Raspunderea magistratilor și (3) Confiscarea extinsă

  7. Buna treabă! Orice funcționar/primar/parlamentar/etc face treabă pentru „capital de imagine” și nu pentru că asta îi e scris în fișa postului. Curat-murdar, Adinuța!
    A-ți da cu tesla-n … nu mai este strict masculin. ☺