G4Media.ro

Dacian Cioloş, despre situația PNRR: Nu a existat nicio recuzare, nicio refuzare,…

Dacian Cioloş, despre situația PNRR: Nu a existat nicio recuzare, nicio refuzare, nicio respingere a Planului, pur şi simplu pentru că el nu a fost depus formal. Acum urmează să fie depus

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a ținut să precize, într-o vizită la Zalău, că Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost respins sau refuzat de Comisia Europeană, pentru că el nici nu a fost încă depus.
„Nu a existat nicio recuzare, nicio refuzare, nicio respingere a Planului, pur şi simplu pentru că el nu a fost depus formal. Acum va fi depus. Au fost contacte cu Comisia Europeană. România este un stat al Uniunii Europene. Cu Comisia Europeană se negociază, aşa cum negociază fiecare stat membru. Şi atunci, într-o negociere sigur că îţi informezi partenerul. Comisia Europeană a spus: uite ce aşteptăm de la planurile astea, ca să corespundă. Şi Comisia Europeană aplică o legislaţie decisă de Parlamentul European şi de Consiliul statelor membre. Comisia Europeană nu face de capul ei. Există un regulament european, o legislaţie care spune cum trebuie să arate, în mare, aceste planuri”, a declarat Dacian Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a trimis de mai multe ori părţi din PNRR, în consultare şi a avut multe discuţii cu cei de la Comisia Europeană, la fel procedând şi premierul Florin Cîţu şi unii miniştri.
Cioloş a adăugat că responsabilitatea pentru PNRR nu îi aparţine lui Cristian Ghinea, ci întregului Guvern.
„Acum se definitivează planul, după toate aceste schimburi de informaţii şi ajustări. Acum el va fi depus şi nu doar de domnul ministru Ghinea. Responsabilitatea nu e doar a domnului ministru Ghinea, ci a întregului Guvern, pentru că dânsul nu are niciun proiect al lui, pe care-l va gestiona el, ca ministru. Dânsul are proiecte de la educaţie, de la sănătate, de la infrastructură, de la muncă, de la agricultură şi aşa mai departe. Deci dânsul e un integrator, de fapt. Şi, deci, dacă e o problemă cu programul, e o responsabilitate a întregului guvern”, a afirmat copreşedintele USR-PLUS.
Dacian Cioloş a precizat că România urmează să depună acest plan în următoarele zile, până la sfârşitul lunii, la Comisia Europeană.
Sursa Foto: Steluța Popescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Planurile alea au si un responsabil sau politicul semneaza si in rest… munca e grea, la stat?

  2. Vorba ceea: cine nu munceşte, nu greşeşte!

  3. Dar ce scrie in planul ala, sa stim si noi ce binefaceri vor incepe sa curga peste noi? Unde sunt notiunile de dezbatere publica si transparenta decizionala?

  4. Salutari de la Doina Cornea! Zice ca minti cum respiri. Si esti si mai bocciu decat erai in tineretea ta de la secu!

  5. Tot in absolut esti integrat? Cu pipi de la franțuzoaică?

  6. Deci acest om ne spune în față că suntem niște proști și că ceea ce a spus toată Mass-Media nu este adevărat. Normal că planul nu a fost depus mă imbecilule, pentru că atunci când l-au citit responsabilii UE, și-au pus mâna-n cap și ne-au trimis cu el în „bancă” să îl rescriem de la capăt. Tu vrei să ne spui faptul că domnul Cuțu s-a întâlnit de plăcere cu Ciolacu? Planul a fost REFUZAT, și nu doar o singură dată, pe cine minți tu imbecilule, chiar ne iei drept proști? Nu toți suntem imbecili ca electoratul vostru.

    • Repetati prea des cuvantul „imbecil”. Nu mai are niciun efect.

      ” ceea ce a spus toată Mass-Media nu este adevărat”. Cam da.

      Planul nu a fost refuzat, pentru ca nu a fost depus. Iar negocieri INAINTE de depunere au avut absolut toate tarile din UE. De exemplu, au fost tari care au depus proiecte peste limita fixa aprobata (Germania, ca sa stim ca nu discutam de Romania) tocmai pentru a putea negocia: ne ne dati bani pentru X? Putem alege atunci Y, ca avem un meniu mai larg.

      In cazul Romaniei, pe cam 60% din planul initial nu au fost obiectii (sanatate, energie verde, digitizare). Deci ideea cu „ne-au trimis cu el în „bancă” să îl rescriem de la capăt” nu are legatura cu realitatea. Ne-am luptat mai mult cu cei din Comisie pentru ca am vrut sa bagam acolo lucruri cu care Comisia a spus de la inceput ca nu e de acord, PNRR fiind dedicat reformarii statului, digitizarii si economiei verzi: irigatii pe sistem vechi, racordare la gaze sau infrastructura.

      Nu am avut castig de cauza decat partial, la infrastructura. Dar asa functioneaza o negociere. Planul o sa fie depus si o sa fie aprobat.

      Si toate media stie ce scriu eu pe aici, ca nu sunt nebuni. Ce ati vazut pana acum au fost atacuri preventive, sa nu cumva sa castige Ghinea si USRPlus prea mult electoral dupa aprobarea PNRR.

      Adica in loc sa se spuna „Mai, dar astia chiar au muncit, uite, PNRR a fost acceptat si vom avea 29 de miliarde pentru reformarea statului” se va spune, cum ziceti „vai de capul lor de repetenti, le-au respins planul de 10 ori, l-au acceptat de mila”