G4Media.ro

Cioloș: E bine ca referendumul pe justiție să aibă loc în 26…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Cioloș: E bine ca referendumul pe justiție să aibă loc în 26 mai/ Poate ar fi fost bine să fie forțate anticipate în 2015/ E posibil să facem alianță cu PNL dacă va fi nevoie

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a făcut declarații, luni seara, la Realitatea TV.

  • Domnul Dragnea a luat ostatic instituțiile statului, guvernul, acum ia justiția ca să scape dânsul. E ca infractorii care dau spargere la bancă și care iau ostatic pe cine prind în față.
  • Este utilă și binevenită organizarea referendumului pentru justiție. Este un bun moment să se întâmple odată cu alegerile europarlamentare. Îl așteptăm de doi ani.
  • Este o ocazie foarte bună ca românii să spună că nu vrem o țară coruptă.
  • Este un bun moment 26 mai pentru că statul de drept și libertatea justiției sunt valori europene.
  • Vor avea ocazia cetățenii, odată cu votul europarlamentar, să spună că vor și respectarea valorilor europene.
  • Avem un grup care lucrează la aceasta (întrebarea pentru referendum – n.r.).
  • Se pot găsi formule prin care românii să fie întrebați acest lucru.
  • Eu nu mi-am pus problema să fac politică, mi-am văzut de meserie și am considerat, ca mulți români că nu e nevoie să fac politică. Am făcut pasul după ce am văzut ce s-a întâmplat la începutul anului 2017.
  • Nu a fost nicio coabitare cu Liviu Dragnea.
  • Poate că ar fi fost mai bine atunci, la sfârșitul anului 2015, să fi fost forțate alegerile anticipate.
  • E posibil, dacă va fi nevoie, să facem o alianță (cu PNL).
  • Declarațiile Oanei Bogdan nu au fost declarațiile partidului. A fost secretar de stat și a apărat proprietatea. Au fost discuții despre un viitor îndepărtat.
  • Ce dezmințire să dea (Oana Bogdan – n.r.) la lucruri pe care nu le-a făcut? Noi apărăm proprietatea, spre deosebire de PSD, care a aruncat pe piață lucrurile acestea și care încearcă să le promoveze.
  • Raluca Prună, din păcate, nu a fost membră de partid. Nu avea cum să demisioneze din partid dacă nu a fost membru de partid.
  • În calitatea de comisar european, eu am crescut subvențiile pentru agricultorii români, cele pe care le plătește domnul Daea acum.
  • Nu am avut niciodată nicio legătură, nu m-am fotografiat niciodată, așa cum au făcut-o oameni de la PSD, cu George Soros.
  • Nu sunt nepotul lui Virgil Ardelean (fost șef al serviciului de informații al MAI – n.r.). Suntem din același sat, aceeași comună.
  • Noi vedem cele patru rânduri de alegeri ca fiind legate între ele.
  • Două treimi din legislația care se aplică în România este decisă în Parlamentul European, de aceea este foarte important să ai oameni competenți acolo.
  • PSD a negociat aderarea la Uniunea Europeană și spunea că a negociat bine.
  • Ceea ce aplicăm noi azi a fost negocia de PSD.
  • Echipa tehnică (a Președinției României la Consiliul UE – n..r) este una bună, cu patrioți.
  • Ar trebui ca salariul minim să evolueze și odată cu productivitatea în funcție de fiecare sector în parte.
  • La noi nu se întâmplă o stiimulare a economiie, o stimulare a antreprenoriatului.
  • Se poate lupta împotriva comunismului altfel. Nu am citit proiectul (lui Cristian Ghinea și Vlad-Emanuel Duruș – n.r.), nici nu a fost discutat cu noi, nu e parte a proiectului de alianță. Acum am alte preocupări decât discuțiile astea.
  • Luăm în calcul orice, dar nu vom lua nicio decizie înainte de alegerile europarlamentare. (răspuns la întrebarile: pe cine sprijină la prezidențiale și dacă ia în calcul o candidatură la prezidențiale – n.r.) Dar asta nu ne împiedică să gândim un program electoral pentru prezidențiale.

Sursa foto: INQUAM_Octav Ganea

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Bubi, ai vorbit si cu Barney pe tema asta, ca ala zice invers? Noi cu siguranta vom vota insa PSD pe 26 Mai, ca ne-am saturat de derbedei useristi securistoizi neomarxisti!

    • Domnu’ asistat, tu esti doar platit sa scrii ca votezi cu PSD, e posibil sa si postezi de la Moscova. Iti spun eu, daca Romanii se vor mobiliza le vot pe 26 mai, PSD va fi istorie (o pagina neagra din istoria Romaniei).

    • @zimbru, esti nostim!

    • Tu ești ma Gadea? Sau ești Badea?
      Care dracu sunteți ma, ca ma ia capul? Îmi zic ăștia sa țin pe aproape ca sunteți activi pe siturile ăstora #rezist, dar nu mai înțeleg.
      A zis blatistu’ sa stati liniștiți, nu va mai agitați prea tare, ca am pus și realitatea cu botu’ pe labe.
      Acuș a întorc în tara și punem aparatura la bătaie, ca sârbii lasa ieftin.
      Să-l luați și pe rahatul ala chelie cu voi. Iese paranghelie ba, ne scoatem toți nu va mai stresati.

    • Iar stă trolul asistat cu limba in nas.

    • Tu ești un asistat cumbsingur ți-ai spus. Cei ca tine, pomanagii de la buget, votează psd întotdeauna, nu e o noutate.
      Sunteți niște paraziți.

  2. De ce alianta cu pnl? Adica tot la usl ajungem? Parca era vorba de ceva nou! PNL e plin de penali, de ce am semnat initiativa anti penali? De ce?

    • Și cum ai vrea tu să facă ei ceva fiind sub 20%?! Sau chiar peste! Hai, zi, luminează-ne! Sau tu ii vrei elemente de decor in parlament? Sau vrei sa rămână Dragnea, dar USR sa nu facă alianță decât cu maica Tereza? Pe Ciolos cine l-ar pus premier? Nu PNL? Sa zici „mersi „dacă nu o să fie nevoie de 3 partide într o probabila alianță de guvernare: PNL, USR și Ponta!

  3. Glumesti stimabile! Ticalosii PNL au comis ilegalitati grave iar PSD va sterge raspunderea penala la toți.

  4. Ciolos fa-ti un update si sincronizeaza-te cu realitatea pentru ca „2015” a trecut demult…

    • Ieșiți la vot! Votați PSD!

    • @mike asa ziceam si eu, sa te sincronizezi matale cu realitatea… ia mai citeste o data sa vezi despre care anticipate e vorba. Sau macar citeste stirea toata nu doar titlul (da’ na, poate cer cam mult unui postac). Omu’ zice „Poate că ar fi fost mai bine atunci, la sfârșitul anului 2015, să fi fost forțate alegerile anticipate”

  5. Mobilizarea romanilor la alegerile europarlamentare e vitala pentru viitorul tarii si al copiilor nostri. TREBUIE sa avem cu cine face alt fel de politica. Go Ciolos!!

    • Exact asta este ideea, ca cetatenii sa iasa la vot. Cu cat vom fi mai multi cu atât vor scade sansele psd.ului.
      Tineretul sa nu mai stea acasă, sa nu mai ofere inca o sansa psd.ului de a le distruge viitorul. Sunt de ajuns cei 30 de ani in care nu au facut altceva decat sa fure la greu, iar cand sunt acuzati o dau cu dosare contrafacute sau dosare politice, cum ziceau cu ceva timp in urma.
      Averile, au fost facute, in majoritate cu incalcarea legii.

  6. Oau cu cât aplomb se străduiesc vuvuzelele psd să ne convingă de niște „chestii”.
    Începe un limbric asistat și continuă cu protozoarele care explică ele cu cine e mai rău și cu cine e mai bine.
    Pare că Cioloș spune niște lucruri care deranjează ciuma roșie . Asta contează.

  7. Sunt sustinator al Aliantei 2020 dar am cateva observatii, constructive:
    1. Dl Ciolos continua sa o tina in brate pe Oana Bogdan si sa creada ca alegatorii sai nu gandesc. Suparator.
    2. Dl Ciolos se delimiteaza de orice nu ii place, chiar si de ideea colegilor de alianta, de la USR, privind comunismul. Nu e normal.
    3. In ansamblu, dl Ciolos este blocat intr-o arie de mesaje care nu atrag decat o parte a electoratului si nu pare sa aiba capacitatea de a mobiliza pentru care a fost pus in fruntea listei de europarlamentare.
    Viitorul suna ingrijorator.

    • Mai ingrijorator suna ca il scrutinam pe Ciolos cu microscopul in timp ce Romania este calcata in picioare de niste cacati care se vad cu ochiul liber de pe luna.

      Sa fim seriosi, si daca luam la intamplare primele persoane care ies de la Pipera de la metrou la prima ora de dimineata si le punem in locul la acesti agarici PSD, tot vor fi ani lumina in integritate si atasament fata de tara comparativ cu aceste lichele vandute si anti-romanesti.

      Ar trebui sa multimim cui vrem noi ca mai sunt persoane precum Cioos in politica romaneasca si ca inca le mai pasa.

  8. N-am fost niciodată la alegeri europarlamentare, pt. prima oara aș vrea să merg, dar când aud că vreți să faceți alianță cu aripa liberală a USL, mai bine stau acasă.

    • Despre o alianta nu poate fi vorba acum, deoarece urmeaza alegeri pentru Parlamentul European. Dupa alegerile nationale din 2020, o alianta a partidelor de opozitie este obligatorie fiindca niciunul dintre partide nu poate obtine peste 50% din voturi.

  9. Astept de la dnii Ciolos si Barna o pozitie mai bine reliefata si mai omogena, niciunul dintre ei nu este o figura carismatica, care sa emotioneze, astfel incat ramane exploatarea celeilalte fate a monedei privind disputa politica dura , respectiv rationalitatea si cvasi-integralitatea in discursul politic. Fiecare dintre ei se multumeste, insa, a spune cate ceva, nu intotdeauna la obiect, franturi de idei, amestec de trimiteri la ce ar fi fost sa fie, dar nu a fost, masuri punitive impotriva insemnelor comuniste, reverii sociale preistorice, atasament amintit in fuga fata de UE, dorinta prematura si inca reprimata la functia prezidentiala, constatari de natura economica la indemana oricui, dar fara masuri de a realiza o imbunatatire a calitatii nivelului de viata. Au si planuri separate despre care nu vorbesc unii cu altii.
    Cu toate acestea, interventiile lor, asa cum sunt, pe bucatele, sunt incomparabil mai datatoare de sperante decat ce se intampla acum, cand ne aflam intr-o situatie de urgenta, cu o majoritate politica asemenea unei caracatite ajunsa in toate domeniile institutionale si precum un buldozer bine programat si indreptat impotriva intereselor generale ale societatii.
    E cazul ca acesti lideri, colegii lor sa arate mai multa coerenta si profunzime, mai multa rationalitate, au de dat o lupta in care adversarii populisti vor folosi orice, asta ar dovedi o alianta reala pentru castigarea impreuna a puterii politice in folosul cetatenilor.