G4Media.ro

Dacian Cioloș: Fuziunea cu USR se substituie aceluiaşi scop pentru care am…

Foto: Inquam Photos - George Calin

Dacian Cioloș: Fuziunea cu USR se substituie aceluiaşi scop pentru care am muncit în ultimii 4 ani. Cei pe care i-am avut în 2019 la vot, trebuie să îi avem și în 2020

În cadrul ședinței formațiunii politice PLUS, președintele Dacian Ciolos a subliniat că a propus fuziunea cu Uniunea Salvaţi România (USR) pentru că se substituie aceluaiși scop pentru care a muncit în ultimii patru ani, respectiv principiului „împreună/uniți” care s-a înrădăcinat foarte bine în rândul votanților.

„Uniunea cu USR se substituie pentru mine aceluiaşi scop pentru care am muncit de 4 ani de zile încoace. Acum, în campania pentru alegerile locale şi înainte cu câteva luni de alegerile generale cred că trebuie să arătăm că uniţi putem învinge resemnarea şi evitarea, pentru că acestea sunt lucruri care riscă să se înrădăcineze încet-încet nu doar în rândul membrilor din partid, dar mai ales în rândul votanţilor, celor pe care i-am avut în 2019 la vot şi pe care trebuie să îi avem la vot în 2020″, a declarat Dacian Cioloş.

În cadrul Convenţiei PLUS care se desfășoară online, se va decide fuziunea cu USR. De la ora 15.00, cele două formațiuni politice, USR și PLUS, se întrunesc în cadrul unui Congres comun, pentru a adopta protocolul fuziunii.

„Fuziunea n-am decis să v-o propunem pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii de împreună cu care am pornit la acest drum. Dacă n-o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei pe care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, ca şi obiective, ca şi viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziune a pe care o avem noi? Va fi nevoie de cât mai mulţi, noi trebuie să ne adresăm în primul rând României, tuturor românilor tuturor cetăţenilor români dacă vrem să fim credibili şi dacă vrem să facem schimbarea asta şi va trebui să convingem pe cât mai mulţi, nu doar înainte de alegeri să ne voteze, dar şi după aceea dacă ajungem la guvernare. Cumva, fuziunea este şi un proiect test, pentru că dacă nu reuşim să ne aliniem noi între noi, ne va fi foarte greu s-o facem cu oamenii care sunt mult mai departe, în momentul de faţă, de noi în ceea ce priveşte felul în care vedem lucrurile”, a spus Cioloş.

Citește și:

Fuziunea dintre USR și PLUS se adoptă sâmbătă în Congresul comun al celor două partide. Formațiunea lui Dan Barna absoarbe formațiunea lui Dacian Cioloș

Sursa Foto: Inquam Photos/George Calin3

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Plus absorbe Usr de fapt! Ciolos viitor presedinte si s-a dus naibii din start notiunea de oameni noi in politica! Sunt multi care n-au habar ca Ciolos a fost ministrul al agriculturii propus de pnl. Si mai grav ca nu a ramas nimic in urma lui….
    Cu toate astea votam usr pana la aparitia unui alt partid mai bun! Eu,unul, sper intr-o desprindere a aripii nicusoriste, fostul usr de fapt. Cu Stelian Ion presedinte. Sau Uniunea Fortelor Locale a lui N Dan poate….
    Avem nevoie de cat mai multe partide noi. Mai ales ca unor (gen Barna) le e f draga functia de presedinte :)) Dar simt ca pt Ciolos (seful lui de facto) face un sacrificiu….
    Oricum nedigerabila manevra plusistilor!

  2. Cioloș a făcut armata la securitate și a fost gardian la casa Doinei Cornea.
    PLUS este făcut de foștii securiști.
    Acum foștii securiști preiau USR, partidul oamenilor frumoși și liberi.
    Cioloș își atinge obiectivul și se va retrage definitiv la Bruxelles, lăsând în locul lui pe ofițerul Dragoș Tudorache.

  3. Dacian Cioloș, nu am înțeles absolut nimic.
    Singura idee care apare este că de 4 ani urmărești fuziunea cu USR. În plină campanie electorală și într-un congres virtual, care nu creează aceeași emoție.
    E clar, nu vă pricepeți la politică și psihologia alegătorului.

    • Si daca acum cativa ani au fost votati ca erau noutate ma intreb acum care sunt motivele pentru care i-as vota si nu gasesc niciunul.
      Dar Nicusor e propunerea unei coaliti si de dragul celeilalte parti din coalitie…
      Dar mai e si PMP.