G4Media.ro

Dacian Cioloș: La 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie,…

sursa foto: Gabriel T. Balanescu/ Aresel

Dacian Cioloș: La 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, lucrurile au evoluat, dar nu suficient/ În general, avem o problemă cu recunoaşterea greşelilor istorice

La 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, lucrurile au evoluat, dar nu suficient, scrie europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

„În general, avem o problemă cu recunoaşterea greşelilor istorice, cu acceptarea faptului că la un moment dat atitudinea şi acţiunile faţă de minorităţi au fost discriminatoare, uneori lipsite de umanitate. Astăzi, când sărbătorim 165 de ani de la eliberarea romilor din sclavie, trebuie să privim în urmă şi să înţelegem că după dezrobire lucrurile au evoluat, dar nu suficient. În relaţiile cu cetăţenii de etnie romă, avem încă atitudini care nu ne fac cinste, există discriminare şi avem încă de lucru pentru a învăţa ce înseamnă toleranţa şi cum eliminăm prejudecăţile”, spune Cioloş.

El precizează că, atât la nivel de instituţii, cât şi la nivel de individ trebuie creat acces şi oportunitate pentru cetăţenii României, indiferent de apartenenţa etnică.

„Trebuie să investim în educaţie pentru a deschide minţile încă din copilărie, trebuie să investim în infrastructură pentru a crea accesul tuturor cetăţenilor la aceleaşi oportunităţi, trebuie să investim în locuri de muncă pentru ca fiecare să-si poată câştiga independenţa financiară”, afirmă Dacian Cioloş.

Acesta mai spune că, la nivel european, Uniunea Europeană va continua să investească în programe de susţinere a comunităţii rome.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Gabriel T. Balanescu/ Aresel

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. 🗑🆗?