G4Media.ro

Dan Barna a făcut publice veniturile soției sale, deși anterior le-a anonimizat…

Dan Barna a făcut publice veniturile soției sale, deși anterior le-a anonimizat în declarația de avere depusă la BEC

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a decis să facă publice veniturile soției sale, Olguța Dana Totolici, deși în declarația de avere depusă la Biroul Electoral Central odată cu candidatura la prezidențiale le anonimizase.

”Am vorbit cu soția mea și am decis să facem publice veniturile ei din 2018. Sunt aceleași cu cele din 2017 și au fost de fiecare dată transmise autorităților în mod complet și la timp. Toate declarațiile mele de avere de când am devenit parlamentar se găsesc și pe site-ul USR – https://www.usr.ro/membri/dan-barna/”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Astfel, potrivit declarațiilor de avere publicate de Barna pe site-ul USR, soția sa a câștigat anul trecut 354.082 lei (29.506 lei pe lună) în baza contractului individual de muncă de la Petrom SA.

Inițial, Dan Barna nu a trecut în declarația de avere depusă la Biroul Electoral Central salariul soției sale, angajată la compania Petrom, prevalându-se de o recomandare a Agenției Naționale de Integritate. ANI arată în ghidul completării declarațiilor că salariul soțului/soției pot fi anonimizate dacă există ”clauze privind asigurarea confidenţialităţii veniturilor”, care trebuie însă dovedite.

Spre deosebire de Dan Barna, Viorica Dăncilă a trecut în declarația de avere de candidat la prezidențiale salariul soțului său, care lucrează la aceeași companie ca soția lui Dan Barna.

Astfel, potrivit documentului depus la Biroul Electoral Central, soțul Vioricăi Dăncilă a fost remunerat în 2018 de OMV Petrom – sucursala Pitești cu suma de 325.949 lei.

Foto: Dan Barna participă, alături de soția sa, la ceremoniile de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie 2018 / Sursa: Facebook

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

44 comentarii

  1. ENORME…..

    • NESIMȚITE…

    • Pai daca are functie de conducere intr-o multinationala ce ai vrea?
      Uita-te ce studii are conform profilului Linkedin.
      https://www.linkedin.com/in/olguta-dana-totolici-b836425/?originalSubdomain=ro

    • Are voie nu e bugetar

    • Pentru un director de departament cam asta e salariul intr-o multinațională. In IT un arhitect software poate lua 5000 euro cu bonusuri și n-are funcție de decizie. Mai interesant e parcursul ei profesional

    • @nn vezi ca nu are cine știe ce studii. Facultatea SNSPA, nu Harvard sau mai știu eu ce, MBA la University of Hull (care este f slaba în lista MBA-urilor), iar doctoratul este la Titu Maiorescu nu la Cambridge.

    • Alex, daca termina Harvard nu avea ce sa caute in tara asta. Un avocat cu Harvard la o firma de avocatura in Boston castiga undeva vreo 300.000$ la inceput de cariera. Si totusi a terminat Fac de Drept din Bucuresti unde intotdeauna a fost o concurenta uriasa deci nu vreo facultate no-name.

    • Cum adica le-a anonimizat? Adica le-a trecut in declaratie fara nume? Ca asta inseamna anonim, fara nume.

  2. Normal ca vi se par nesimtite, pentru ca aveti impresia ca toti sunt angajati pe pile. Traim intr-o tara unde cei competenti practic nu exista in mentalitatea colectiva, exista doar pilele si relatiile.

  3. toti asistatii is dau cu parerea cum ca is nesimtite auzi? la privat? cine va opreste sa mergeti la privat sa castigati atat? competenta cumva? nu e ca la stat unde tai frunze la caini si leafa merge….

    • Postacule, daca ai fi fost competent, nu stăteai să prestezi la un partid de securiști cu neveste angajate la marile companii pe bani grei. Faceai o muncă creativa, nu stupidă și plicticoasă așa cum faci acum!

    • Petrom nu e privat. E jumi juma cu statul. Ca fapt divers

    • sa stea acasa sa vina stapanii tai din nou? sclavete de partid poate vii si cu niste dovezi la aia cu securistii, ca altfel esti doar inca un milog de partid care mananca rahat pentru niste oase de la masa stapanului

    • Ahahahahaahaaaa:))))) uite un trol”competent” al mafiei PRO(ST)-PSD-ALDE care „prestează” o „muncă creativă” si nu „stupidă și plicticoasă” ca alți tovarăși de-ai lui, „la un partid de securiști” fără „neveste angajate” ci cu bărbați „la marile companii pe bani grei”. Anacolutul se ” datorează ” întru totul „creativității” de postac penal citate „competent” și fidel între ghilimele.

  4. Numai la stat sume ca acestea sunt „nesimtite” pentru ca nu exista si performanta care sa le produca.
    Inmediul privat, nu faci performanta (adica profit), adio si n-am cuvinte….
    Bine zice nn, in mentalul colectiv, asemenea sume se asimileaza numai cu „jmenarii”. Ex. Plumb.

    • Un comentariu neutru:vedeți salariile pe care le primesc cei de la romatsa,am luat un exemplu,întreprindere,că societate nu ii pot spune,de stat,adică 100%bugetara,de la director până la femeile de serviciu,si,ce este drept,cu „somități”parazitare și parașutate de la diverse u.m.-uri,”SRI”,”armata”,”politie”,etc.

  5. Când vezi reacțiile oamenilor de grotă de pe aici parcă înțelegi de ce nu a vrut să-și facă publice veniturile. Noroc cu presa care a decoperit apa caldă :))))

    • Doamna e compententa dar a devenit competenta studiind in strainatate in anii epocii Nastase. Avand in vedere ce saracie lucie era pe atunci, avand in vedere ca in Vest nu ca nu mergeai la studii dar pentru Ungaria trebuia sa ai cate 100 de euro pe zi, si sa stai cu ei in mana la vama sa te creada, am o vaga banuiala (proletara sau nu) ca doamna vine din rude mari, imparatesti sau militare -„din structuri”.

      Nimic din asta nu stirbeste competenta dobandita ulterior, dar parca ne-am saturat sa vedem cum la vremuri noi tot ei. Si la privat si la stat tot ei. Atat.

  6. am vazut CV-ul doamnei, clar e un om competent.
    am incercat sa gasesc si cv-ul sotului tzatzei prim ministru … sentimentul e ca e un fost manager din comunism, lipit de scaun (chiar daca e o companie privata) cu mutari disciplinare …

    • Da, mie nu mi se pare că a aterizat acolo de nicaieri, a lucrat și în alte firme in functii de conducere. Și e o diferenta, parca soțul lui Dancila e reprezentantul statului acolo adică o sinecură pe fata.

    • Corectie, sotul Vioricai e manager zonal sau ceva gen la Petrom. Dar au fost niste controverse ciudate acolo : detasat disciplinar, modul cum a ajuns in Petrom e pe filiera politica, evident. Dancila a ajuns europarlamentar in 2009 si sotul ei la Petrom. De fapt aici e diferenta. De Barna nu stia nimeni in 2008 cand a ajuns sotia lui in Petrom deci nu poate nimeni sa spuna ca Petrom a angajat-o ca sa se puna bine cu cei de la putere asa cum e cazul lui Dancila.

    • Nu stim totusi cine e mamica si taticul. Daca nu a bagat-o Danutz, nu inseamna ca n-a fost mamica, taticul sau matusa Tamara 🙂

  7. Salariu normal,probabil negociat, in mediul privat, pentru o persoana competenta, intr-o țară europeana.

  8. Ideea nu e cit cistiga (e important si „amanuntul” asta totusi), ideea e ca OMV a cumparat politicienii, intr-un fel sau altul, de cind a venit in Romania (cu exceptia lui Nascase desigur, care le-a pus Petromul in brate total dezinteresat, hahaha). De aceea prezenta unui sir de soate si soti de politicieni, cind nu au fost politicienii insisi direct angajati, pe lista unor persoane foarte bine platite de catre Petrom e suspecta.
    Daca nu vi se pare suspecta atunci regretele mele, v-a murit ce aveti deasupra gitului.

    • Excelent spus! Parca prea „la fix”.

    • Nu e la fix deloc. Nevasta-sa lui Barna lucreaza in Petrom din 2008 cand nu stia nimeni de el si nici el n-avea treaba cu politica. Sotul lui Dancila a ajuns la Petrom in 2009 cand Dancila a ajuns europarlamentar. Ei da, in cazul lui in mod sigur Petrom a vrut sa se puna bine cu politicienii de atunci.

    • Vezi ca tot in 2009 a ajuns si aceasta doamna in OMV, dupa ce fusese 3 ani la GDF SUEZ Energy, hm, cine crede ca se ajunge asa usurel prin locuri de-astea, fara sa ai vant in pupa, se cam insala.

    • Nici vorba. Am avut un coleg de facultate si bun prieten care a primit o oferta de angajare in SRI la vreo 3 ani dupa ce a terminat facultatea. Salariu era bun dar erau destule restrictii asa ca a refuzat pentru ca castiga mai mult in sectorul privat. Am colegi care au lucrat in SIE ca ingineri de comunicatii si care au plecat de acolo pentru ca s-au saturat de atitudinea comunistoida. Pot sa cred ca Petrom avea interesul sa il angajeze pe sotul lui Dancila ca erau la putere si atunci. Dar de ce sa o angajeze pe nevasta-sa lui Barna cand Barna era efectiv un necunoscut ? Si dupa CV nu pare sa fi aterizat dupa terminarea la facultatii la Petrom, a mai lucrat si inainte. Nu spun ca nu se poate sa ai si un spate dar eu nu vad niciun fel de corelatie in momentul asta.

    • Amicu si Constantinescu Gabriela, doi pnlisto-psdisti, cu gandire retrograda, comunista. Considera ca oricine ocupa un post a profitat de pile. Este o manipulare jegoasa prin care se incearca discreditarea unor oameni competenti, discreditarea meritocratiei. Nu stiu daca o fac din convingeri personale sau sunt idiotii utili ai vechiului sistem.

  9. Tuturor care zic ca are salariu nesimtit cu toate ca lucra in privat sa se uite in conturile lui Cumpanasu care primeste pomeni de la stat.

    • Petrom nu e chiar companie privata. E asa cat sa dea bine, in rest statul austriac si cel roman fac legea pe acolo :))

  10. De ce a preferat să secretizeze veniturile soției?
    Când nu ai nimic de ascuns, ești complet transparent.

  11. @m
    Sa nu exagerăm.
    Tot nou le plătim salariile la directorimea Petrom
    Pretul la pompa daca cumva înțelegi!
    In el sunt salariile nesimtite.
    Iar Petrom nu e multinationala.
    Statul detine jumate.
    Ca e reprezentat de idioți e o alta poveste.
    Iar asta cu competenta las-o asa cum a cazut.
    Când e vorba de posturi create sau nou create pentru cineva ma cam îndoiesc cu competenta.
    Nu mai fi avocat degeaba.
    Poate postac de serviciu.

  12. Un comentariu neutru:vedeți salariile pe care le primesc cei de la romatsa,am luat un exemplu,întreprindere,că societate nu ii pot spune,de stat,adică 100%bugetara,de la director până la femeile de serviciu,si,ce este drept,cu „somități”parazitare și parașutate de la diverse u.m.-uri,”SRI”,”armata”,”politie”,etc.

  13. Cu fiecare zi care trece acest individ Dan Ilie Barna devine tot mai nesuferit. Pe langa modul in care a furat partidul lui Nicusor Dan, ma intreb cum a devenit milionar din afacerile cu statul. Daca il consideram pe Cumpanasu un snapan care castiga de la SNSPA 60000 lei pe an, nevasta lui Barna, Olguta Totolici, castiga net 30000 lei intr-o luna. Ar fi frumos daca ar lucra in sectorul privat, dar lucreaza la stat, la Petrom. Cv-ul ei este mediocru, un doctorat la Universitatea Titulescu, un Masterat MBA la Universitatea din Hull din Anglia (universitate online) cu filiera deschisa si la Cluj (lucra la Petrom si isi facea studiile in acelasi timp in Anglia!) si o licenta in drept la Universitatea Bucuresti, singura diploma care nu este un carton.
    Cum se face ca toti spanii astia si familiile lor si-au ridicat averile la stat. I-am votat la europarlamentare, nu o voi face si la urmatoarele alegeri. Sunt destui de unde pot alege.

    • Poate ne prezinti si tu cv-ul tau, din moment ce al ei ti se pare mediocru. Avand in vedere ca faci astfel de afirmatii, e clar ca al tau e plin de superlative si astfel poti emite pareri avizate vis-a-vis de mediocritatea cv-ului unei alte persoane. Sau doar asa era punctajul primit de la departamentul „rahat in ventilator – divizia online” si ai scris si tu ca sa fie „make photo” fericita?

    • Replica pe care ai pus-o te dezonoreaza pe d-ta, nu pe ‘adrisant’. Violeta nu are de ce sa isi afiseze CV-ul, pentru ca nu e sotie de pretendent la presedintie. Si are tot dreptul sa califice CV-ul persoanei in discutie, asa cum fac si ceilalti. Bine ar fi sa nu ne mancam intre noi, cei care nu vrem sa fim alesi, ci sa alegem pe cine merita.

  14. Cu fiecare zi care trece acest individ Dan Ilie Barna devine tot mai nesuferit. Pe langa modul in care a furat partidul lui Nicusor Dan, ma intreb cum a devenit milionar din afacerile cu statul. Daca il consideram pe Cumpanasu un snapan care castiga de la SNSPA 60000 lei pe an, nevasta lui Barna, Olguta Totolici, castiga net 30000 lei intr-o luna. Ar fi frumos daca ar lucra in sectorul privat, dar lucreaza la stat, la Petrom. Cv-ul ei este mediocru, un doctorat la Universitatea Titulescu, un Masterat MBA la Universitatea din Hull din Anglia (universitate online) cu filiera deschisa si la Cluj (lucra la Petrom si isi facea studiile in acelasi timp in Anglia!) si o licenta in drept la Universitatea Bucuresti, singura diploma care nu este un carton.
    Cum se face ca toti spanii astia si familiile lor si-au ridicat averile la stat. I-am votat la europarlamentare, nu o voi face si la urmatoarele alegeri. Sunt destui de unde pot alege.

    • Vedeti ca v-ati incurcat intre useri si ati publicat acelasi comment. Parca erati mai eficienti si mai organizati pe vremea lui ponta si a lui dragnea. De cand e „make photo” sefa, parca ati baut toti apa dupa ea, unul mai gramada decat celalalt.

  15. Barna este o mizerie de om, se vede de la o posta. Acest om a aparut „de nicaieri”, I-a furat partidul lui Nicusor Dan, apoi a fraudat propriile alegeri in partidul USR cu ajutor securistului Catalin Drula. Asta este Dan Barna, o mizerie de penal in functie publica. USR=NOII FII DE SECURISTI

  16. Veniturile Olgutei Dana Totolici sunt publice, toata lumea poate consulta. Il inteleg pe Barna, de ce n-a declarat veniturile sotiei, a dorit sa-si protezeze familia de atacurile furibunde ale unor indivizi. Uitati-va cate comentarii rautacioase in urma acestui articol din partea postacilor pnlisti si psdisti.

    • Dupa gandirea ta, trebuie sa o intelegem si pe Rovana Plumb care nu si-a declarat unele venituri ca sa-si protejeze familia de atacurile furibunde ale postacilor USR si PNL? Aplica aceiasi masura pentru toti daca esti un om corect, altfel o sa ramai la stadiul de postac USR-ist.

    • Alin. Cele 2 cazuri nu sunt comparabile.

  17. eu nu inteleg cum si-a trecut masterul ala din Paris in aceeasi perioada cu facultatea, parca ar fi celalalt candidat care da lipsa la titluri universitare

    salturile in cariera sunt total necredibile, e cam greu sa vi din alta companie direct ca „head of law” come on, nu suntem nascuti ieri, cel putini o parte din astia care citesc pe aici

    o sa fie interesant daca barma ajunge in turul 2, cum o sa apara „Management of ~12.500 labour claims, 8.000 recovery lawsuits, 20.000 enforcement files, 10.000 amiable recovery cases. ” aia vreo 30 mii de oameni afectati de deciziile ei legale de prin companie si o sa spuna cum i-a lasat fara casa. sunt curios ce tactica o sa fie folosita in acel moment cand barna o sa aiba capcaunul (neiubitor de oameni ai muncii) langa el