Dan Vîlceanu, după adoptarea proiectului privind sistemul naţional de factură electronică: Ne va permite să controlăm şi să verificăm mai uşor modul în care se realizează execuţia bugetară la diverse instituţii şi companii
Guvernul a adoptat proiectul de ordonanţă privind implementarea, administrarea şi funcţionarea sistemului naţional de factură electronică, un proiect strategic pentru România, a declarat, luni seara, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.
„Este un proiect la care ţinem foarte tare, este un proiect strategic pentru România. Este un proiect care urmăreşte trei mari direcţii: pe de o parte oferă un serviciu public pentru derularea contractelor de achiziţii publice, pe de altă parte, coerenţă în realizarea politicilor fiscal-bugetare. Ne va permite să controlăm şi să verificăm mult mai uşor modul în care se realizează execuţia bugetară la diverse instituţii şi companii şi pe de altă parte creşterea eficienţei şi eficacităţii în reducerea evaziunii fiscale şi de asemenea o consolidare a gradului de colectare a TVA”, a spus Vilceanu, la finalul şedinţei de Guvern.
El a precizat că prin intermediul acestei OUG se reglementează structura facturii electronice în strictă concordanţă cu standardul european pentru factura electronică şi, totodată, se creează specificaţiile tehnice de bază ale facturii electronice în România
„Este pentru început funcţional numai în relaţia B2G (Business to government n.r.), adică companie – stat, dar reprezintă o bază pentru dezvoltări ulterioare către relaţia B2B (Business-to-business n.r.), adică de la companie la companie”, a adăugat Vilceanu.
Tot în această şedinţă de Guvern a fost modificată Ordonanţa 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere, pentru a preveni fraudele cu TVA.
„Ce înseamnă asta? Atunci când cineva aduce o maşină rulată în România, cel care achiziţionează maşina din străinătate este şi cel care o prezintă la RAR şi este necesar să facem acest lucru pentru a preveni eventuale fraude cu TVA, pentru că ştiţi foarte bine că cel care aduce un vehicul rulat beneficiază de această scutire pentru bunuri intracomunitare. Din verificările pe care le-am făcut până acum, impactul bugetar ar fi fost in ultimii 5 ani de 1,4 miliarde de lei. Şi atunci prin această prevedere vom realiza o prevenţie pentru ca asemenea fenomene să nu se mai întâmple”, a mai spus ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.
Foto: InquamPhotos / Ilona Andrei
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii