G4Media.ro

Danemarca va construi o peninsulă artificială pentru a proteja Copenhaga de inundaţii…

Sursa foto: Pixabay

Danemarca va construi o peninsulă artificială pentru a proteja Copenhaga de inundaţii / Lynetteholm va avea și spaţii de locuit pentru 35.000 de persoane

O peninsulă artificială urmează să fie construită în golful Copenhaga, după ce Parlamentul din Danemarca a adoptat vineri o lege care permite construirea acesteia în regiunea Oresund, informează DPA, citată de Agerpres.

Insula, denumită Lynetteholm, ar urma să protejeze centrul capitalei Copenhaga de inundaţii şi de asemenea va crea spaţii de locuit pentru 35.000 de locuitori. Ministrul danez al Transporturilor, Benny Engelbrecht, a informat că lucrările de construcţie ar urma să înceapă în acest an, iar proiectul va fi finalizat în 2070.

Peninsula, cu o suprafaţă de trei kilometri pătraţi, va necesita 80 de milioane de tone de pământ şi 28 de milioane de metri cubi de nisip. Jurnaliştii de la Danish Broadcasting Corporation au calculat că aceasta înseamnă că 350 de camioane vor trebui să treacă zilnic prin Copenhaga până la locul şantierului timp de zece ani.

Mai mulţi demonstranţi s-au adunat vineri în faşa Parlamentului din Copenhaga pentru a protesta împotriva acestui proiect. În opinia lor, consecinţele asupra mediului înconjurător nu au fost studiate suficient.

Anterior, în luna februarie a anului trecut, Guvernul de la Copenhaga şi-a asigurat un larg sprijin politic pentru cel mai mare proiect de construcţie demarat vreodată în Danemarca, o insulă artificială care va găzdui parcuri de turbine eoliene şi care, în prima fază, va produce suficientă electricitate pentru a aproviziona trei milioane de gospodării.

Proiectul, cu o valoare de 210 miliarde de coroane (34 miliarde de dolari), prevede construirea unei insule artificiale cu o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de coasta de vest a Danemarcei şi va conecta mai multe ţări europene. Proiectul este prognozat să fie terminat până în 2033 şi iniţial va putea furniza 3 Gigawaţi de electricitate, suficient pentru a aproviziona trei milioane de gospodării. Planurile vizează însă creşterea capacităţii de producţie până la 10 Gigawaţi.

Sursa foto: Pixabay

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai – dragii mei romani – si mai ales ziaristi – romani si danezi (se pare ca tot o apa si-un…. pamant + nisip) 1 In UAE la Dubai si Abu Dhabi s-au construit mai multe insule artificiale – Dar – „ai” de le facura se pare ca au fost „ceva ” mai destepti decat autorii (romani si danezi) ai articolului ! N-au carat nisipul cu camioanele – era prea scump si facea mult „deranj” – L-au scos cu dargele de pe fundul marii si l-au carat cu barje cu fund ce se putea deschie pentru golire la locul viitoarei insule. Pentru ultima parte a innisiparii au avut barjr mici care erau incarcate de unde se depozitase nisip dragat pe malul marii si incarcat pe barje mai mici si cu pescaj redus. Pamantul – este adevarat – l-au carat cu camioane – dar volumul a reprezentat ca 5 % din volumul total insulei. Iar …. Manifestatia danezilor denota ca prosti – guralivi sunt peste tot !