G4Media.ro

Daniel David, după ce a fost numit în conducerea CNATDCU: Noi nu…

Daniel David / Sursa foto: Nicu Cherciu – danieldavidubb.wordpress.com

Daniel David, după ce a fost numit în conducerea CNATDCU: Noi nu gândim individual, ci instituțional. Dacă mâine Consiliul Rectorilor își asumă poziția pe care eu am susținut-o – că rectorii nu ar trebui să fie în aceste consilii – eu îmi dau demisia. Dar regula e regulă

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este unul dintre cei doi rectori recent numiți în noul Consiliu general al CNATDCU, for care a generat discuții aprinse între rectorii care și-au dorit să facă parte din el, dar au fost respinși de ministrul Educației. “Eu am acceptat să intru fiindcă a fost decizia Consiliului [Național al Rectorilor] să participe rectorii. Eu sunt membru în CNR. Nu pot pune la risc universitatea, care să-mi reproșeze că CNR lasă să participe rectorii și eu refuz această poziție pentru UBB”, a declarat David, pentru Edupedu.ro.

Contactat de Edupedu.ro după ce noua componență a Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor Universitare (CNATDCU) a declanșat un conflict între rectorii reuniți în Consiliul Național al Rectorilor (CNR) și ministrul Educației, Daniel David a declarat că în interiorul CNR el a venit cu ideea ca rectorii să nu facă parte din noul for.

“Punctul meu de vedere nu a câștigat și când CNR a trimis propunerile de rector nu am comentat public, fiindcă m-am comportat instituțional. Trebuie să pleci din CNR dacă nu vrei. Dacă s-a făcut o regulă și la regula respectivă au ieșit alții decât cei care se așteptau, nu poți să le reproșezi. Noi nu gândim individual, ci instituțional. Dacă mâine CNR își asumă poziția pe care eu am susținut-o – că rectorii nu ar trebui să fie în aceste consilii – eu îmi dau demisia. Dar regula e regulă”, a afirmat rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB).

Acesta a precizat că decizia ca CNR să se reunească într-o ședință formală a Biroului Permanent a venit la final de săptămână, după ce vineri, 26 iunie, Ministerul Educației a publicat noua componență a CNATDCU, pentru mandatul 2020-2024. În cadrul Biroului Permanent, rectorii au decis să organizeze un referendum în universități la care profesorii să spună dacă scot Ministerul Educației și CNATDCU din jocul acordării diplomelor de doctor.

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Tot respectul pentru pozitiile de pana acum ale rectorului, dar ar trebui sa inceapa sa faca si ceva curatenie in ograda. De exemplu, Facultatea de Biologie si Geologie a ajuns sa fie condusa de un cuplu de nulitati corupte. Decana a avut chiar tupeul sa intervina intr-un examen de licenta online, inregistrat, si sa ceara urland, cu spume la gura, ca un student mediocru al sotului ei sa primeasca nota 10.

  2. „Noi muncim, nu gandim” ?

  3. Cum adica gindim institutional si nu individual , dar ce suntem vreun roi de albine ? asa ceva nu am mai auzit pina acum . Poate se dorea doar a spune : respectam regulile sau noi ne pronuntam respectind legile . Probabil textul este fals .

  4. Explicatia lui David este jenantă pt un universitar! El o făcea pe moralistul, apoi se intelege din ce in ce mai bine cu șeful CNR, …se potrivesc. David vrea mai multi bani, dar el ce produce util, nimic-vorbe si tot vorbe goale. Sa faca ceva util științific care sa ajute viata semenilor si apoi sa ceara bani. Clasamentele invocate nu produc nimic decat iarăși vorbe goale.

  5. Orice articol desprre marele stiintoman este incomplet daca nu aflam si opinia neveste-sii, fosta lui studenta si colega, actualmente directoare la Babes Ebola. Doua capacitati enorme in cercetarea psihologica si pentru lupta anticoruptie intr-un singur pat conjugal!