G4Media.ro

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor, despre sprijinirea studenților români în străinătate: Orice…

Foto: Captura EBS Radio

Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor, despre sprijinirea studenților români în străinătate: Orice susținere pentru studenți e bună dacă e ghidată de echitate și de o “politică academică deșteaptă, ce include obligatoriu excelența”

Orice sprijin pentru studenți “este bun dacă este ghidat de două valori” – echitatea, respectiv “o politică academică deșteaptă, care include obligatoriu și excelența”, consideră Daniel David, președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR). Acesta a apreciat, pentru Edupedu.ro, că proiectul guvernamental de a sprijini financiar tinerii care studiază afară “nu este o idee rea, dar trebuie gândită bine, ca să fie implementată bine și cu consecințe pozitive, pentru că putem avea o idee bună care să fie implementată prost, cu consecinte negative”.

Daniel David, președinte CNR și rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, pentru Edupedu.ro:

  • “Orice mod de susținere a studenților este bun dacă este ghidat de două valori: să existe o componentă de echitate, respectiv să aibă în spate o politică academică deșteaptă, care include obligatoriu și excelența. Spre exemplu, prin prisma valorii de echitate, trebuie gândit în ce măsură sunt dezavantajați studenții din țară. Prin prisma calității politicii academice, eu aș susține studenți care doresc să studieze în programe care se află, în rankingurile internaționale după domenii, mult peste ce avem în țară, pentru că altfel ar părea că statul nu are încredere în propriile universități și în programele pe care le susține în țară. (…)”

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sunt două inconveniente, pe lângă suspiciunea privind corectitudinea selecţiei beneficiarilor într-o ţară coruptă. 1. Decizia va fi interpretată extern ca o evaluare cum că învăţământul nostru superior mai mult fabrică diplome. 2. Intern, se dă apă la moară extremiştilor care strigă că RO a ajuns o colonie exportatoare de olimpici, fete frumoase, badante, căpşunari şi sparanghelişti. Nu prea e treaba guvernului. Avem o groază de fundaţii şi oengeuri care încă din 1990 susţin că ajută liceenii performanţi.

  2. Se vor ”califica” toți fiii politicienilor și ale pcr-iștilor.

  3. Nu va era dor de Codul Eticii si Echitatii?