G4Media.ro

Daniel Funeriu: Cu tancul în lanul imposturii educaționale

Daniel Funeriu: Cu tancul în lanul imposturii educaționale

Nu am vorbit despre partea educațională a cazului Baranga până nu mi-am luat cele mai bune informații pe care cineva, cu excepția președintelui, le poate lua în România. Lucrurile sunt clare pe partea politică: premierul are obligația să-i nimicească politic pe toți cei aflați pe traseul susținerii politice a lui Baranga.

Iată ce am aflat:

  • exista (poate mai există) un sistem (subliniez, un sistem, nu o persoană) care contra cost îți dădea diplomă de bacalaureat ȘI foaie matricolă, chiar dacă nu o aveai nici pe pe prima, nici pe a doua;
  • pe baza acestora te înscriai la o facultate neacreditată, care, neacreditată fiind, nu putea să dea diplomă de licență;
  • ulterior, pe baza “absolvirii” studiilor la universitatea neacreditată, contra cost, mergeai la o universitate acreditată și dădeai examenele. Evident erai lăsat să copiezi cât să nu bată la ochi dar, dacă dădeai mai mulți bani, mergea altul să dea examenele în locul tău. Mi se spune (nu am probe, dar având în vedere sursele, cred) că celui care dădea examenul în locul tău i se furniza inclusiv o carte de identitate plastografiată;
  • odată diploma de licență obținută restul (master, doctorat, abilitare) era floare la ureche căci deja se bazau pe acte reale din punct de vedere fizic (nu erau falsuri, ca banii falși de exemplu), dar obținute fraudulos (deci extrem de greu de dovedit).

Un astfel de exemplu au fost celebrii absolvenți italieni de medicină de la Maiorescu, Oradea și Arad. Au fost prinși pentru că nu intraseră pe teritoriul național pe perioada studiilor… Lor le-a fost retrasă diploma imediat după introducerea de către mine în lege a posibilității retragerii administrative a diplomei *1 (doar așa Italia (care avea dreptate!) a stopat scandalul de la nivelul UE referitor la diplomele obținute fraudulos *2). Retragerea diplomelor a fost, din păcate, anulată de ÎCCJ după ce am plecat din minister *3 .Advertisement

Nu am cunoscut acest modus operandi cât am fost în funcție, însă am mirosit că ceva era putred. De aceea am introdus în Legea 1 a educației naționale obligația înființării unui Registru Matricol Unic (RMUR) pentru controlul riguros al diplomelor *4. Care, RMUR, are o poveste interesantă: introdus în legea semnată de mine în 2011, platforma informatică propriu-zisă a fost finalizată în 2012, la puțin timp după ce nu am mai fost în funcție. Totuși, din 2012 în 2016 nu s-a întâmplat nimic: pur și simplu nimeni nu s-a ocupat să introducă datele studenților. În 2016, ministrul Adrian Curaj a introdus, primul, în contractul de finanțare al universităților obligativitatea acestora să completeze registrul *5. Care era, evident, operațional pentru viitor, nu și pentru trecut: mafioții au avut astfel 5 ani pentru a șterge urmele.

În concluzie:

  1. RMUR a început să fie utilizat abia în 2016, cu toate că era funcțional din 2012. Fraudele anterioare, dacă au fost dibaci executate, sunt foarte greu de depistat. Întrebarea mea este: de ce doar în 2016? De ce, contrar legii, până atunci nu s-a făcut nimic?
  2. De ce instituțiile abilitate ale statului nu au informat miniștri, premieri, președinți, despre
    acest fenomen? Subliniez, fenomen, nu eveniment izolat. Dacă nu știau trebuie demisii. Dacă au fost părtași trebuie condamnări.
  3. Dl. Orban are obligația să spună public pe ce filieră a venit Baranga și să nimicească politic întreaga filieră. Altminteri el și partidul său girat de președinte sunt părtași la distrugerea filonului moral al națiunii.
  4. E bine că un politician care se va afla în următorul Parlament și conduce Consiliul Național al Rectorilor, dl. Câmpeanu, reacționează puternic și cere operaționalizarea completă a RMUR, așa cum l-am gândit în lege.
  5. Nu, nu toți miniștrii sunt la fel. Nu accept ca eu, care mi-am pus în balanță imaginea publică și mi-am asumat riscuri personale uriașe (gândiți-vă că Emilia Șercan a fost amenințată cu moartea pentru acte similare) să fiu pus în aceeași oală cu miniștrii care nu au făcut nimic pentru curățenie. Da, a fi ministru este o onoare, dar nu când ești pus alături de mulți dintre cei care mi-au urmat.
  6. Nu, nu ”fiecare ministru vine cu reforma lui”. Fiecare ministru vine cu camarila lui. România a beneficiat de o singură reformă: cea gândită de Mircea Miclea în Comisia Prezidențială și pusă în practică de mine prin Legea 1. Restul au fost modificări cu un singur scop: avantaje politice și financiare pentru cei care le făceau. Cred că și România Educată are de unde se inspira.
  7. Știți care e cel mai fain sentiment? Când cei care îți erau inamici cer, peste ani, să fie aplicate fix măsurile tale. Asta à propos de dl. Câmpeanu, care a fost membru al guvernului Ponta și nu le-a aplicat, iar acum, iată, a luat sabia dreptății în mână. Sper să o și folosească, nu doar să o arate. Și comunismul, până la urmă, tot de un comunist, Gorbaciov, a fost dezmembrat…

E, însă, ceva mult mai grav: ne-am obișnuit să ne îngropăm morții sub pământ și viii sub hârtii. În statul nostru, ștampila și dosarul cu șină bat cel mai elementar bun-simț. E mai important să ai ștampilă și doar cu șină, decât rezultate într-o teză de doctorat. Cea mai înaltă instanță, Înalta Curte de Casație și Justiție, judecă pe formă, nu pe fond. Falșilor medici italieni li s-a lăsat dreptul la practică, în ciuda tuturor dovezilor imposturii pentru că… art. 146 din legea 1 nu bate nușce articol din altă lege… Lui Ponta, nușce oficiu al drepturilor de autor i-a declarat cartea neplagiată pentru că… folosise un font diferit.

E momentul să constatăm, rece, că e ceva profund defect cu țesutul din care e făcut statul nostru (nu cad în capcana de a spune asta despre națiunea noastră), iar copiii noştri care ies defecți din şcoală sunt efectul. În schimb Barangi, Ponți şi alți neisprăviți care devin mari şefi pe baza imposturii lor cosmice sunt concomitent efectul şi cauza acestui sistem autoreplicativ de fraudă şi impostură care e pe cale să devină statul nostru.

La nivel personal, de care nu doresc să fac abstracție (până la urmă deciziile politice sunt luate de oameni, unii buni, alți proști) am obligația să vă întreb pe voi, care azi urlați ca din gură de șarpe când vedeți că sunteți victime ale imposturii:

  • unde erați și cui luați partea în 2010-2011 când eram masacrat politic și mediatic din cauza acestui articol 201?
  • Unde erați și cui luați partea când mă luptam, împreună cu doar 4-5 oameni, împotriva mafiilor din educație cărora le cauzam pierderi de sute de milioane de euro prin mecanismele de fraudare a diplomelor, începând cu cele expuse mai sus (tăiate de la rădăcină de mine prin RMUR) continuând cu copiatul la bac și doctoratele plagiate (ambele stopate tot de mine și, ulterior, de preluarea ștafetei de Emilia Șercan), sau cu evaluarea granturilor de cercetare de o camarilă politică, proces stopat tot de mine și Dragoș Ciuparu în 2011?
  • Ați ieșit în stradă pentru a-l băga pe Dragnea la pușcărie, de ce nu ieșiți în stradă pentru a apăra fibra morală a educației din România, infinit mai importantă?
  • Înainte de a vota, v-ați uitat un pic mai atent la persoanele și partidele votate, sau doar la garagara pe care o fac?

E, desigur, treaba fiecăruia să judece acum gradul meu de aroganță sau alte chestii inexistente, dar rețineți un lucru: nimeni în afară de mine și câțiva oameni care mi-au făcut onoarea colaborării nu s-a pus de-a curmezișul imposturii, cu fapte, nu vorbe, în cei 31 de ani postrevoluționari. Pentru că am făcut-o nimeni nu poate să-mi spună vreodată, mie, că nu se poate! Se poate, dar nu se vrea! Nu doar că nu se vrea la nivel politic, ci, având în vedere că poporul votant a ales hoți de doctorate ca Ponta, limitați intelectual ca noul pesede sau gargaragii, tentația de a spune că, de fapt, poporul nu vrea, e destul de mare. Și, în definitiv, cine suntem (eu și cei câțiva oameni care mai luptă pentru un sistem corect al valorilor în educație) pentru a face o curățenie nedorită de majoritate? E desigur, dreptul fiecăruia să mă judece, dar e obligația mea să vorbesc despre lucrurile bune pe care le-am făcut.

În prag de alegeri am obligația să spun, public, că premisele unei schimbări în bine în educație sunt proaste:

  • niciun partid nu are în rândul aspiranților la loc eligibil în Parlament un număr suficient de oameni care să întruchipeze vectorul reformei reale și nici o apartenență la agenda schimbărilor necesare în educație,
  • premisele alocării fondurilor europene pentru educație și cercetare nu sunt bune: observațiile mele îmi arată că agenda unei ”împărțeli politice” bate agenda nevoilor realiste ale educației, or fără acești bani vom fi subfinanțați,
  • oferta PNL poate fi judecată prin prisma acțiunilor din ultimul an, cei de la USRPLUS au planuri ridicole în domeniul educației, pe care le-am taxat ca atare, iar PSD are un uriaș potențial toxic prin oamenii din eșaloanele inferioare,
  • situația este atât de degradată încât și Einstein dacă ar fi ministrul educației și tot nu ar reuși mare lucru. E nevoie ca premierul și întreg aparatul guvernamental, de la fonduri europene la muncă, IT și finanțe să știe și să vrea să facă.

PS: credeți că e singular cazul Baranga? Sunt, probabil, mii de Baranga, unii în funcții înalte. Primul căruia i-aș verifica validitatea diplomei de bacalaureat e plagiatorul național VV Ponta. Și nu, nu e o glumă și nici un atac politic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

24 comentarii

  1. Romani spalativa sa nu va mai infectati cu covid,daca nu aveti sapun va trimit eu din ue

    • oamenii cu bani sunt cei care distrug sistemul

      platesc cu bani grei pt ca odraslele lor sa primeasca un petic de hartie

      stiu pe.cineva care preda paet time a o univ privata si care nu a mai fost reangajat pt ca nu.i a lasat pe studenti sa copieze

  2. Nu a mentionat nimeni pixelul?

  3. Exceptional!

  4. Unde eram in 2010? In 2010 depuneam la Ministerul Educatiei o petitie prin care raportam o frauda legata de o persoana care obtinuse ilegal titlul de profesor universitar. Petitia nr. 17691/26.07.2010. In frauda se implicase si CNATDCU.
    Am primit un raspuns standard in care toate argumentele mele erau ignorate si concluzia era ca totul era legal. Raspunsul nu era semnat de ministru, desi era obligat de art. 13 din OG 27/2002 sa faca acest lucru. Presupun ca nici nu se ostenea sa citeasca petitiile cetatenilor.
    Asa ca Funieru sa o lase mai moale cu „lupta” lui, este mai mult o ipocrizie.

    • Dacă răspunsul nu era semnat de ministru, înseamnă că n-a citit petiția. Era obligat, dar dacă n-a ajuns la el, de unde să știe de ea ?

  5. Desi in 2016 autoritatile au luat cunostinta de falsurile confirmate de instate, nimeni n-a impus masuri legale.

  6. Ar trebui că toți cei care lucrați în învățământ (și ați obținut diplomele pe bune), să faceți un efort să finalizați proiectul inițiat. Nu ar strica să treceți inclusiv ranking-ul universității în anul în care o diplomă a fost obținută. Societatea civilă vă susține.

    Ce vă oprește? Șantajul? Se pot pune infractorii și serial fraudsterii cu milioane de români care vor să vadă proiectul finalizat? Resursele? Proiectul ar putea fi încadrat pe fonduri europene la categoria: creșterea standardelor de calitate în sectorul educațional românesc.

    • Poți să te superi, dar știi că nu mă pot abține să spun ce am de spus. Cred că șantajul e doar o mică parte a explicației. Mai sunt autocenzura, frica de piloși, lenea. Toate astea se ascund sub „n-am timp, am prea multe hârtii de competat, nu cunosc despre ce-i vorba”, orice motiv bun de adormit conștiința. Mediul academic din România e format din fosile comuniste + dinozauri + profesori abuzați ce au dezvoltat PTSD + lași + oameni normali la cap. Doar ultima categorie poate fi șantajată, restul tac și fără vreun efort din partea celor interesați să păstreze starea de fapt.

      Cât am fost studentă n-am reușit să îi responsabilizez, nici ca atitudine față de student, nici pe teme de calitate a materiei. Oamenii ăștia trăiesc în lumea lor, orice sugestie pe care le-o faci e considerată atac la persoană. Sper să fie încurajați de discursul lui Funeriu și să-ți urmeze sugestiile, doar că trebuie să ajungi la ei, iar ei nu stau pe G4Media (cu excepția unei doamne pnl-iste pe care n-am mai văzut-o demult).

    • @Alina M., nicio supărare. Criticile sunt binevenite. Unele din comentariile tale sunt excelente (chiar dacă nu ți-am spus lucrul ăsta niciodată), altele sunt bune. Oricum, toate aduc valoare pe forum, așa că mai bine cu ele decât fără ele.

  7. „USRPLUS au planuri ridicole în domeniul educației” – se poate un articol pe tema asta sau un link dacă există deja?

    • Probabil se referă la absența specialiștilor care să scrie ceva mai de doamne-ajută pe tema asta în programul usrplus. Sau la Oana Morar, una de la Plus pe loc eligibil la Cluj care are ceva școală privată. Avea o grămadă de articole pe Edupedu, nu știu dacă ideile erau bune sau nu, dar era genul care le știe mai bine pe toate, deci le-aș lua cu cel puțin un grăunte de sare.

    • E ridicol pentru că în aroganța lui infinită crede că doar ideile lui sunt bune. Puteți căuta pe net programul de guvernare al USR. Încă se mai definitivează cu specialiști.

    • @Ionut

      Da, l-am criticat de multe ori pentru atitudinea asta care nu atrage muritorii de rând să-i citească textele, dar în cazul de față omul zice ce-a făcut și de ce. Nu văd unde e arogant, poate la faza când întreabă unde erau restul când el era pe baricade, dar are dreptul să fie biased la faza asta.

      Referitor la Usr, cică să le caut programul. Usr s-a hotărât acum câțiva ani că vrea să guverneze (nu punem la socoteală gafele lui Barna), cam când era cazul să facă un program? Nu puteau începe consultări cu specialiști agreați de ei acum un an sau doi, ca să aibă timp de dezbateri? Mai sunt 2-5 luni până la alegeri și alegătorii nu știu nici acum ce are de gând Usr pe tema asta, dacă și cu cine s-a consultat. Păi cine cere voturi, Usr sau bunica? Usr. No, atunci să se ocupe de diseminarea informației, că nu e doar obligația mea să caut programele tuturor pe net, e și interesul lor să ajungă la mine înainte să-i caut.

      Asta dacă vreau să-i caut, că pe specialiștii de mediu ori îi dau la o parte (Zainea, Goțiu), ori îi marginalizează (Octavian Berceanu), și asta acum când Comisia Europeană dă bani și impune kpi pe reduceri de CO2, reduceri de defrișări, energie verde.

      Și-au ejectat specialiștii pe administrație publică (Presadă contra pensiilor speciale și a lipsei de transparență în administrație), pe drepturi civile și protecția victimelor (Cristina Iurișniți), și mă oprsec, că n-are rost să le fac inventarul.

      Ce speranță să am că și dacă au avut specialiști pe educație, încă mai sunt în partid? Că doar n-o să le țin evidența zilnică a membrilor să văd care mai e și care a fost exclus pentru lipsa de bască.

      Ca o concluzie, că m-am lungit: nu-s în stare să dea link către profilele de facebook ale candidaților, dar cer semnături pentru alegeri înainte să publice listele de candidați, și la locale, nu doar la parlamentare. Alegătorii nu știu ce program are Usr-ul, nici măcar ăia care se informează de pe net, că la televiziuni știu că sunt blocați. Programul nu e definitivat deși se știa de acum 4 ani că vor fi alegeri. Dacă asta-i organizare, dumnezeu cu mila.

    • Mda, se pare ca remarca despre programul USR+ nu are baze reale.
      Dar…
      Eu nu-l idolatrizez pe Funeriu, are mai lipsuri, ca orice om.
      Dar sa nu uitam ca e intr-adevar singurul care a incercat sa reformeze educatia, cel mai important domeniu pe termen lung. Eu il vad in istorie alaturi de Macovei și de Codruța, ca europenizatori. Si sa încercam sa-i iertam păcatele pentru ca și el și ceilalți au fost atacati pe toate fronturile non stop, au fost asasinați politic și mediatic, aproape și uman. Eu n-as fi rezistat. 99% din noi n-ar rezista.
      El e inca viu, misca, scrie dar e plin de amărăciune.
      Nu-i rău. Putea sa ajungă ca Basescu sau ca Daniel Prodan. Putea sa cedeze de tot.
      Cred ca împreuna cu Miclea, cealaltă jumătate a reformei educației, mai au de spus și de făcut lucruri bune. Guvernul viitor ar putea și ar trebui sa le dea aceasta a doua șansă care e de fapt șansa noastră. Daca nu lor cui?

      Asa ca replica mea e următoarea: daca nu-ți convine programul USR+, sufleca-ți mânecile și ajuta-i sa facă bine. Hai sa-i vedem ca te refuza.

  8. eu nu inteleg cum are atatea idei scrise pe foaie , dar cand era de vorbit uita tot si ii soptea consiliera cuvintel cu cuvintel

  9. Cunosc sistemul de fraudare a diplomelor si ”titlurilor” didactico…administrative , pentru că are rădăcini f vechi în RO comunistă. Incă de pe vremea cînd dl Funeriu era elev la liceul Loga din Timișoara ,cînd toți rîvnitorii la parvenire se inghesuia cu PEȘTE KENT WINNER CAFE la mine ( adică la …diploame ! )De la activistul UTC cu 4 – 8 clase , ori presedinte de CAP,pînă la ditamai secretarul cu propaganda sau alt mare mahăr de partid și de stat doritor la nemurirea aplauzelor prelungite acordate frenetic celui mai iubit fiu al poporului …,romîn .Pe vremea aceea nu avea cum să le …stie.Era elev si avea tenacitatea și ambiția visului propriu de a cunoște și a ști . Acum le află . NU, NU E TÎRZIU ! Cele 2 județe ARAD și TIMIȘ,care-l revendică deopotrrivă , e plină de astfel de ”diploame ” și de astfel de ”titrați”universitari făcuți ”în două ierni si-o vară ”. Si nu sunt singure,bineinteles.( A se vedea, daca e posibil, toate DANCILOAIELE si toti DRAGNESTII cu fite de martiri ai salvarii …naciunale , gindacind prin cele politichii ruminesti ) Asa ca ,nici generația asta nu va avea norocul să scape de ei. Prea s-au inmultit si-au crescut ca ciupercile dupa ploaie.Sau dupa…rivalutie. Deh !…Cu iaurt ,cu gugosele/te facusi vornic,misele

  10. Totuși să dăm puțin credit și Universităților de stat acreditate: câți primari postdecembriști care sunt acum la al 3-lea sau al 4-lea mandat și care la revoluție erau în mare absolvenți de școală profesională și angajați pe la CAP-uri sau SMt-uri ,sunt absolvenți de facultăți acreditate adică ” de stat”?
    Eu știu 2 unul a absolvit Mecanica, altul Agronomia!

  11. Sunt de acord cu intreg articolul.
    SUNT vehementa ANTI-clientelism politic, anti-impostura, anti-analfabetismul politic pe care le vedem de 30 de ani in TOATE Institutiile STATULUI roman, clientelar si intesat de tot soiul de „Barangi” si Ponti si Codrute si Elene si EBE si nepoti si copii si fini si afini…toti cu Diplome obtinute la fabricile de diplome, toti ajunsi in cele mai inalte functii in Statul roman devenit captiv acestui soi de politruc, DESI nu au facut nimic la viata lor care sa ii recomande in inaltele functii publice.
    1. Mi-amintesc cum in anii guvernarii PDL am SUSTINUT reforma la Daniel Funeriu, comentam pe site-ul Hotnews.
    Replica forumistilor: „Esti basista”!
    NU am fost niciodata nici basista, nici PDLista, de nici o culoare politica.
    Am criticat-o vehement, de fie care data, pe analfabeta EBA care se facea de ras ori de cate ori deschide gura in Parlamentul european.
    Si pe corupta Elena Udrea si pe aranjorul-invartitorul smecher si putred de corupt(model Hrebenciuc-PSD) Vasile Blaga(trimis acum de PNL ca europarlamnetar la Brussels!) si pe Roberta Anastase care numara ca in Caragiale voturile in Camera deputatilor, aproape TOATA clica lui Basescu, putini printre care si Daniel Funeriu puteau demonstra ceva.
    2. Si, mai ales, sunt de acord cu concluzia finala: „situația este atât de degradată”, adica statul roman e facut șvaițer(cum spune Emilia Sercan) si din pacate la nivelul faunei politice din PNL(Monica Anisie in fruntea Ministerului Educatiei e jalnica si NU cred ca o vede careva facand REFORMA si Strategii pentru reformarea Educatiei – nici o sansa!) vedem ZERO sanse ca ceva ar putea sa se schimbe in viitor(despre PSD nici nu se pune problema!): NUMIREA lui Laurentiu Baranga in inalta functie la ONCPSB(si multe alte multe NUMIRI contriversate facute dupa venirea la guvernare) arata ca PNL e aceeasi mizerie cu PSD: una spun la TV, alta fac in birourile lor!
    Si a-propos de RESPONSABILITATE, cand Orban cel care l-a NUIMIT pe Baranga, a fost intrebar pe subiect, Premierul Romaniei L. Orban a raspuns: „„E treaba lui că ne-a păcălit”!
    Emilia Sercan scrie: „PNL are niște PRINCIPII ale bunei guvernări liberale puse pe site.
    Unul dintre ele e „Principiul Responsabilității DECIDENTULUI”.
    Zice așa principiul PNList: „Deciziile și actele administrative poartă Răspunderea PERSONALA a celor care le-au PROMOVAT și ADOPTAT, aceștia putând fi sancționați legal în situații de abuz sau de îndeplinire defectuoasă a sarcinilor de serviciu”.
    In cazul Baranga NUMIREA a facut-o Premierul Orban, Decizia poarta Semnatura lui Orban, la propunerea MInsitrului de Finante, CUM Raspundeti, dle Orban?!
    Ca asa zic „principiile bunei guvernari” liberale, ca Dvs aveti „raspunderea PERSONALA” pentru nimirea unui importor in fruntea ONPCSB!!

    A-propos, stiti cat e Salariul Lunar pe care urma sa il ia dl Baranga in fruntea ONPCSB?!
    Un salariu „de bază” de 18.720 lei lunar ca președinte al ONPCSB, plus cine stie cate sporuri de mare rsic, eviden!
    Si probabil ca va lua pentru Luna lucrata!
    https://pressone.ro/cazul-baranga-si-statul-svaiter-cine-l-a-propus-cine-l-a-girat-cine-a-tacut

    Asta cu „Principiul Responsabilității DECIDENTULUI” imi aminteste de PENNY: au la intrare pe un perete un Panou mare cu „Criteriile PENNY privind satisfactia cilentilor.”
    Unul din cele 5 principii este RAPIDITATEA.
    Scrie PENNY: „Daca ai in fata ta MINIM 5 clienti si exista cel putin o Casa de marcat INCHISA, primesti 5 Lei!”
    Am intalnit de N’spe ori situatia, intr-o zi la inceput, dupa ce am vazut afisul, erau deschise 2 Case de marcat din cele 4, cozile erau de peste 5 persoane si m-a dus la Casiera: i-am aratat Principiul lu’ peste prajit pe marele panoau, iar ea mi-a raspuns sec: Doamna aveti dreptate, asa scrie acolo, dar asta au scris aia de la Bucuretsi, nu ne intrebati pe noi, NU avem atatia oameni!!! Trebuie sa chem de la raft(adica cei care aranjau marfa pe rafturi, PRIORITATEA nr, 1 a magazinului, NU Satisfactia clientilor care stateau bine mersi la cozi, CITIND Principiile PENNY de satisfactie a clientilor si ironizand dupa ce au citit si ei!
    Cam asa „functioneaza” in Romania Principiile chiar si la case mari – Partide, Penny…

  12. Dar afacerea frauduloasa cu softuri a fost neantrerupta.Noroc cu inalta curte,care a dat o hotatrare de a strambat dreptul penal.

  13. Cinste lui Funeriu si lui Mircea Miclea!
    Poate intr-o alta viata, acesti oameni vor reusi sa duca la capat reforma pe bune a invatamintului romanesc atit de cangrenat.
    Pina atunci, rezultatul e o tara cu cca. 45% analfabeti functionali, imbecili fara valori la tot pasul si veleitari.

  14. Funeriu, dar că unele aflate azi, 15 octomvrie 2020, s-au întâmplat și sub domnia ta, ai aflat sau îți citește mâine dimineață, 16 octomvrie 2020, carava?

  15. Erata: nu aflate/date spre publicare la G4Media.

  16. Ciao, Funeriu!