Daniela Vișoianu, controversata fostă consilieră de la Educație cu contracte cu ministerul și Cumpănașu, a fost numită șefa grupului de lucru pentru formarea profesorilor pentru educație digitală
Daniela Vișoianu, controversata fostă consilieră de la Ministerul Educației cu contracte cu ministerul și Cumpănașu, a fost recent numită coordonatoarea grupului de lucru pentru formarea cadrelor didactice pentru educație digitală. Vișoianu va coordona dezbaterile despre cum va arăta politica de formare a profesorilor în Strategia privind digitalizarea Educației 2021-2027, tot în Ministerul Educației. Amintim că Daniela Vișoianu a fost decorată în urmă cu un an de președintele Klaus Iohannis, iar în urmă cu două luni soțul său a câștigat un mandat de consilier județean în Dâmbovița, din partea PSD.
- Daniela Vișoianu a demisionat din funcția de consilier al ministrului Educației în luna septembrie 2020, în campania electorală pentru alegerile locale. Soțul său, Corneliu Vișoianu, a candidat din partea PSD la alegerile din 27 septembrie 2020 și a obținut un mandat de consilier județean în Dâmbovița.
- După ce a demisionat de la Ministerul Educației la care se întoarce acum ca lider de grup, Daniela Vișoianu a candidat pentru un loc în Consiliul Economic și Social (CES), pe unul din cele 12 locuri din partea societății civile, însă nu a câștigat.
Ministerul Educației a stabilit cine conduce grupurile de lucru din cadrul instituției, pentru creionarea Strategiei privind digitalizarea Educației 2021-2027 care va fi ulterior lansată în dezbatere publică. Printre noii coordonatori se află Daniela Vișoianu, care este lider de grup de lucru din funcția de președinte al ONG-ului Coaliția pentru educație.
Concret, Daniela Vișoianu este acum coordonatoarea grupului de lucru din Ministerul Educației intitulat “Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală”, în cadrul proiectului SMART-Edu, potrivit informațiilor Edupedu.ro.
Lista coordonatorilor grupurilor de lucru pentru realizarea strategiei privind digitalizarea educației – Smart edu
Potrivit unui document obținut de Edupedu.ro, Ministerul Educației a stabilit următorii coordonatori, pe domenii:
- Competențe digitale pentru elevi și studenți: Mihaela Nabăr – Director Executiv, World Vision România
- Educația digitală pe întreg parcursul vieții: Cristian Ducu – Expert în politici publice pe educație în cadrul centrului SYENE pentru educație și expert în etică aplicată în cadrul Centrului de Studii Avansate în Management și Etică Aplicată
- Formarea inițială și continuă a cadrelor didactice pentru educație digitală: Daniela Vișoianu – Președinte, Coaliția pentru educație
- Infrastructură și resurse tehnologice digitale: Andreea Paul – Președinte, INACO
- Conectivitate: Raluca Negulescu – Director Executiv, Fundația UiPath
- Resurse educaționale deschise: Răzvan Orășanu – Președinte, Asociația Ține de noi
- Curriculum școlar pentru meserii emergente: Madlen Șerban – Profesor Asociat, Universitatea din București
- Securitate cibernetică, protecția datelor, siguranța online și etica IT: Alexandra Tămaș – Public Affairs Manager, ANIS
Amintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat în urmă cu o lună, pe 26 octombrie, că “digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru guvernul Orban și pentru PNL”, la evenimentul de lansare a procesului de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind digitalizarea Educației 2021-2027.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
16 comentarii