G4Media.ro

Darren Cahill povestește cel mai dificil moment trăit în perioada când a…

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Darren Cahill povestește cel mai dificil moment trăit în perioada când a antrenat-o pe Simona Halep: „Am început să plâng și am îmbrățișat-o”

Darren Cahill a vorbit în cadrul unui podcast găzduit de jucătoarea Caroline Garcia despre perioada în care a antrenat-o pe Simona Halep. Tehnicianul australian spune că cel mai dificil moment a fost cel de după finala de la Roland Garros 2017, atunci când Simona a pierdut deși a avut 1-0 la seturi și 3-0 cu Jelena Ostapenko.

Alături de Cahill, Simona a urcat pe locul 1 WTA (acolo unde a stat 64 de săptămâni) și a câștigat primul său Grand Slam, la Roland Garros în 2018.

În cadrul podcastului „Tennis Insider Club„ australianul a vorbit despre momentele de după finala de la Paris din 2017.

„Toată lumea din România o voia pe locul 1 WTA, toată lumea voia de la ea un turneu major. A fost atât de aproape de mai multe ori. A suferit câteva înfrângeri dureroase în turneele de Grand Slam, la Roland Garros, cu Ostapenko, unde avea set și break. Acea înfrângere a fost devastatoare.

Probabil că atunci am trăit cea mai grea experiență ca antrenor. Voi vorbi despre asta pentru că e o lecție importantă”, spune Darren Cahill, citat de Eurosport.

În continuarea povestirii, Cahill are puterea să recunoască un lucru important: a greșit total abordarea de după finala dureroasă de la Roland Garros din 2017.

„Eram o persoană cu experiență în echipă. Juca pentru primul ei titlu de Grand Slam, putea ajunge numărul 1 dacă se impunea în acea finală. Presiunea oamenilor din România era enormă, puteai s-o simți. A fost intens.

Știai că e destinată să câștige un titlu de Grand Slam, dar nu știi niciodată… Am decis atunci că voi fi pozitiv, pentru că eram cel mai în vârstă din echipă, cel mai experimentat.

Aveam de gând „să-i vând” povești pozitive: „Simo, totul e bine, vom ajunge acolo, continuăm să luptăm, revenim pe teren, continuăm să-ți creștem jocul, zâmbește și hai să ne bucurăm de tenis”.

Era stilul greșit pentru ea pentru că suferea în interior. Nu arătam niciun pic de empatie. Nu sufeream alături de ea. Sufeream, dar nu o arătam. Eu eram pozitiv, iar ea voia să mă simt mizerabil așa cum se simțea ea.

Dar e adevărat, fiindcă suferința cere suferință în momentele dificile. Atunci nu voia decât să mă vadă și pe mine simțindu-mă la fel de rău precum se simțea ea” – Darren Cahill.

„În următoarele șase săptămâni eu eram super pozitiv și credeam că fac ce trebuie ca lider al echipei. Dar de fapt se adâncea într-o gaură, a suferit câteva înfrângeri dificile.

Putea ajunge numărul 1 de câteva ori, n-a reușit. Apoi a jucat cu Sharapova în primul tur la US Open, un meci uriaș pe care l-a pierdut. A jucat destul de bine, iar după meci a venit la mine să discutăm despre meci, avea lacrimi în ochi. M-a întrebat cum a jucat.

Eu am început să vorbesc despre aspectele tehnice… un idiot. Nu voia să audă asta. S-a ridicat, eu eram la mijlocul unei propoziții, și a plecat plângând.

Teo Cercel, preparatorul fizic, mergea după Simona în vestiar și a trecut pe lângă mine, s-a uitat la mine și mi-a făcut semn să mă opresc. A venit apoi la mine și mi-a spus: „Ascultă, știu ce încerci să faci, dar câteodată ești prea dur cu ea. E o fată tânără, nimeni nu se aștepta să fie o tenismenă atât de bună, face o treabă grozavă, poate că uneori doar trebui s-o îmbrățișezi și să-i spui c-o iubești.”

A doua zi am văzut-o și i-am spus-o. Ultimele opt săptămâni sunt din cauza mea. Am făcut o mare greșeală.

Știu că suferi, și eu sufăr, dar pe interior, am început să plâng și am îmbrățișat-o. A început și ea să plângă și mi-a zis că aștepta îmbrățișarea asta de trei luni. I-am zis dacă vrei să mă concediezi acum… bine, voi pleca. A zis nu, e ok.

Două săptămâni mai târziu pleacă în Asia, joacă cu Sharapova și o bate. Toată presiunea fusese ridicată de pe umeri și se putea bucura din nou de tenis. Nu acela era stilul meu de a antrena, dar m-a învățat o lecție importantă”, a încheiat Darren Cahill.

Cariera Simonei Halep, în cifre

  • Titluri WTA: 24
  • Grand Slam: 2 (Roland Garros 2018, Wimbledon 2019)
  • Locul 1 WTA: A urcat pe 9 octombrie 2017
  • A fost lideră mondială timp de 62 de săptămâni
  • Victorii / înfrângeri: 520 – 242
  • Bani câștigați doar din premiile din tenis: $40,232,663.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează