G4Media.ro

De azi a intrat în vigoare noua listă a statelor considerate cu…

Controale politie in trafic in carantina / Sursa: G4Media.ro

De azi a intrat în vigoare noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic. Franța, pe lista roșie alături de Grecia, Spania, Tunisia, Portugalia, Malta, sau Maldive

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare de la miezul nopţii, după ce a fost aprobată, joi, de Comitetul Naţiomal pentru Situaţii de Urgenţă. Multe dintre destinaţiile preferate de români au intrat pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei. În această situaţie sunt, printre altele, Spania, Franţa, Tunisia, Portugalia, Malta, Grecia sau Maldive, potrivit News.ro.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, 5 august 2021, Hotărârea numărul 54 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Pentru a oferi predictibilitate, CNSU a decis ca lista să intre în vigoare în 8 august, la ora 00.00.

Persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Astfel, pe lista roşie se regăsesc Insula Man 28,2, Jersey 15,7, Insulele Virgine Britanice 15,7, Fiji 13,6, Cipru 12,4, Gibraltar 11,4, Cuba 10,2, Georgia 8,9, Botswana 8,7, Seychelles 8,6, Spania 7,2, Marea Britanie 6,6, Malaysia 6,3, Mongolia 5,4, Curaçao 5,4, Aruba 5,4, Monaco 5,2, Kazahstan 5,1, Andorra 5,1, Polinezia Franceză 5,0, Libia 4,6, Insulele Virgine ale Statelor Unite 4,6, Eswatini 4,4, Iran 4,1, Franţa 4,1, Bahamas 4,1, Tunisia 4,1, Olanda 4,0, Argentina 3,9, Islanda 3,9, Portugalia 3,8, Irak 3,6, Malta 3,5, Grecia 3,5, Irlanda 3,5, Panama 3,2, Maldive 3,1, Thailanda 3,1Kuweit 3,0, Africa de Sud 2,7, Brazilia 2,6m, Nepal 1,0 şi India.

Israel, Statele Unite ale Americii, Turcia, Rusia, Emiratele Arabe, Danemarca, Maroc şi Belgia se regăsesc între statele de pe lista galbenă.

Pe lista verde sunt ţări ca Bulgaria, Croaţia, Elveţia, Italia, Austria, Suedia şi Republica Moldova. (Foto: G4Media)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Este foarte interesant, ca acele tari care au vaccinat mai mult, acum au probleme și întra în zona roșie

    • E interesant ca varianta delta a apărut in India nevaccinata si a măcelărit milioane de oameni inainte să apară in Franța de ex.. Oare cum s-o explica asta daca acum cei vaccinați sunt la nivel roșu?
      Si oare o conta ca in UK 90% vaccinat numerele s-au dus la cer dar morțile din rândul vaccinatilor au fost de 25 ori msi puține?
      Deci e bine sa nu ne vaccinăm daca „tarile vaccinate su acum probleme”? Asta e concluzia insinuată de tine Ursule?
      Adică e bine sa nu ne vaccinăm, sa ne îmbolnăvim masiv ( chiar si o optime dintre vaccinati iau boala, dar scade numarul total de 8 ori), e bine apoi ca nevaccinați sa avem spitalizări de 25 ori mai mari si apoi e bine sa avem de 25 ori mai mulți morți.
      Cu alte cuvinte Ursul zice „e bine sa moară mai multi romani”!
      De aceea zic si eu ca ursu e un jeg de om, si sper sa moară el primul!

    • Asta fiindcă s-au vaccinat persoanele adulte până în 30 de ani…aici în Spania bolnavii de Covid sunt tinerii până în 30 de ani

  2. Pt ca nu se fac vaccinari in timpul pandemiilor..
    Se iau măsuri de limitare a expunerii si se trateaza cazurile..

  3. Libera circulație fără niciun fel de protecție a vaccinaților va determina creșterea numărului de infectări și în România. Măcar israelienii și nord-americanii, spre deosebire de europeni, au înțeles despre ce e vorba și procedează ori impun aceleași restricții atât pentru nevaccinați cât și pentru vaccinați.

  4. Tarile astea au indici ridicati de infectare pt ca ei TESTEAZA! De exemplu UK a testat pe 6 august 828 000 de oameni dintre care 4% erau infectati. In Romania, daca testezi 15 000 de oameni, n-ai cum sa ai 20 000 de infectati. :)) D-aia n-avem cazuri!