G4Media.ro

De ce a stat fostul președinte CJ Brăila, Bunea Stancu, mai putin…

Sursa: debrăila.ro

De ce a stat fostul președinte CJ Brăila, Bunea Stancu, mai putin de 2 luni in inchisoare: L-a ajutat inclusiv legea recursului compensatoriu, cu 96 de zile considerate ca executate/ Penitenciarul Galați: A fost stăruitor în muncă și disciplinat

Pe 22 august, Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean, a iesit pe portile Penitenciarului Galati, dupa doar 55 de zile de la incarcerare. Pe Bunea Stancu l-a ajutat inclusiv Legea recursului compensatoriu, adoptata in 2017 prin votul majoritatii parlamentare PSD-ALDE-UDMR, scrie site-ul debrăila.ro

Practic, fostul baron PSD a executat mai putin de doua luni de inchisoare din pedeapsa de 3 ani si 8 luni, condamnare pronuntata de Tribunalul Vrancea pentru conflict de interese.

Pe 17 august, Judecatoria Galati a hotarat ca Bunea Stancu indeplineste conditiile de liberare conditionata, decizie mentinuta si de Tribunalul Galati, care a respins contestatia Directiei Nationale Anticoruptie.

Ce spune Judecatoria Galati?

Pentru a putea fi eliberat conditionat, fostul presedinte al Consiliului Judetean trebuia sa execute o treime din pedeapsa de 3 ani si 8 luni, fapt care s-a intamplat. Mai mult decat atat, Penitenciarul Galati a instiintat Judecatoria Galati despre faptul ca Bunea Stancu a avut o comportare buna pe perioada detentiei, a fost staruitor in munca si disciplinat.

Fostul baron trebuia sa stea in spatele gratiilor minim 447 de zile, insa, in ciuda faptului ca, practic, „a locuit” mai putin de doua luni in celula, comisia de propuneri pentru punerea in libertate conditionata din cadrul Penitenciarului Galati si, ulterior, instanta au constatat ca a castigat si executat 703 zile.

Mai exact, lui Stancu i s-au adunat zilele petrecute in puscarie pentru dosarul „Mita la PSD” – respectiv 497, zilele obtinute in urma muncii prestate in penitenciar – respectiv 98, zilele executate in perioada 28 iunie 2019 – 9 iulie 2019 – respectiv 12, dar si 96 de zile considerate ca executate in baza Legii 169/2017, cunoscuta ca Legea recursului compensatoriu.

Totodata, instanta a tinut cont si de caracterizarea pe care Penitenciarul Galati i-a facut-o detinutului Gheorghe Bunea Stancu: „staruitor in munca si disciplinat, nu a fost sanctionat disciplinar, a castigat zile prin munca, comportament constant pozitiv, cu participare la activitati lucrative si educative”.

Fostului sef al judetului i s-au aplicat prevederile Codului Penal referitoare la contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente, tinand cont ca infractiunea pentru care a primit pedeapsa de 3 ani si 8 luni a fost savarsita inainte de condamnarea definitiva in dosarul „Mita la PSD” (n.r. aprilie 2015), care l-a trimis pentru 3 ani in inchisoare (n.r. pentru infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie ) si din care a ispasit 1 an si 4 luni.

Sursa: debrăila.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. USR+ !!! Mariti pedepsele pt infractiunile de coruptie (care afecteaza toate domeniile), va roooog!!! Puneti asta (primii) in programul de guvernare si pe mine m-ati castigat. Nu inteleg cum in legislatia actuala 3 ani + 3 ani si 8 luni (parca) = 1 an si 6 luni (nici macar astea complete)!?! Pt mine corect este in cazul recidivei: 3 + 3 si 8 luni = cel putin toata pedeapsa cumulata fara nici un fel de reduceri!!! 6 ani si 8 luni, dar as dubla-o pe prima pt ca nu si-a facut “efectul”!!! Deci 3+3+3 & 8l= 9&8luni in loc de 1&6luni. In cazul asta zic eu, este o descurajare, altfel…

    • Marirea pedepselor nu e neaparat eficienta! Trebuie umblat la stimulentul pe care l-au avut cand au comis faptele.

      Asadar, eliberare conditionata DOAR dupa recuperarea in intregime a prejudiciului, plus un spor de 15% pentru prejudiciul moral adus societatii.

      Gandeste-te ca astia predau mai mult de jumatate la partid! Dar suma s-ar recupera intreaga DE LA EI. 😈 N-ar mai exista asa o rentabilitate mare a faptelor de coruptie si ar avea tentatia sa ii toarne si pe cei carora le-a dat banii la partid. 😉

      Dupa ce le-ai luat toti banii si raman infractori, nu mai conteaza ca stau +/- 1 an in puscarie. Sunt terminati.

      Sigur, la inceput vor fi prinsi doar cativa si doar pentru o parte a faptelor. Dar nu ne putem astepta la minuni inca de la inceput. Daca incepeam acum 10 ani …

    • PS: concomitent, in cazul magistratilor, pedeapsa pentru coruptie = dublul maximului pedepsei pentru muritorii de rand, fara posibilitatea eliberarii conditionate (sau a pedepsei cu suspendare), excluderea pe viata din magistratura – fara posibilitatea reangajarii la Stat si pierderea drepturilor de pensie (modificam Constitutia, daca e cazul!).

      In rest, salarii generoase (comparate cu salariul mediu din privat), pentru a evita, pe cat posibil, tentatiile si pentru a le recunoaste rolul important.

  2. Bai baiatule daca am gindi noi politicieni ca tine ce am face am muri saraci si neam baga la puscarie uni pe alti sunteti nebuni ce vreti voi bai saracilor

  3. Wtf, Staruitor in munca si disciplinat? Fmm de jigodii care l-ati eliberat. Ba, chiar nu intelegeti cata ura e in tara, este? Derbedei nenorociti.

  4. In anul 2020, cei vor veni la putere in urma alegerilor, că va fi PNL sau USR+ , să readucă la normalitate legile justiției, sa repare tot ce au distrus GIO-ul PSD-ALDE-UDMR !

    De nu vor face asta, pe bot se vor linge cu toată muia pe care le-o va întoarce cei ce i-au votat și i-au trimis in Parlament.

  5. Este noaptea minti . In america ajung astia la sute de ani de puscarie pentru diferite fapte penale prin insumarea pedepselor. La noi parca este raiul borfasilor ,fur, furi furi…………………………….pana iti vin spumele , iar cand e vorba de parnaie primest pentru o singura furaciune.