De ce este Călin Georgescu un produs pur de sistem și nu un candidat anti-sistem
Tot parcursul profesional și istoricul personal al candidatului așa zis independent Călin Georgescu (62 de ani) indică un produs de sistem pur-sânge, nu un candidat anti-sistem cum încearcă să se prezinte pe rețelele sociale, în special pe Tik Tok. G4Media.ro a făcut un inventar al celor mai relevante informații despre Călin Georgescu și legăturile sale cu sistemul de putere al statului român. Informațiile indică un om a cărui carieră se identifică și cu structurile lui de putere de dinainte de 1989.
- Călin Georgescu s-a născut pe 26 martie 1962 la București. A absolvit Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și are un doctorat în pedologie (știința care studiază compoziția solului). A urmat cursuri postuniversitare în securitate și apărare națională la Colegiul Național de Apărare „Carol I”. Colegiul Național de Apărare funcționează în cadrul Universității de Apărare Carol I, o instituție de învățământ a Ministerului Apărării Național. Cursurile Colegiului Național de Apărare sunt urmate de numeroși angajați ai statului român.
- Un document arată prezența lui Călin Georgescu la ”aprinderea luminilor”, primul eveniment important al Marii Loje Naționale din România, notează Turnul Sfatului. Se întâmpla în 24 ianuarie 1993, iar evenimentul organizat de masonerie a fost consumat în Sala Oglinzilor din Casa Vernescu, din București. Acolo au participat mai multe persoane și, la momentul respectiv, s-a întocmit și o listă de prezență. La poziția numărul 4 apare Călin Georgescu, aparținând de Loja ”Delta Dunării” cu gradul 3, așa cum apare scris pe document.
- Călin Georgescu a fost consilier al ministrului Mediului și secretar general în acest minister între 1997-1998. A fost adus în minister de Marcian Bleahu, Între anii 1949-1951 Bleahu a fost delegat provizoriu pentru lucrările Canalului Dunăre-Marea Neagră, iar în 1953 a fost numit geolog-șef la Direcția Metroului București. Bleahu (decedat în 2019) este pe lista CNSAS a politicienlor acuzați că au colaborat cu Securitatea și că au făcut poliție politică. Bleahu a fost dovedit drept colaborator al Securității, prin decizie publicată în Monitorul Oficial nr. 573 din 29.11.2000. Pentru generația Tik Tok: la construcția canalului Dunăre – Marea Neagră ce leagă porturile Cernavodă de pe Dunăre și porturile Constanța Midia Năvodari de la Marea Neagră, scurtând drumul spre portul Constanța cu aproximativ 400 km, au murit circa 1400 de persoane. Regimul Gheorghiu-Dej a folosit șantierul pentru a-și îndepărta oponenții prin închisoare și muncă silnică, iar apoi moarte.
- Georgescu a fost angajat începând cu data de 7 aprilie 2004 la cabinetul ministrului afacerilor externe în calitate de consilier personal, “fără implicații financiare”, în perioada în care ministerul era condus de Mircea Geoană, a declarat ministerul de Externe, într-un răspuns la solicitarea G4Media. Întrebat cum l-a cunoscut, Geoană a declarat: “De la clubul de la Roma, unde a fost secretar general, Mircea Malița l-a adus în discuție. Avea o agendă de protecția mediului în perioada în care la ONU începea să se pună accentul pe această temă. L-am cunoscut la întâlniri la BNR și l-am luat consilier pe această zonă. Cred că a fost pe la conferințe pe zona asta, era consilier onorific. Părea dintr-o zonă foarte legitimă la acel moment, spre deosebire de preocupările de acum”.
- Pe rețelele de socializare susținătorii lui Călin Georgescu au răspândit următorul istoric de familie: ”Este din Râmnicu Sărat, mama din Buzău (nume de fată Popescu, fostă secretară a ministrului agriculturii Angelo Miculescu, socrul lui Adrian Năstase🤔), tatăl: Mihail Scarlat Georgescu, fiu de preot, fost protopop al protoieriei Râmnicu Sărat, bunicul matern de-asemenea preot, tatăl Scarlat, ofițer de cavalerie și geodez, autorul primului Catalog de cadastru funciar din România. Călin, absolvent al Institutului Agronomic N.Bălcescu București, doctorat în problemele solului, apoi, diplomat, expert ONU în dezvoltare durabilă 17 ani, apoi membru al Clubului de la Roma, director în MAE, director în ministerul mediului, economiei. Are 3 băieți, o soție, Cristela, foarte inteligentă, cultă, distinsă. Călin G. este singurul român care a scris un adevărat program de țară „Hrană, Apă, Energie „, pus la dispoziția guvernului de 14 ani, ignorat de toți premierii. Știe 4 limbi străine, are arta negocierii, cunoaște harta geologică în valoare de 3 trilioane de euro, resursele naturale sunt așii din mânecă pe care vrea să-i folosească, dacă nu vă fi sabotat și trădat cum ne e felul.”
- Buletin de București a dezvăluit că în a nul 2012, la lansarea „ideologiei” lui Călin Georgescu a participat și a vorbit despre cartea candidatului la prezidențiale Sergiu Celac, fostul ministru al Afacerilor Externe (MAE) care, conform dezvăluirilor Libertatea și ale Centrului de Investigații Media (CIM) l-a adus pe Mircea Geoană, fost președinte social-democrat, în diplomație.
Călin Georgescu are legături și cu un alt fost șef al PSD. Lansarea cărții „Pentru un ideal comun” a fost organizată și găzduită de Fundația Europeană Titulescu din București, fondată și condusă din 1991 de fostul premier Adrian Năstase. - Călin Georgescu a fost propunerea AUR de prim-ministru. O documentare G4Media.ro arată că Georgescu a devenit motiv de tensiune între George Simion și co-președintele AUR de la acea vreme, Claudiu Târziu, după ce a făcut apologia criminalilor de război calificându-i ”eroi” pe șeful legionar Corneliu Zelea Codreanu și pe autorul Holocaustului din România, Ion Antonescu. Tot el a spus despre asasinarea lui Nicolae Iorga de către legionari că ”istoria este mistificată”. Procurorii i-au deschis dosar penal pentru elogierea vinovaților de genocid și crime de război, dar procurorii l-au clasat pe motiv că fapta nu e prevăzută de legea penală. Georgescu a făcut adesea și apologia ”înțelepciunii rusești”, iar într-o dezbatere electorală de la Digi24, Georgescu nu a fost în stare să verbalizeze dacă este sau nu un admirator al lui Putin, deși moderatorii au insistat pentru un răspuns simplu, cu ”Da” sau ”Nu”. Georgescu a devenit vizibil iritat, a comentat că primește prea des această întrebare și nu a răspuns dacă îl admiră sau nu pe Vladimir Putin, inculpat internațional pentru crimele de război din Ucraina. Ulterior episodului în care a făcut apologia criminalilor de război, Georgescu a fost retras de AUR, ”pierzând” funcția de ”premier” și fiind nominalizat drept ”președinte de onoare” al partidului. O lună mai târziu, Georgescu a anunțat că a întrerupt discuțiile cu partidul extremist (februarie 2022).
- Călin Georgescu mai scrie în CV-ul său că a făcut parte din Clubul de la Roma, un think thank celebru din anii 90, din care face parte și guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Clubul de la Roma a fost creat ca organizație în România de către Mircea Malița (Asociația Română pentru Clubul de la Roma). Malița a fost ministru adjunct de externe și ministru al educației și învățământului în perioada comunistă, ambasador Statele Unite în cei mai negri ani ai comunisului românesc, între 1982-1985. Georgescu susține că Malița a fost mentorul său.Într-un podcast realizat înaintea votului care l-a plasat duminica trecută pe primul loc în preferințele românilor pentru Cotroceni, Călin Georgescu a fost întrebat cine i-a fost mentor. „Eu l-am avut și îl recunosc de-a pururi pe Mircea Malița. El a fost, vedeți cum a fost viața, a fost secretarul lui Sadoveanu (fostul scriitor și politician Mihail Sadoveanu, n.red.), când Sadoveanu era la secretariatul nostru ONU de la New York și eu am devenit secretarul lui Mircea Malița când era pe aceeași poziție, m-ați înțeles? Era omul care forma deja diplomați la vremea respectivă”, a răspuns Georgescu. Din 1974 Mircea Malița a fost membru al consiliilor pregătitoare ale conferințelor mondiale ale ONU pentru populație, știință și tehnologie, pentru dezvoltare.
- Potrivit Wikipedia (atenție, informațiile de aici pot fi editate de către oricine și nu sunt verificate) Călin Georgescu ar fi îndeplinit, în perioada 2010–2012, funcția de raportor special pentru drepturile omului și deșeurile periculoase al Biroului ONU al Înaltului Comisar pentru drepturile omului (UN Office of the High Commissioner for Human Rights – OHCHR). Ulterior, a fost președinte al Centrului European de Sprijin din Winterthur (Elveția) al Clubului de la Roma (European Support Centre for the Club of Rome) și director executiv al Institutului Indicelui Global al Sustenabilității al Națiunilor Unite (United Nations Global Sustainable Index Institute) din Geneva și Vaduz (2015–2016).
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
19 comentarii