G4Media.ro

De ce l-a retras Trump pe John Ratcliff, propus la șefia serviciilor…

Sursa: Facebook

De ce l-a retras Trump pe John Ratcliff, propus la șefia serviciilor de informații

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri retragerea candidatului pe care îl propusese la conducerea serviciilor naţionale de informaţii, John Ratcliffe, un congresman fidel preşedintelui dar neexperimentat, a cărui alegere a stârnit îngrijorare în legătură cu riscul politizării deciziilor legate de securitatea naţională, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Bunul nostru ales republican John Ratcliffe este tratat în mod nedrept de media mincinoase. Decât să suporte luni de calomnie, i-am explicat lui John cât de groaznic ar fi pentru el şi familia lui să aibă de-a face cu aceşti oameni. Aşadar, John a decis să rămână în Congres”, a anunţat pe Twitter preşedintele american, care a salutat activitatea „extraordinară” a lui Ratcliffe.

Actualul director al serviciilor naţionale de informaţii, Dan Coats, îşi va părăsi funcţia pe 15 august, după doi ani în care a coordonat activităţile CIA, NSA şi a altor 15 servicii de informaţii americane.

De la preluarea mandatului de preşedinte, Donald Trump a ignorat în mod frecvent sfaturile oferite de Coats, pe care l-a ţinut departe de anumite dosare, în special de cel privind relaţia cu Rusia.

Alegerea lui John Ratcliffe, fost primar al unei suburbii înstărite din Dallas şi procuror federal timp de doar un an, în 2007, a fost criticată de democraţi, care au scos în evidenţa lipsa de experienţă acestuia.

Rolul directorului serviciilor naţionale de informaţii este de a stabili priorităţile între ameninţările cu care se confruntă SUA. Toate persoanele care au ocupat acest post până în prezent au fost fie foşti diplomaţi cu experienţă în privinţa chestiunilor de securitate naţională, fie foşti militari, oficiali din Pentagon sau directori ai agenţiilor de informaţii.

John Ratcliffe, în vârstă de 53 de ani, s-a declarat, într-un comunicat, „foarte recunoscător faţă de preşedinte” dar, ca urmare a dezbaterii aprinse provocată de nominalizarea sa, a decis să ceară „preşedintelui să numească pe altcineva”‘ pentru această funcţie.

„Rămân convins că odată confirmat (în această funcţie) aş fi (lucrat) cu obiectivitatea, imparţialitatea şi integritatea de care au nevoie şi pe cale le merită agenţiile noastre de informaţii”, a afirmat Ratcliffe.

„Cu toate acestea, nu doresc ca o dezbatere, chiar dacă greşită, asupra securităţii naţionale şi a informaţiilor în jurul confirmării mele să devină o afacere pur politică şi partizană”, a adăugat congresmanul republican.

John Ratcliffe a apărut deseori pe postul de televiziune conservator Fox News pentru a critica ancheta procurorului special Robert Mueller şi pentru a declara că nu a „văzut dovada” unui amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 care să fi contribuit la alegerea lui Trump ca preşedinte al SUA.

Reuters informează, citând o sursă apropiată de acest dosar, că Trump îi are în vedere pe congresmenii republicani Michael McCaul sau Devin Nunes pentru acest post. McCaul este fost preşedinte al Comisiei privind securitatea internă, iar Nunes fost preşedinte al comisiei privind informaţiile din Camera Reprezentanţilor.

Trump a comunicat reporterilor de la Casa Albă că are „o listă de trei persoane” la care se va gândi în acest week-end.

După anunţul de duminica trecută privind încetarea activităţii lui Dan Coats, Trump a anunţat că ar putea-o numi director interimar pe Sue Gordon, numărul doi în ierarhia conducerii serviciilor naţionale de informaţii. O astfel de alegere ar linişti establishmentul de informaţii, având în vedere experienţa în domeniu deţinută de Gordon.

Pe de altă parte însă, circulă informaţii provenind de la surse din anturajul preşedintelui potrivit cărora nu este exclusă numirea ca director interimar a directoarei CIA, Gina Haspel.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Trump a angajat diversi oameni din televiziune, fiindca nu are prieteni si atat il duce capul. Nu se inghesuie nimeni sa lucreze pentru el, majoritatea posturilor din administratie ramanand neocupate.

    Asa e cand esti ticalos si tragi tzepe tuturor apropiatilor, ajungi singur, sau mai exact, singurul prieten al lui Trump e televizorul.

    • nu, pesedistule, trump nu a angajat atat de multi bugetari in administratie pentru ca si asa erau foarte multi. ba chiar ii concediaza. plus ca de ratcliff ii e frica si unei bune parti din republicani vinovati de chestii grave,nemaivorbind de tradatorii de tara stangisti din administratia obama

    • @ Aveti ce votati

      „mister” sau mai degraba tovarisci, ia buchiseste mataluta mai jos cum obama cel „meserias” a avut aceleasi probleme, DESI FUSESE REALES !

      Politics and Vetting Leave Key U.S. Posts Long Unfilled
      By Michael D. Shear
      May 2, 2013

      WASHINGTON — John Kerry is practically home alone at the State Department, toiling without permanent assistant secretaries of state for the Middle East, Asia, Europe and Africa.

      At the Pentagon, a temporary personnel chief is managing furloughs for 800,000 civilian employees.

      There has not been a director of the Internal Revenue Service since last November,

      and it was only on Thursday that President Obama announced a nomination for commerce secretary after the job was open for nearly a year.

      As the White House races this week to plug holes in the cabinet, the lights remain off in essential offices across the administration.

      The vacancies, attributed to partisan politics and lengthy White House vetting, are slowing policy making in a capital already known for inaction,

      and embarrassing a president who has had MORE THAN FIVE MONTHS SINCE HIS RE-ELECTION to fill many of the jobs.

      […]

      One of the worst backlogs is at the State Department, where

      nearly a quarter of the most senior posts are not filled,

      including those in charge of embassy security and counterterrorism.

      The Treasury Department is searching for a new No. 2,

      the Department of Homeland Security is missing its top two cybersecurity officials

      and about 30 percent of the top jobs at the Commerce Department are still vacant,

      including that of chief economist.

      https://www.nytimes.com/2013/05/03/us/politics/top-posts-remain-vacant-throughout-obama-administration.html

    • @asd: lasă-l pe gigel s. El e cu Bernie Sanders. Cică socialismul e ceea ce trebuie în America.

  2. Îmi place cum trolii ruși ii acuza pe ceilalți că fiind comuniști atunci când îl critica pe ineptul Trump.
    De ce nu comparați primii 2 ani din primul mandat al lui Obama cu primii 2 ai lui Trump?
    Din administrația lui Trump au plecat 15 oameni din posturi cheie fata de 4 din cea a lui Obama, 1 din cea a lui G.W. Bush și 6 din cea a lui Clinton. Pe scurt, haos.

    • @ mihai th

      nu are sens sa iti explic acum de ce il sustin pe trump :))

      pana una alta, indiferent de prostiile pe care le tot aduce in fata ochilor presa anti-trump, datele statistice rup gura tuturor propagandistilor

      1. Year
      2. Nominal GDP(in bil. US-Dollar)
      3. GDP per capita (in US-Dollar)
      4. GDP growth (real)
      5. Inflation rate (in percent)
      6. Unemployment (in percent)

      1 2 3 4 5 Unemployment
      2018 20,494.1 62,606 2.9 % 2.4 % 3.9 %
      2017 19,485.4 59,895 2.4 % 2.1 % 4.4 %
      2016 18,707.2 57,878 1.6 % 1.3 % 4.9 %
      2015 18,219.3 56,770 2.9 % 0.1 % 5.3 %
      2014 17,521.9 54,993 2.6 % 1.6 % 6.2 %
      2013 16,691.5 52,737 1.8 % 1.5 % 7.4 %
      2012 16,155.3 51,404 2.2 % 2.1 % 8.1 %
      2011 15,517.9 49,736 1.6 % 3.1 % 8.9 %
      2010 14,964.4 48,311 2.5 % 1.6 % 9.6 %
      2009 14,418.7 46,909 −2.8 % −0.3 % 9.3 %

      https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_United_States#21st_century