G4Media.ro

De ce merge prost războiul pentru Ucraina: Rusia bruiază armele de precizie…

Sursa foto: saab.com

De ce merge prost războiul pentru Ucraina: Rusia bruiază armele de precizie aduse din SUA, susține un general american

Avantajele tactice ale unor arme americane de mare precizie, folosite de armata ucraineană, au fost erodate de bruiajul reușit de armata rusă, a anunțat un înalt oficial militar american. Bruiajul unora dintre capacitățile de precizie precise ”este o provocare”, a declarat generalul-locotenent Antonio Aguto, citat de Defense One.

Din decembrie 2022, Aguto conduce Grupul de asistență pentru securitate – Ucraina, organizația umbrelă pentru coordonarea ajutorului militar aliat pentru Ucraina.

Oficiali americani din domeniul apărării au declarat anterior pentru CNN că Rusia a bruiat rachetele de precizie furnizate de SUA, ceea ce le-a făcut să își rateze țintele. În consecință, forțele americane și ucrainene au fost nevoite să modifice lansatoarelor de rachete. Rusia și-a modificat apoi bruiajul, forțând SUA să găsească din nou contramăsuri.

Astfel de arme, cum ar fi sistemul de rachete cu lansare multiplă ghidată, au oferit cândva Ucrainei un avantaj cheie pe câmpul de luptă, împingând depozitele de muniție rusești în afara razei de acțiune.

Rusia dispune de multe capacități avansate de bruiaj, inclusiv unele dispozitive de bruiaj care pot bloca semnalele GPS la o distanță de până la 20 de km.

Soldații ucraineni au raportat că bruiajele rusești le blochează frecvent dronele și ar putea fi, de asemenea, la originea problemelor legate de utilizarea sistemului de internet prin satelit Starlink, utilizat pe scară largă.

Aguto a declarat că Pentagonul trebuie să își îmbunătățească armele și echipamentele pentru a fi „suficient de rezistente și suficient de flexibile pentru a fi capabile să contracareze ceea ce fac adversarii noștri… În câteva săptămâni sau luni de la momentul în care noi vom folosi ceva pe câmpul de luptă, adversarii noștri pot găsi modalități de a întrerupe sau de a contracara unele dintre aceste capacități”.

Aguto a declarat că sistemul de partajare a informațiilor de pe câmpul de luptă Maven este utilizat pentru a planifica logistica pentru sprijinirea Ucrainei și a spus că instrumentele de inteligență artificială ar putea accelera și mai mult procesul de planificare.

Întrucât SUA au trimis echipamente și arme în valoare de miliarde de dolari către Ucraina, a reușit să accelereze procesul cu până la 30%.

Atât Rusia, cât și Ucraina au lovit grupuri de trupe aflate mult în spatele liniilor de front, folosind arme ghidate cu precizie, Ucraina ucigând până la 12 generali ruși prin diverse mijloace.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Merge prost ca unul nu poate iar ceialti nu isi iau curajul sa il termine odata.

  2. De asta e nevoie de F16, cu capacitate mai avansata de a lansa rachete anti radiatie!

  3. e vorba de gradul de implicare in razboi …. Puti.na.che a implicat total rusia in razboi, la toate nivelurile, pentru ca a pu.tut si a avut aceasta libertate, in timp ce blocul vestic, oc.cid.entul, nu s-a implicat total in razboi si nu s-a implicat total nici macar in ajutorarea ucrainei in razboi, mereu au existat intarzieri, car.ti.te, colegi care au tras si trag in continuare cu rusii, ezit.ari de foarte multe feluri, etc.