De ce nu putem realiza acasă o recuperare medicală eficientă (P)
Pacienți de orice vârstă, care suferă de afecțiuni ce le reduc mobilitatea, fie în urma unor traumatisme, fie ca urmare a unor intervenții chirurgicale, au nevoie de recuperare medicală. De asemenea, și persoanele care doresc să-și păstreze sau să revină la un tonus bun, apelează la tehnicile de recuperare medicală sub supraveghere.
Prin recuperare medicală, se ameliorează durerile, se susține refacerea mai rapidă a organismului după un accident sau o intervenție chirurgicală, se redă funcționalitatea mușchilor și mobilitatea articulațiilor. Cel mai des, recuperarea medicală are aplicabilitate în ortopedie-traumatologie, neurologie, înaintea sau ulterior intervențiilor chirurgicale, în medicina sportivă, geriatrie etc.
Chiar dacă există percepția, uneori și recomandări, că oricine poate executa singur, acasă, exerciții fizice de recuperare medicală, realitatea este diferită. Pentru a obține rezultate sigure, sunt necesare tehnicile de kinetoterapie și fizioterapie aplicate de specialiști, care folosesc echipamente medicale performante, inovative. Prin recuperare medicală, pe lângă reducerea durerii, se obține creșterea gradului de coordonare, echilibru și control și se previne agravarea patologiilor sau instalarea complicațiilor.
Rezultate excepționale de recuperare medicală în timp scurt se obțin la Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie, construit de la zero și dat în funcțiune în urmă cu trei ani. Aici sunt tratate diferite patologii, precum accidente vasculare, afecțiuni vertebrale, arteriopatii, artroze, hernii de disc, hipertensiune arterială, neuropatii, reumatisme, sechele posttraumatice, semipareze, parapareze, tetrapareze și multe altele. Prin acest centru medical, au trecut deja peste 20.000 de pacienți, ceea ce relevă o experiență relvantă a echipei de specialiști, în ciuda faptului că sunt poate printre cei mai tineri din sistemul de recuperare medicală și îngrijiri paliative.
Cu una dintre cele mai mari săli de fizioterapie și masaj din România, cu echipamente de ultimă generație, unele aduse în premieră în România, după ani de cercetare în institute din Franța, Spitalul Sfântul Sava are în echipa sa medicală 40 de terapeuți în kinetoterapie și fizioterapie, 8 medici specialiști, 30 de asistente medicale. Centrul beneficiază de propriile ambulanțe, una dintre ele fiind dotată la nivelul cerințelor de tip B, de intervenție de urgență. Deține peste 70 de echipamente de recuperare medicală, diagnoză și tratament, iar internarea se face în condiții superlative, similare hotelurilor de 4*, cu trei mese incluse, hrana mereu proaspătă fiind preparată în bucătăria proprie.
După internare, se face un examen clinic general și local, apoi un consult de specialitate detaliat, în urma cărora se realizează schema de tratament, ținând cont și de recomandarea medicului care a realizat intervenția chirurgicală, acolo unde este cazul. Apoi, pacientul este repartizat unui kinetoterapeut și începe recuperarea medicală chiar în aceeași zi cu internarea. Cei mai mulți dintre pacienți afirmă că simt îmbunătățiri ale stării lor de sănătate de la primele ședințe, dar acest lucru depinde atât de patologia fiecăruia, precum și de voința proprie. Or, aceste investigații sunt deosebit de importante în stabilirea procedurilor și tipului de exerciții de urmat, în funcție de fiecare pacient în parte și de patologiile sale. Nu există un șablon, pe care îl urmează toți pacienții. De aceea, nu este recomandată recuperarea medicală acasă, dacă pacienții se află într-o stare care necesită supraveghere, atât medicală, cât și de specialitate. În Spitalul Sfântul Sava, terapeuții sunt și buni psihologi, care știu să stimuleze pacienții pentru a-i implica în procedurile de recuperare cât mai mult posibil.
Serviciile medicale de sunt asigurate 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Pe Un tur virtual al Spitalului Sfântul Sava poate fi urmărit aici.
Pe lângă recuperarea medicală specializată, cu cele mai bune rezultate dovedite, Spitalul Sfântul Sava asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se efectuează în saloane cu 2 sau 3 paturi. De curând, Spitalul Sfântul Sava a deschis și o secție cu 18 paturi pentru monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă.
Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881
contact@spitalulsfantulsava.ro
https://spitalulsfantulsava.ro/
https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/
http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank