G4Media.ro

De ce participa un kenyan mascat cu niqab la campionatul feminin de…

sursa foto: Captură Twitter Kenya West

De ce participa un kenyan mascat cu niqab la campionatul feminin de șah din Nairobi și cum și-au dat seama organizatorii că este bărbat

Un tânăr kenyan a participat la o competiţie feminină de şah purtând niqab şi ochelari. Până când a fost demascat, el a jucat patru tururi, relatează AFP, citat de News.ro.

El a explicat că a ales să se deghizeze şi să participe la turneul feminin de la Nairobi pentru a obţine bani.

Secretarul general al federaţiei kenyene de şah, John Mukabi, a declarat că nu a maii întâlnit o astfel de situaţie. “Şi nu cred că a mai existat un astfel de caz în lume”.

Organizatorii celei de-a 31-a ediţii a Kenya Open, competiţie internaţională de şah care a reuniit 445 de participanţi la Nairobi, în perioada 6-10 aprilie, au descoperit că Milicent Awour era de fapt Stanley Omondi. “Primul indiciu că este ceva în neregulă a apărut atunci când am făcut un tur cu un fotograf, pentru a face fotografii. Când am revenit la calculator pentru a identifica persoanele din fotografii, am văzut că numele său era Milicent Awour. Ne aşteptam să abă un nume musulman. Era puţin bizar, dar este posibil ca oamenii cu nume creştine să fe musulmani”, a explicat Mukabi.

“Arbitrii au remarcat şi ei ceva: după meciuri, această persoană dispărea şi revenea apoi abia cu câteva minute înainte de turul următor”, a adăugat el.

S-au remarcat la “concurentă” şi faptul că avea umeri largi şi încălţăminte care de obicei este purtată de bărbaţi.

Rezultatul său în turul trei, victorie în faţa unei jucătoare cu experienţă, i-a convins pe oficiali că într-adevăr era ceva în neregulă. La finalul rundei următoare, după o înfrângere în faţa unei şahiste din Uganda, o femeie arbitru l-a însoţit pe bărbat la toaletă şi a insistat să îşi dea jos niqabul. Atunci el a recunoscut imediat că este bărbat.

Falsul concurent a fost exclus din competiţie şi rezultatele meciurilor sale au fost inversate. “El a spus că a acţionat astfel din cauza problemelor financiare”, a precizat Mukabi.

La turneul respectiv, primele zece clasate au primit premii în bani.

Competiţia feminină este cu pretenţii mai mici decât sunt cele masculine, la care participă marii maeştri. “Nu avea nicio şansă la masculin”, a adăugat Mukabi.

Tânărul, care studiază la Universitatea din Nairobi, se va prezenta săptămâna viitoare în faţa comisiei de disciplină a federaţiei kenyene. El riscă să fie suspendat mai mulţi ani.

sursa: News.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. „cum și-au dat seama organizatorii că este bărbat”. Se scărpina la (0413 când gândea mai profund?

  2. Toate religiile sunt.

  3. Nu e niciun handicap.
    E vorba de posibilitatile ingradite ceea ce priveste educatia, pe care o femei le are. (ex. sora nu are voie sa faca mai mult de 4 clase, in timp ce fratele a avut voie sa termine 12).
    La asta se mai pot adauga de exemplu datoriile pe care o femeie le are in societate (gatit, sa se ocupe de familie) si nu poate sa stea sa se joace sah toata ziua.
    + multe altele —> nu poti compara persoane care au trecut prin invatamant superior (in cazul asta cel mai probabil toti barbati care sunt in acea competitie de sah) cu persoane care din pacate nu au avut sansa la o astfel de educatie si cel mai probabil nu au nici atata timp sa se antreneze cum trebuie pt competie (in cazul asta cel mai probabil multe dintre femeile ce au participat la competita de sah)