G4Media.ro

De ce s-a răsucit PSD pe tema anticipatelor. Pericolul ultrapopulismului

De ce s-a răsucit PSD pe tema anticipatelor. Pericolul ultrapopulismului

Paul Stănescu și Marcel Ciolacu s-au prins într-un târziu că mai pierd un procent de fiecare dată când ies la televizor să explice cât de proaste, de inutile și de nocive sunt anticipatele pentru România.

Publicul înțelege un singur lucru: PSD fuge de alegători, se teme de vot, marele partid evită o nouă confruntare cu electoratul. Oricâte argumente s-ar strădui să aducă împotriva anticipatelor, pesediștii pierd masiv dacă, în plină campanie pentru locale, liderii lor susțin mai departe că votul nu e bun și că întoarcerea la popor reprezintă răul suprem.

Cineva a înțeles totuși zidul spre care PSD se îndreaptă cu toată viteza și a zis, stop. Schimbam foaia. PSD vrea și el anticipate sau mai bine zis nu se opune. ”Trebuie să dăm dovadă că nu ne e frică”, le-a cerut Paul Stănescu, duminică, pesediștilor chemați să o aleagă pe Firea la șefia PSD București.

Marcel Ciolacu le-a numit luni o mascaradă, cu precizarea că majoritatea liderilor reuniți luni în CEX ar fi spus că partidul e gata de anticipate și că nu se teme de niciun fel de alegeri.

Prin urmare, liderii PSD au băgat partidul în ședință pentru noi instrucțiuni pe tema anticipatelor: zicem ca liberalii, dar facem ca noi. Nu ne costă nimic, dar în realitate vom sabota la maximum calendarul alegerilor în așa fel încât parlamentarele să nu poată fi suprapuse cu alegerile locale.

Acest comportament schizoid pare să se manifeste și în interiorul partidului. O parte dintre lideri, în frunte cu Marcel Ciolacu, chiar vor anticipate, în primul rând pentru a scăpa de șantajul baronilor locali și pentru a-și consolida puterea internă.

În schimb, o parte din baroni și cei care nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste parlamentare nu le doresc, deoarece pierd semnificativ din puterea de a influența deciziile liderilor de la centru.

În caz de anticipate, va fi mai dificil pentru baroni să-și plaseze oamenii în viitorul Parlament sub amenințarea că, în caz contrar, nu vor mai trage pentru partid. Parlamentarele organizate simultan cu alegerile locale îi obligă se mobilizeze la maxim în primul rând pentru ei, dar de efortul lor va beneficia, implicit, și partid.

În cazul parlamentarilor, groaza de anticipate e și mai ușor de înțeles. Cel puțin jumătate dintre ei riscă să nu mai prindă viitorul Parlament, adică pierd indemnizația și toate celelalte privilegii de ales al poporului cu aproape un an mai devreme.

Replierea PSD vine însă cam târziu. Cu sau fără o înțelegere pe sub masă, pesediștii au intrat deja în jocul Cotroceniului acceptând să dea jos guvernul Orban. Astfel, ei au creat premisele organizării de alegeri anticipate și, cel puțin până azi, tot ei au părut că fac tot posibilul ca ele să nu aibă loc.

Prin dărâmarea guvernului Orban, pesediștii au mai comis însă o eroare de ordin tactic. În plină campanie electorală pentru locale, PSD amintește din nou electoratului cine controlează jocul în Parlament, oferindu-le ocazia liberalilor să se comporte ca un veritabil partid de opoziție, deși se află la putere.

Din acest motiv, liberalii transmit non stop, în fiecare zi, mesajul că ar dori să guverneze țara, să-și asume decizii și să repare o economie făcută praf după epocile Ponta, Dragnea, Dăncilă, dar că nu pot din cauza unui PSD nereformat, care blochează totul în Parlament.

Cu lideri slabi și cu un aparat de propagandă tot mai irelevant (vezi aici cum s-au prăbușit audiențele TV în ultimii cinci ani), PSD a ajuns, după un lung șir de erori, în situația lose-lose, adică pierde orice ar face.

Dacă acceptă într-adevăr anticipatele, partidul va lua mult mai puține mandate de parlamentar decât numără azi. PSD are azi în sondaje cam 20%, față de 45% în urmă cu trei ani. Cu acest scor înjumătățit, câștigă doar primarii, care se vor alege tot într-un singur tur, și liderii de la centru, dacă vor reuși să colonizeze Parlamentul cu oamenii lor.

Dacă nu acceptă anticipatele și va boicota organizarea lor, prelungind fiecare procedură în Parlament sau prin contestații la Curtea Constituțională, PSD riscă să plătească scump fuga de alegători și să ridice din nou valul de ură care a costat partidul procente bune de câte ori a reușit performanța să stârnească indignarea alegătorilor de drepta.

Anticipatele sunt predicatul de campanie de care liberalii aveau nevoie pentru a mobiliza alegătorii. Dragnea și Dăncilă au dispărut din prim-plan, PSD a plecat de la guvernare, nu și de la putere. Lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban le lipsea un predicat puternic, capabil să genereze emoție.

Pesediștii au jucat până acum atât de prost cartea anticipatelor, încât i-au ajutat pe liberali să puncteze indiferent dacă, în final, ele vor fi organizate sau nu.

PSD nu înțelege nici acum că nu mai ține cu jocul pur propagandistic pe o temă sau alta (anticipate, majorarea pensiilor, naționalism vs europenism etc) și că va continua să se prăbușească în sondaje dacă va amâna în continuare reformarea internă.

Ciolacu și Stănescu nu vor mai păcăli la fel de multă lume, cum a reușit Dragnea în 2016, dacă vor defila la braț cu vechea garnitură de baroni locali, cu lideri corupți al căror unic scop este preluarea controlului asupra justiției și cu teme ultrapopuliste, de tipul referendumului propus de liderul PSD Maramureș.

De fapt, riscul cel mai mare este ca, în lipsă de soluții interne, PSD să apeleze la măsuri și promisiuni ultrapopuliste, ca ultima armă în lupta disperată pentru a-și menține baza de putere (primari, șefi de CJ) și pentru a spera într-un scor cât mai bun la parlamentare.

Ultrapopulismul reprezintă, așadar, cel mai mare pericolul în 2020, din partea unui partid care și-a dat deja, în cei 7 ani cât a condus România, măsura populismului.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

51 comentarii

  1. PSD ul este cel mai avantajate într-un astfel de context creat!!!
    Nu mor de grija psd-ului ci mai degrabă de minicimea celorlalți care nu sunt capabili sa guverneze!!!

    • Pnl-eii au greșit ca nu au acționat imediat cu anticipatele…Vor deconta pt asta!!!

    • Tu ai citit articolul? Și dacă da, l-ai înțeles? Nu de alta, dar nu pari să fi priceput ceva din el, postacule!

    • Da l-am citit.Si nu sunt de acord cu multe aspecte!!!
      De asta spun ca nu asa intelege poporul pt ca s-a văzut f clar ce au făcut pnl-eiii!!!
      Orban daca-si dădea imediat demisia azi avea alegeri anticipate!!!
      Pt ca a vrut la putere si a daramat guv PSD ist era lesne de inteles ca are nevoie de sprijin parlam pt guv.!!!
      Si ar fi primit sprijin popular!Acum vom vedea ce va fi…

    • Eu am înțeles ca toți sunt la fel asa ca o sa votez Alianța USR+Plus, ca mi-a plăcut C++ la școală

    • Dle Tapalaga, cea ce nu vreti nici Dvs sa recunoasteti din motive evidente:
      in Romania, de cand a aparut pe harta, clanurile mafiote economico-politice duc o lupta pe viata si pe moarte pentru resursele publice in care isi pot baga mana pana la cot, cel putin.
      Toti acestia sunt secondati de catre institutiile statului la fel de ultracorupte si aservite, precum si de biserica si mass media partizana.
      Lasati populismul si alte bazaconii, ca incet incet, nici macar la prosti nu va tine.
      Sper.

    • Poate ne spune dl Tapalaga, ca văd ca se pricepe:
      La ce și a mai dorit Tov președinte guvernul lui în Noiembrie anu trecut, dacă a fost chitit d la început p alegeri anticipate?? Nu ierea mai bine sa respingă Parlamentul doua propuneri d premier atunci, in Noiembrie ?? Acum avea și Parlamentul și Guvernul său. Așa ce a rezolvat?? Văd ca dl Tapalaga tot da in PSD, dar Președintele cum i se pare? Deștept foc, ce sa zic! Iar PNL ul, nu mai vorbesc. Sa vii cu candidat, sa ți l desemneze Safu premier și apoi sa spui ca nu votezi guvernul trebuie sa fii ori idiot ori rău intenționat, sa te vb aia p el de popor.

    • @Ilie sculeru’: bine punctat. 🙂

    • Stii de ce si-a dorit guvern in Noiembrie, desteptilor? Pai in primul rand ca erau alegeri prezidentiale, nu poti arunca tara in haos inainte de prezidentiale; apoi era sf. de an, trebuiau facute bugetul si altele, voiai sa o lase pe mana lu dancila?. Întâi pui tara pe roate si apoi te joci de-a politica.

    • De ce ati daramat-o pe Dancila daca vreti alegeri anticipate?! Voi sinteti idioti… Acuma PNL-ul se teme sa stea la guvernare si se suceste pe teme alegerilor anticipate, neguvernand tara, ca sa nu vada lumea cat de idioti sint. Stiu ca la toamna iar gastiga PSD si fac circ cu anticipatele.
      Voi daca nu erati idioti, o lasati pe Dancila pana in toamna si gastigati parlamentarele. Asa daca sinteti timpiti, impreuna cu presedintele vostru obtuz si cretin, faceti circ pentru anticipate cu 3 luni inainte de cele normale !!! Mare e gradina Domnului ….

  2. Observatii pertinante. Pesedistii s-au prins prea tarziu de chestia cu anticipatele. E ca si cand ai afla in timpul cursei ca de fapt nu participi la o cursa de 1000 ci de 800 m. S-a dus dk sprintul. Ar fi trebuit ca ei, pesedistii, sa fi fost aceia care sa-i fi solicitat lui Orban sa demisioneze in vederea anticipatelor, dar asta era prea mult pentru unii ca Larguta, juvetele ei, Ciociolacu sau gasca pierduta si recuperate a lui Ponta.

    Si da, votand motiunea, pesedistii au votat de fapt anticipatele. Dupa solicitarea de investiture incep sa curga cele 60 zile pana la dizolvare. Tergiversarea este neconstitutionala iar CCR le va apluca, de data asta, un dus cu gheata

  3. daca sica zdringhi,zdringhi voia cu adevarat anticipate isi lua guvernul isi depunea mandatul si aveam anticipate

  4. Ha, ha, ha! Bau, bauu … Ultrapopulismul … tăpălăgian, cu „întoarcerea la popor” înainte … de a se face praf de tot imaginea peneliștilor, este de tot hazul!

    Câți … „Cîți” selfiști cu capu-n nori crezi că are poporul ăsta ca să creadă o gogoriță ca asta!?

    Lucrurile sunt simple. Dacă PNL ar fi în stare să producă rezultatele care să facă cu adevărat ca guvernarea PSD să pară eșuată, ar fi trebuit să se bucure că e la guvernare, nu să își forțeze … căderea. Ar fi câștigat un an în plus la guvernare și 5 ani în total cu un președinte „al lor”

    Numai că ei, au început să se rostogolească în prăpastie din prima zi de guvernare.

    • Postac psdist istoric al sitului, va zica, guvernarea psd a fost ravisanta, si ce sa vezi, guvernarea PNL e cea esuata! Guvernul PNL nu si-a fortat caderea in niciun fel, pur si simplu au trecut in plan localele in doua tururi, si au asumat aceasta lege, pentru ca in parlament a inmormantat-o psd de 3 ani la comisia electorala. Psdeii, udmreii si pontistii au spus ca nu vor locale in doua tururi, si-au picat guvernul si legea in cauza prin motiune de cenzura. Ce an in plus la guvernare, bati campii, ce guvernare se poate cu psd majoritar si controland distructiv institutiile statului – parlament, birourile camerelor, secretariatul general, monitorul oficial, consiliul legislativ, avocatul poporului, ccr, structuri prin care faulteaza si distruge cand nu tergiverseaza la nesfarsit actiuni ale guvernului. Bunaoara azi, s-a respins in parlament oug 1/2020, prin care se suspendasera delegarile pe banet greu ale scarbelor psdiste, mai exact, toate coafezele si militienii se intorc in guvern si agentii guvernamentale, si nu mai discut, ca ma apuca greata! ANTICIPATE! In seara asta, dupa 12 noaptea, AMR 59!

    • In care „prapastie” s-au scufundat , bai postac amarat ?1?…Te-ai uitat un pic pe sondaje ?..Cam naspa, nu ?…se cam subtie solda, milogule !…
      Ce poti sa faci la guvernare, ma, cu majoritatea actuala din Parlament plina de pesedei tampiti si cozile lor de topor de la alte grupari, care se opun din principiu la orice masura/ lege..normala ?!?

  5. Nu functioneaza linkul :
    vezi aici cum s-au prăbușit audiențele TV în ultimii cinci ani.
    Poate il faceti sa mearga, este interesanta informatia.

  6. Nu functioneaza linkul – ( vezi aici cum s-au prăbușit audiențele TV în ultimii cinci ani).
    Poate il faceti sa mearga, informatia este interesanta.

  7. Adica PNL si USR sunt populisti, iar PSD e ultrapopulist. Bine ca ne explica Tapalaga cum stau lucrurile.

    • Putem să-i explicăm și noi așa, off topic, faptul că globalizarea a fost infranta de populism, și ca să-l parafrazăm pe unul dintre promotorii acestuia din urmă, Nigel Farage, „but populism is popular”.

  8. Si ne intoarcem la vechea problema: PSD dupa aproape 10 ani de batut joc in toate domeniile, in caz de alegeri ia 20%. USR dupa 4 ani de treaba facuta relativ bine, se bucura daca primeste 20%. Asta e electoratul, asta e tara.

    • bine punctat
      intro tara normala un partid care a incercat sa legalizeze coruptia nu ar trebui sa ia voturi numai de la hotii
      se pare ca 20% din romanii sant hotii

    • La >50% analfabeți funcțional ce pretenții ai? Înfiorător că PSD- ul încă mai există, la 20% să obțină chiar stingem lumina!

  9. Stănescu de la PSD face cum zice popa Iscru
    iar popa zice sa furi ca pe urma oricum mori.

  10. Misiune imposibila . Indiferent de hotarirea luata PSD nu are solutii de cistig .

  11. PNL si PSD au nevoie de anticipate pentru ca niciunii nu isi doresc sa intre in vigoare legea pensiilor. TOTUL este un mare blat PNL & PSD. Vin ai nostri, pleaca ai nostri…
    Daca reusesc sa faca anticipate au maxim de profit, USR PLUS e in deriva, ALDE si altii nu mai intra in parlament si locurile se vor redistribui catre USL. Dupa anticipate USR va ramane nesemnificativ iar coalitia PNL + PSD (USL2) va avea liber la jaf inca 4 ani.

  12. Lungul drum al zilei catre noapte sau cum sa te bati singur cu propriile arme .

  13. Colac peste pupaza PSD a trântit în Senat OUG prin care guvernul Orban a eliminat pilele PSD detașate la stat, a înghețat salariile demnitarilor și a reparat ”Ordonanța lăcomiei” promovată de Dragnea și Dăncilă

  14. Suprapunerea localelor cu parlamentarele e un cadou nesperat pentru PSD, pentru că îi ajută să combată consecințele dezastrului de resurse umane traversat de acest partid. Mai exact, această măsură le obligă primarii/candidații la locale să tragă pentru partid și la parlamentare, dacă vor să se aleagă ei primari sau consilieri locali.
    Având în vedere marile caractere din PSD (și nu numai), se întâmplă frecvent ca un primar ales din partea PSD să susțină ulterior alte partide, mai ales aflate la putere cum e acum PNL. Suprapunându-se cele două rânduri de alegeri, nu o mai pot face, că doar n-o să spună electoratului să-i voteze pe ei din partea PSD, dar la parlamentare să voteze PNL.

    • Cineva ( acolo sus te iubeste -film ) , foarte buna observatia , nu trebuiesc organizate alegeri locale si parlamentare in aceeasi zi , le taie macaroana daca exista un interval de o saptamana sau doua intre ele , pe primarii pesedisti alesi sau nu din primul tur o sa-i doara la basca de reprezentarea ciumei rosii in Parlament .

  15. PR-ul ( Perfidia Rapandulelor ) la nevoie se cunoaste. Perfidia psd-istilor este eterna. Perfidia insignifiantilor Stanescozaurus&Ciolacozaurus nu cunoaste margini. Vor sa para temerari si vand gogosi cu sacul. Insa produsul nu seamana cu reclama. Dedesuptul aparentelor se ascunde o haita de salbaticiuni exotice tarseloase. Minciuna, smecheria, manipularea stau in capul mesei. Ajunsa intr-o situatie extrem de jenanta, casta sordida de cleptocrati insalubri si lasi a inceput, netam-nesam, sa-si concentreze satira pe alegeri anticipate. De ochii lumii! caci amestecul de lasitate si frica le-a zdruncinat nervii. Asa se explica sucirea subita a acestor fosile preistorice, neconvertite la civilizatie. Lasii isi asculta fricile. Lasii, de regula, evita confruntarea, evita multimea. Lasii psd triumfa doar in tenebrele lor. Au muci in cap sobolanii ciumati! S-au discreditat politrus(c)ii cu o inconstienta ce frizeaza nebunia. Fireste, excentritatile se inmultesc si tocmai multiplicarea acestora impinge gasca de sa mai bogdaprosteasca. Cu alte cuvinte, smintelile si dementa psd sunt rezultatul unei stari patologice colective. N-ai decat dispret pentru asemenea lepadaturi sabotoare, lase, schizmatice.

  16. Populismul e periculos, iar ultrapopulismul este inca si mai periculos. Numai securismul este bun.

  17. Ce se mai incearca acoperirea blatului dintre psd si pnl 🙂
    psd nu pierde. psd castiga pt ca se va vota un tur la alegerile locale. parlamentarele erau oricum pierdute.
    pnl si psd au reusit sa blocheze usr+ la faza asta. dar mai toate ziarele online incearca sa acopere blatul dintre cei doi parteneri usl. vedeti si declaratiile legate de candidatii la primarii. vedeti si declaratia ministrului violeta ce cheama inapoi oamenii de dreapta. chipurile ei sunt de dreapta 🙂
    trebuie iesit masiv si votat USR+ sa stopam reintoarcerea USL-ului. am vazut 3 luni de ce au fost in stare. ei si cu ficusul de la cotroceni au mai dat o sansa psd-ului 🙂

    • Lumea n-a priceput si nu cred c-o sa priceapa nici tura asta. Se va vota masiv PNL si ajungem iar la rocada 🙂

  18. Stați liniștiți că nu vor avea loc alegeri anticipate .PSD revine la guvernare după decizia CCR ,care îl va obliga pe limitat să numească un premier care are o majoritate în parlament .Alegerile anticipate au loc numai atunci când nu există o majoritate ,nu când vrea un nebun avid de putere .

    • Postac psdist, de curiozitate, prestezi pe datorie, ca psd e in gaura cu banii!

    • Ne lași! PSD-ul să plece în Rusia, că are apucături venite de acolo! Așteptăm să aibă sub 10%, și după aia să-i vedem. Foarte bine punctat, d-le Tapalagă!

  19. Ciuma rosie se teme de anticipte ! Era securistilor si mafiotilor se termina definitiv.
    Dupa 30 de ani de hotie,furt si minciuna, majoritatea romanilor nu mai tolereaza un grup infractional la butoanele puterii.

  20. Sa nu cantam prohodul PSD .
    PSD se va alia cu PNL ( ca ying si yang) si va forma un nou si curat USL 2.0 unde fiecare se va infrupta din bugetul tarii dupa nevoi si rang sub ochiul vigilent al atotputernicului.

  21. PSD e o organizatie mafiota din care toti oamenii capabili sunt dati afara, cel mai recent Birchall.

    Deci PSD nu are cum sa se reformeze, nu are cine sa faca reforma, contine numai gunoaie.

  22. Mi-a atras atenţia următoarea afirmaţie: „va fi mai dificil pentru baroni să-și plaseze oamenii în viitorul Parlament sub amenințarea că, în caz contrar, nu vor mai trage pentru partid”.
    Să presupunem că acei baroni „nu mai trag pentru partid”; ce vor face, în acest caz? vor trage pentru alte partide? nu vor mai trage pentru nimeni? nu sunt ei „baroni” tocmai în virtutea capacităţii lor de „a trage” pentru un partid dau altul? dacă nu mai trag, îşi pierd statutul de baroni, pentru că pe altceva nu se bazează, deci ei sunt condamnaţi „să tragă”, în orice caz – puterea lor e şi slăbiciunea lor; şi dacă aleg alte partide, tot sunt condamnaţi să tragă – vrei să fii baron, atunci tragi, dacă nu tragi, atunci nu mai eşti baron. Ce facem cu simbioza asta? în cazul PSD, e liantul care-i ţine în viaţă.

  23. Cand PSD-ul era impotriva alegerilor anticipate era rau , acum ca au schimbat foaia , iar este rau .
    Perceptia mea este ca , in colonia periferica numita „romanica ” viata este palpitanta .

  24. Psd, chiar daca se opune anticipatelor, nu este pierzator. Nu va mai obtine 45%, dar ceva peste 20%, cu siguranta. Psd a primit un cadou nepretuit de la pnl si Iohannis: alegeri locale intr-un singur tur. In acest fel isi mentin baza electorala. USR-PLUS sunt perdanti din start. Un partid se consolideaza de la baza, cu alesi locali care lucreaza pt colectivitate, care promoveaza oameni valorosi, nu pile si rubedenii, dar uite ca blatul psd-pnl a functionat si USR+ sunt marginalizati. Cu anticipatele, sa fim seriosi, era interesant si mult mai benefic daca veneau mai devreme; cateva luni diferenta, e nimica toata. Daca pnl si Iohannis aveau ganduri curate, Orban isi dadea demisia inca de anul trecut, dupa o OUG pt alegeri in 2 tururi, urma alt guvern care proceda la fel. Puteam sa afirmam ca pnl este partidul care a pus Romania pe drumul cel drept si ca intram in era „Romania normala”. Jocurile de culise intre pnl si psd, vizibile de la o posta, ne indreptatesc sa credem ca usl 2 este pe cale de aparitie.

    • @Sincer?
      Nu-i așa. Narațiunea asta cu „demisia lui Orban și anticipatele, dacă și cu parcă” nu e așa. Dacă Orban își dădea demisia și nu era demis prin moțiune, același Orban nu putea să fie premier desemnat. Asta unu la mână. Doi la mână: dacă Orban nu era azi demis și mâine prim-ministru desemnat, ORICARE altul (nu știu, dă tu un nume, da’ fii atent – ORICE nume) e votat prim-ministru. Pe cale de consecință, conform Constituției o luam de la capăt cu numărătoarea (ști tu: 1 demis + 2 nominalizări repinse, 60 de zile etc.). Asta la pachet cu etichetele „guvernul meu”, „pohta ce-a pohtit”, „guvernul zero” – hai că ți le amintești…

      Trei – Constituția nu poate interzice unei persoane (în cazul de față Orban) să încerce să facă o majoritate parlamentară la momentul Tzero. Sau la momentul Tunu. Sau la Tdoi? Pur și simplu, este o chestiune politică. N-are nicio treabă cu chestiunea juridică. Iar CCR-ul n-are voie să facă politică. Sau are…? De aia demersul la CCR al PSD e ridicol. Ceea ce azi poți să n-ai/mâine poți să ai. Majoritate. În Parlament. Nu-ți convine ție PSD? Nicio problemă, supendă-l pe președinte. Cine te oprește. Ai mai făcut-o de două ori, te-ai dat mare 3 ani că atâta-i trebuie lui KIWI să nu execute ce hotărește pesedeu’ că trosc/plosc, suspendarea și la gară – ia uite ce bine se potrivește! – facem și referendum pentru demiterea președintelui odată cu alegerile. Perfect!

      Aha! Îți cam țâțâie curu’ pesedeule! Nu mai demiți pac-pac preșu’! Nașpa!

      Oricum, ceea ce se vede este o bâlbâială incredibilă a celor din PSD. Pur și simplu sunt „imbecilizați”, li se „limbă-plimba-n” gură. Ciolacu transpiră la propriu la fiecare vorbă care i se prelinge din gură. Așa „se vede” parvenitul din el – e înspăimântat de propriul viitor/știe că e nimeni în drum, un fel de Zgonea pierdut pe treptele tribunalelor… Daniel Florea, ăla de la sectorul 5, a fost literalmente lamentabil. Cartea Junglei e nivelul lui intelectual… praf! Firea este toată mov/bleu și plesnește niște vorbe tapate ca o găină care se zbate fără cap. Stănescu încearcă să facă poză de „patriarh” și pur și simplu nu poate să iasă din „pufoaica” de tractorist. Buzatu parcă ar vrea să se ascundă într-o gaură de șarpe, dar nu-l lasă „sponsorii”… Mandea? Arsene? Ăla de la Maramu’? Niște fețe de interlopi, ceva de groază!

      Și au ajuns să se roage de Tudose și de Ponta să-i scoată din budă? După ce i-au umplut pe ăștia doi de flegme de sus și până jos, acum ling la poala lor lor și pupă mâna ca tradatorul Bastus (Ghe. Dinică – mare actor!) în fața mamei lui Gerula (Ilarion Ciobanu) în „Columna” („în nemernicia mea ca un câine turbat…”). Bleahh!!!

    • Nu cred ca isi permite nimeni din cele două partide un nou USL dar USR PLUS e pierzator din start. Le e teama de USR PLUS pentru că nu stiu de unde să-l apuce,sunt cinstiți, cu legea în mână, nu fac blaturi și vor și dezvoltarea României. Periculoși rău și pentru PSD și pentru PNL.

    • @Vio7. Nu ma refer la o alianta, ci la aranjamente intre cele doua partide, pt a ramane la putere. Le este frica tare de USR PLUS.

  25. Sorry, dar nu o cred pe asta cu picatul in capcana. PSD-ul nu pare ca e plin doar de prosti. Sursa principala de venit si de voturi e la nivel local. E clar ca daca mai vor sa consolideze niste putere pentru 2024, localele sunt prioritatea nr 1.

    Cu cat mai multe primarii, cu atat mai bine. Capitala inclusiv. Care e uriasa.

    Cand ai de ales intre 2 tururi si posibil anticipate, e clar ce alegi.

    Singura mea surpriza cans a trecut motiunea a fost ca toti parlamentarii lor au tinut linia.

    Ei bine sa vad cum o sa mai tina linia acum cand trebuie sa voteze pentru parlamentare. Nu stiu cum isi va controla PSD-ul pe cei care stiu ca nu vor avea sanse sa intre in viitorul parlament. La fel si la ALDE.

    Eu am inceput sa fiu sceptic legat de realizarea anticipatelor. Dar cred ca dl Tapalaga are aici dreptate.

    Fiecare piedica pusa de psdisti e un procent pierdut la locale.

  26. ce frumos a reusit usl2 sa ingroape aleferea primarilor in 2 tururi!

  27. Toate bune si frumoase domn Tapalaga numai ca la faza cu populismul si ultrapopulismul ai c-am dat-o in bara! Pai Ttaie atunci când promiti si te tii de cuvant nu cred ca se chiama populism dar când promiti una si faci alta ala e populism! Sa punctez ca sa-ntelegi: 1. PNL in campania electorala- suntem total impotriva ordonantelor de urgenta- 4 februarie 2020 , 25 ordonante de urgenta intr-o singura noapte! 2. PNL in campania electorala- in 30 de zile eliminam pensiile speciale abia aproape la trei luni deci peste 60 de zile beneficiind si de sprijinul PSD AU MOSIT O LEGE care e desfiintata de CCR! Nu mai adaug si alte promisiuni pe care nu sunt capabili sa le sustina!

  28. La prezenta la vot de peste 60% psd este istorie,asta sa nu uitam niciodata.! Prezenta la vot este o indatorire a noastra,pentru 10 min pierdute la vot ,astia castiga dreptul de a ne scuipa in fata 4 ani