G4Media.ro

De la 1 iulie, vaccinarea anti-covid se va face exclusiv la medicul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

De la 1 iulie, vaccinarea anti-covid se va face exclusiv la medicul de familie

Guvernul României a aprobat vineri un proiect de OUG care prevede că începând cu 1 iulie vaccinarea anti-covid se va putea face doar la medicii de familie, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Ordonanța de urgență mai stabilește că medicii de familie și medicii din ambulatoriul clinic de specialitate pot acorda în continuare consultații medicale la distanță pentru pacienții cu afecțiuni cronice și boli cu potențial endemo-epidemic. De asemenea, terapiile psihiatrice și serviciile conexe actului medical furnizate de psihologi și logopezi se pot acorda în continuare la distanță. Consultațiile la distanță se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Investigațiile paraclinice efectuate în regim ambulatoriu, necesare monitorizării pacienților diagnosticați cu COVID-19, după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare, precum și a pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecțiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, boli neurologice, se efectuează în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora, chiar dacă furnizorul aflat în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile lunare contractate la momentul solicitării; pentru decontarea contravalorii acestora, sumele contractate inițial se suplimentează prin acte adiționale.

În scopul asigurării accesului neîntrerupt la tratament al pacienților cu afecțiuni oncologice, serviciile medicale spitalicești de chimioterapie cu monitorizare, acordate în regim de spitalizare de zi, precum și serviciile de radioterapie cuprinse în programele naționale de sănătate finanțate de CNAS, se acordă gratuit tuturor pacienților care au nevoie de aceste tratamente. Decontarea contravalorii acestora se face de casele de asigurări de sănătate, la nivelul realizat, suplimentând sumele contractate inițial cu furnizorii de servicii medicale, prin acte adiționale, după încheierea lunii în care acestea au fost acordate, dacă a fost depășit nivelul contractat. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Ciurda „Sanitarii pricepuți“ să înceapă să ragă! :)))))

  2. Covidu e mort, cine dracu se mai vaccineaza? Fanaticii

    • Eu. Dacă devine sezonier eu îl fac în fiecare toamnă ca pe ăla antigripal. Nu sunt fanatică ci am încredere în metoda asta. Ăla antigripal mie mi-a fost de folos. Nici nu-mi amintesc când am făcut ultima dată gripă.

    • Nici eu nu am facut gripa de cand eram mica, peste 20 si de ani, iau vitamina C, D si multivitamine. Nici covid nu am facut si niciun vaccin din copilarie. Nu am nicio boala si toate analizele perfecte, dar depinde de fiecare, cine se simte mai in siguranta cu vaccinurile sa le faca.
      sa nu fie insa obligatorii pentru toti, ca nu previn transmiterea bolii asa ca singurul beneficiu poate fi pentru cel care il face, daca este intr-adevar voluntar, nu fortat

    • E o p… mort, am peste 7 cunoscuti care au facut in ultima luna. Fara contact unii cu altii.

    • Bravo, mah ! Uite că și, caporalii sistemului sanitar, pot sa vaccineze ! Cum de s-au ajuns la concluzia asta sau, numărul „crescut” de doritori a determinat astfel de măsură ?

  3. Eu îmi fac la chiuveta…Nu m-am vaccinat antigripal niciodată și nici nu am avut gripa în ultimii 15 ani

  4. Relaxati.va acum,din toamna reincepe circul😃varianta noua,vaccin nou,vrajeli vechi:))…