G4Media.ro

De la o noapte într-un templu budist la tehnici antice de percuție:…

sursa foto: Unsplash

De la o noapte într-un templu budist la tehnici antice de percuție: Ce oportunități de turism cultural și religios oferă Japonia

Turiștii care vizitează Japonia pot avea parte de o experiență spirituală captivantă – petrecerea unei nopți într-un templu budist împreună cu călugării, arată un reportaj BBC.

În lumea senină a călugărilor budiști japonezi, viața capătă o formă aparte, împletită cu disciplina și atenția. Acești călugări aderă la o metodă unică de meditație, stând adesea în poziție verticală, susținuți doar de o pernă modestă. În această poziție, ei mențin o stare constantă de conștientizare, întruchipând calitatea budistă a concentrării prelungite. Această abordare a credinței este doar o fațetă a stilului de viață al unui călugăr, care se învârte în jurul dedicării spirituale și a atenției.

Zilele lor încep, de obicei, cu o ședință de meditație înainte de răsărit, urmată de un mic dejun simplu, cu mâncăruri vegane sau vegetariene. Pe măsură ce soarele răsare, călugării cântă pentru a stimula conștiința de sine și pacea interioară.

Pentru cei care doresc să se cufunde în acest mod de viață liniștit, unele temple din Japonia oferă locuri de cazare cunoscute sub numele de shukubo sau „a dormi cu călugării”. Aceste opțiuni de cazare oferă vizitatorilor o mostră de viață monahală, inclusiv o privire asupra practicilor meditative ale călugărilor.

Această experiență liniștită, mai punctează BBC, vine în contrast cu un alt aspect al culturii japoneze care capturează, de asemenea, din ce în ce mai mulți turiști: taiko, sau arta japoneză a tobei.

Tobele tradiționale din lemn au fost o parte vitală a culturii japoneze timp de milenii, fiind folosite pentru a iniția ceremonii religioase, pentru a stabili ritmul de marș al trupelor în epoca feudală și pentru a chema soldații pe câmpul de luptă încă din anul 10.000 î.Hr. A experimenta taiko înseamnă să fii martor la strigăte pline de viață și mișcări coregrafice ale interpreților care le reflectă pe cele ale diferitelor arte marțiale japoneze.

Astăzi, taiko rămâne un fenomen care captivează simțurile. Atunci când toboșarii Taiko bat în tobele lor goale, din lemn, pot produce o reverberație tunătoare, cu ecou, de până la 120 de decibeli – un zgomot similar cu cel produs de avioanele cu reacție. Astfel, publicul poate simți din plin pulsul intens al bătăilor, una din atracțiile principale ale acestei experiențe artistice.

.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In fata barbariei ce se extinde in Europa si Orientul Mijlociu oaza de civilizatie Japonia e ca o gura de oxigen pentru cei ce mai spera in ratiune si umanitate