G4Media.ro

De la pierderea în greutate la reducerea colesterolului: Avantajele postului intermitent

sursa foto: Unsplash

De la pierderea în greutate la reducerea colesterolului: Avantajele postului intermitent

Tot mai mulți oameni decid să ia cina la ora 17:00 sau să treacă peste micul dejun și să mănânce prima masă din zi în jurul prânzului. Aceste practici, scrie ABC News, sunt parte a unui nou trend care prinde tot mai multă popularitate: Postul intermitent, sau IF (Intermitent Fasting)

Ideea postului este, desigur, veche de mii de ani, dar conceptul de a ține post o anumită perioadă de timp în fiecare zi a ajuns la modă abia în ultimii ani.

Vestea bună, potrivit experților, este că acest trend se numără printre cele eficiente și sănătoase.

„Este plăcut când ceva este popular și, de fapt, sigur”, a declarat Robin Foroutan, nutriționist dietetician înregistrat la Morrison Center din New York și purtător de cuvânt național al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Iată răspunsurile la zece întrebări comune despre postul intermitent

1. Ce este postul intermitent

Postul intermitent înseamnă pur și simplu limitarea orelor în care mâncăm.

Tiparele de alimentație în post variază de la postul în zile alternative – în care se ține posttimp de 24 de ore și apoi se mănâncă normal în următoarele 24 de ore – până la un plan precum dieta 5:2, în care postește două zile din săptămână și se mănâncă normal în celelalte cinci zile.

Cel mai în vogă tip de post în prezent, și cel mai practic pentru majoritatea oamenilor, este varianta în care oamenii aleg să mănânce doar într-o perioadă de opt ore din zi.

În practică, această versiune presupune servirea primei mese din zi ceva mai târziu decât este obișnuit și încheierea cu o ultimă masă ceva mai devreme.

2. Cum pot începe?

Această dietă poate fi începută oricând. Un beneficiu al postului intermitent este că nu trebuie să ieșiți să cumperi kilograme întregi de varză kale sau carne de vită hrănită cu iarbă specială și să gătești rețete elaborate.

Singura schimbare semnificativă necesară este alegerea unei ferestre de timp potrivite pentru a mânca.

3. Există ore specifice pentru postul intermitent?

Dr. Foroutan recomandă o fereastră de alimentație de la aproximativ 10 sau 11 dimineața până în jurul orelor 6 sau 7 seara.

Nu există o definiție fixă a orelor de post intermitent, potrivit lui Foroutan.

4. Este greșit sfatul pe care l-am auzit mereu de a începe ziua cu micul dejun?

Nu. Ambele sfaturi nutriționale – de a posti și de a lua micul dejun imediat după ce te trezești – pot fi corecte, deoarece fiecare individ este foarte diferit.

„Nu există o singură cale corectă. Nu există o dietă corectă pentru toată lumea”, a spus Foroutan. „Trebuie să asculți indicațiile corpului tău”.

Spre exemplu, pentru oamenii care încearcă postul intermitent și se trezesc înfometați, Foroutan recomandă schimbarea programului pentru a lua prima masă mai devreme.

5. Contează la ce oră mă opresc din mâncat?

Da. Este recomandat ca ultima masă din zi să fie servită cu cel puțin două ore înainte de culcare, potrivit lui Foroutan.

„Cina luată devreme pare să fie cea mai importantă conform cercetărilor”, a spus ea. „Terminarea mesei la o oră mai devreme este cea mai benefică”.

6. Trebuie să-mi schimb și dieta?

Doar dacă scopul dorit este pierderea în greutate, potrivit lui dr. Jason Fung, fondatorul programului de coaching Intensive Dietary Management (IDM).

„Dacă vrei să maximizezi postul, ar trebui să rămâi cu adevărat la o dietă cu alimente integrale, neprocesate”, a spus el. „Dar chiar dacă mâncați exact același lucru, dar mâncați într-o perioadă concentrată de timp, cercetările arată că există totuși beneficii, că nivelul insulinei este mai scăzut și că rezistența la insulină este mai mică.”

El a adăugat: „Și când mănânci într-o perioadă concentrată de timp, ai tendința de a mânca mai puțin în general”.

7. Ce se întâmplă dacă mi se face foame în timp ce țin post?

În general, sfatul este să continuarea postului, dar este important pentru practicanți să asculte semnalele trimise de corp.

„O să ți se facă foame pentru că ești obișnuit să mănânci de trei ori pe zi”, a spus Fung. „Dar foamea nu continuă să crească. Dacă nu mănânci, atunci hormonul foamei, grelina, coboară înapoi la nivelul de bază”.

Persoanele care țin post intermitent ar trebui să rămână bine hidratate. În plus față de apă, cafeaua, ceaiul verde și bulionul de oase pot fi opțiuni de consumat în timpul orelor de post.

„Dacă vă târâți pe parcursul zilei cu dureri de cap și vă este foame și sunteți distras și nu puteți gândi, probabil că nu o faceți bine sau acest plan nu este pentrubui să vă simțiți mai bine și pe termen scurt”. dumneavoastră. Ar trebui să vă simțiți bine și pe termen scurt”, adaugă Foroutan.

8. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale postului intermitent?

Cercetările arată că, în general, postul intermitent ajută la scăderea colesterolului, la scăderea insulinei din sânge, determină o anumită pierdere în greutate și reduce indicatorii inflamatori.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a determina dacă postul intermitent ajută cu probleme cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

La adulții sănătoși, cu greutate normală, supraponderali sau obezi, există puține dovezi că regimurile de post intermitent sunt dăunătoare din punct de vedere fizic sau mental. Se pare că aproape orice regim de post intermitent poate duce la o anumită pierdere în greutate, dar sunt necesare mai multe studii pentru a determina dacă această pierdere în greutate este sustenabilă, potrivit American Heart Association (AHA).

9. Ce se întâmplă în corpul meu atunci când postesc?

Atunci când postești, îi permiți corpului tău să își folosească energia alimentară stocată și să curețe excesul de grăsime și zahăr, potrivit lui Fung.

„Înmagazinezi energie alimentară atunci când mănânci și arzi energie alimentară atunci când postești și ar trebui să fie un ciclu normal”, a spus el. „Nu trebuie să continui să bagi o brioșă în gură la fiecare două ore pentru a rămâne în viață. Corpul tău este capabil să se descurce”.

10. Este cineva care nu ar trebui să țină postul?

Da, copiii, persoanele care sunt subponderale sau subnutrite și persoanele care au un istoric de tulburări alimentare nu ar trebui să facă post intermitent, spun experții.

Persoanele cu diabet de tip 1 și femeile însărcinate sau care alăptează sunt, de asemenea, avertizate împotriva postului intermitent și ar trebui să facă acest lucru doar cu îndrumare medicală.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...