G4Media.ro

Debitul Dunării la intrarea în ţară va depăși media multianuală a lunii…

Debitul Dunării la intrarea în ţară va depăși media multianuală a lunii februarie pe parcursul săptămânii viitoare

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 5.400 metri cubi/secundă (mc/s), depăşind uşor media multianuală a lunii februarie (5.300 mc/s) doar în ultimele două zile ale intervalului de prognoză, respectiv pe 25 şi 26 februarie 2022.

Potrivit prognozei publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru perioada 19 – 26 februarie, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând primele zile ale intervalului când vor fi în scădere uşoară pe sectorul Calafat – Zimnicea.

Prognoza de medie durată pe râuri în intervalul menţionat arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând râurile din nord – vestul, vestul, centrul şi sud – vestul ţării, unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

Hidrologii avertizează că se vor situa peste Cotele de Atenţie râurile din bazinul hidrografic Tur – bazin aval Ac. Călineşti Oaş, ca urmare a propagării viiturii formate anterior, a precipitaţiilor lichide prevăzute şi a cedării diurne a apei din stratul de zăpadă.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă), existente pe unele râuri din Maramureş, nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare, putând produce prin evoluţia lor variaţii importante de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu.

Potrivit prognozei pe trei luni realizată de INHGA, debitul maxim al fluviului Dunărea se va situa peste mediile multianuale în lunile martie şi aprilie, în timp ce în februarie va fi sub medie. În perioada analizată, regimul hidrologic pe râurile interioare va fi, în general, la valori cuprinse între 30 şi 100% din mediile lunare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Si ce daca?!?
    Stati liniștiți energia electrica tot se va scumpi, iar cand va scadea debitul se va scumpi mult mai mult.
    Sa nu uite băieții destepti din energie sa cumpere 50% din energie de pe piața spot, ca doar n-or fi pro.sti sa cumpere 10% ca in Germania.

    Fratilor asistam la cel mai mare tun dat dupa 2010, ce traim azi, preturile din energie si inflația de azi.
    Băieții nostrii care ne-au furat mereu, securiștii noi si mai ales vechi, de mult nu au mai dat tunuri prin Romanica, au pus cu mana lui Dragnea Justitia cu botul pe labe si acum s-au bagat pe combinatia asta cu preturile la energie, acum si compensate de Stat, exact ca la FNI, garantat de CEC, adica tot Stat.
    Ajunsesem sa traim binișor, le plateam pensii speciale ca sa stea cuminți, dar nu le-a placut, e prea puțin pt valoarea lor.
    Sa nu-i uitam si pe cei cu tunul de la RCA.

    Securiștii nostri îți mananca ficatul si tot nemultumit e, au distrus nația asta, neam românesc nu mai exista, vom vedea asta curând.

  2. Bai mare brânză ca a crescut temporar cu două dește peste medie. Dar media pe februarie anul asta cum e, sus sau jos?
    Cine vrea să-i sabotează pe ăștia care vând energie la prețuri enorme le recomand daca au casa dispusă la soare sa cumpere un panou fotovoltaic de 300w, o baterie de 200Ah si un invertor 220v ieftin si din martie până octombrie toți consumatorii mici din casa (iluminat, tv, frigider,etc) pot fi alimentați de acest sistem