G4Media.ro

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini…

Iulian Cristache / Foto: Facebook.com

Decizia privind deschiderea școlilor trebuie descentralizată. În rural, unde sunt mai puțini elevi la clasă, lecțiile se vor desfășura la școală – președintele Federației Părinților, după întâlnirea cu reprezentanții ministerelor Educației și Sănătății

Odată cu deschiderea școlilor în toamnă, atât instituțiile statului, la nivel central și local, cât și familiile, părinții și elevii vor trebui să împartă responsabilitatea unor reguli de prevenire a infecției cu coronavirus, reguli care se stabilesc chiar zilele acestea de către un grup de lucru interministerial. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat pentru Edupedu.ro cum a decurs întâlnirea de lucru de astăzi, de la sediul Ministerului Educației, unde au fost prezenți și reprezentanții ministerului Sănătății.

În urma discuției, rămâne ca Institutul Național de Sănătate Publică să vină cu un draft de reguli sanitare care vor fi dezbătute în cadrul grupului de lucru săptămâna viitoare.

„Primul triaj, în familie”

„Trebuie să ne asumăm riscul redeschiderii școlilor, am vorbit astăzi cu cei de la Ministerul Sănătății că trebuie să ne responsabilizăm toți, nu doar instituțiile publice, trebuie să ne responsabilizăm noi familiile, să nu ne trimitem copiii bolnavi la școală. Dacă vedem că nu se simt bine, că au febră, că sunt răciți, îi ținem acasă, deci facem un prim triaj în familie”, a explicat Cristache.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Școlile trebuie deschise cu prezență normală. Riscurile pentru copii sunt minore și există studii care arată că răspăndirea virusului în școli este rară.
    În caz contrar, anul școlar trebuie înghețat iar personalul trimis în șomaj tehnic. Nu mai trebuie să întreținem ficțiunea școlii prin așa-zisul învătământ la distanță doar pentru a justifica salariile unora. Să fie clar: învățământ la distantă înseamnă că părinții sunt profesorii ( uneori și elevii) iar profesorul plătit pentru asta doar dă teme și notează niște referate/ teste.

    • Cum meditatiile se pot face, asa si scoala se poate face. Nu avem toti bani pentru meditatii, laptopuri, etc. Cine are copilul bolnav, il tine acasa, trebuie o mai mare responsabilizare. Mai ales din partea medicilor din scoli, care pana acum dormeau in cabinete.

    • Mare dreptate aveți!Profesorii dau teme noi ne chinuim cu totul.Pentru profesori care nici nu intru pe platforme online ci dau teme pe watup este comod dar injust când te gândești că devii si învățător si elev odată cu copilul tău!Iau leafă moca!Trebuie stopată prostia această doar de dragul unora!Noi ,părinții nu mai avem timp de nimic ,mai ales cand încă la 20:00se fac ore online care se rezumă la ce mai faceți mai copii și atât!Să fie profesorii și învățătorii învățați,educați apoi să desfășoare ore pe platforme….pana atunci prostia la mama ei!Învățământ de rahat!

    • Cei care spuneti ca avem un învățământ de rahat sunteti singurii care ati beneficiat de acesta, restul au făcut școli normale!

  2. Școala trebuie să înceapă normal cu respectarea strictă a masurilor de igiena. Să scoată capul din cabinete asistenta, medicul și mai ales directorii. Să-și asume responsabilitatea cu toții. Noi, profesorii, suntem bombardați din toate părțile și nimeni nu ne apără drepturile. Suportam presiuni din toate părțile și indiferent de situație, suntem vinovații de serviciu. Învățământul la distanță este o minciună. Sunt profesor de matematică, iar daca cineva susține că matematica se poate face la distanță, înseamnă că minte cu nerusinare sau vrea în continuare sa fie slugă la stăpân.

    • Perfect punctat domnule profesor.

  3. Cine este acest Iulian Cristache care se erijeaza in reprezentantul parintilor copiilor din Romania? Am intrat pe site-ul asociatiei, http://www.fnapip.ro/, si de acolo rezulta ca reprezinta vreo 5 asociatii de parinti, absolut irelevant. Cu toate astea e prezent peste tot si isi da cu parerea si se proclama reprezenantul asociatiilor de parinti. In tara asta oricine isi face un ONG si ii pune un nume pompos e reprezentantul tuturor. Oare nu e nimeni sa-i mai taie din elan ? Eu, ca parinte, nu pot fi de acord ca personajul de mai sus sa negocieze la guvern viitorul scolii romanesti.